čtvrtek 10. ledna 2013

Preview: Antabus, R.I.P.


Antabus a R.I.P., to jsou naši nedělní soupeři. Stejně jako minule, bychom měli být kompletní, co se týče přihlášených v turnaji. Sestava by tedy měla být na chlup stejná: Nekwish – Sykec, Ríša, Prochy, Pája – Petr, Mira, Milan, Tomáš.

Ještě pro úplnost zde dávám aktuální tabulku naší skupiny, abychom se mohli kouknout, jak že si stojíme po dvou prohraných zápasech.

Nepříjemností nedělních špílů jednoznačně zůstává, že je hrajeme už od 8mi hodin ráno. Pro některé, třeba mě, kteří jedou z prdelákoviček je to o to nepříjemnější. V 8 hodin ráno se střetneme s týmem Antabus. S tímto tradičním soupeřem ve skupině hrajeme každý rok a každý rok se mi zdá souboj těžší a těžší. Je to sice s námi jediný zástupce třetí třídy, ale také loňský čtvrtfinalista turnaje. Mimo to je to náš bývalý tréninkový partner, proto se oba týmy celkem dobře znají. Tento zápas můžeme také označit velkým soubojem brankářů. Na obou stranách totiž nastoupí výkvět Brna. Na straně Antabusu Víťa Casillas a na naší Michal Plánička. Bude to rozhodně zajímavý souboj obou celků, kde je mírně favorizovaný celek Antabusu. Už při pohledu do tabulky je toto tvrzení na místě. Před pár dny si Antabus připsal plný počet šesti bodů, oproti naší nule.

V druhém případě se utkáme s týmem první třídy – R.I.P. Podle nepotvrzených informací tajně placeného donašeče mají za tento celek nastoupit i nějaké posily odjinud, ale na tomto turnaji je to povoleno, takže s tím nic nenaděláme. Můžeme jen věřit, že se po minulé víkendu otřepeme a v tomto získáme konečně nějaké body. Třeba v tomto utkání. Mj.stejně jako Antabus, i R.I.P. získal plný počet 6ti bodů. Hrajeme tedy oba zápasy proti neporaženým..

Rád bych zde varoval před podceněním začátku zápasu. V neděli se nám to hrubě vymstilo a v obou utkáních jsme vlastně začínali za stavu 0:1, což ideál rozhodně není. Takže koncentrace všech už od začátku, jo? Zkusíme si to víc dávat a zodpovědně bránit. Chtěl bych ještě upozornit na pravidelné střídání. Není potřeba být na place 5 minut, ale stačí 2, nebo 3 minuty. To samozřejmě platí i pro mě – i já to s oblibou porušuji. Hlídejme si to tentokrát, ať si zahraje opravdu každý. Pro takového střídání je nás ideální počet 8mi lidí do pole.

Tak v nedělu hurá do zápasů! Sraz v 7:40!! Zahajujeme!