pondělí 7. ledna 2013

Na úvod pěkných nula bodů


Nepříliš šťastně jsme vkročili do letošního turnaje Brno Open. Do prvního víkendu nám los přihrál dva zdatné soupeře, se kterými jsme především fyzicky neodkázali držet krok a tak jsme po právu obou týmů dostali naloženo. Nejedná se však o žádnou tragédii, protože se dá předpokládat, že oba týmy patří k tomu lepšímu, co nás v zimním turnaji čeká. Už za týden můžeme nějaké bodíky urvat v bratrovražedném souboji s Antabusem, nebo s celkem 1.třídy – R.I.P.

Sestava v prvním utkání byla ochuzena o přítomnost Sykece, který se nestihl včas vrátit z pražské autogramiády, která se po celý víkend koná na tamním Výstavišti a právě tento bijec byl hlavní bilboardovou tváří této akce.
Sestava tedy zněla takto: Nekwish – Sykec (jen druhý špíl), Ríša, Prochy, Pája – Milan, Petr, Tomáš, Mira.

Do utkání s Nasanem C jsme vstoupili nešťastně. Po 30 vteřinách jsme zaspali v obraně a poprvé lovili míč ze sítě. Jednoduchá rovnice: Nedorozumění při výjezdu z obrany + ztráta míče = míč v naší síti. Nedá se říct, že by soupeř byl výrazně lepší, do pěkných šancí jsme se dostávali snad i častěji než on, ale lekci z produktivity vyučoval bohužel soupeř. Do poločasu jsme se dočkali druhé branky za zády Nekwishe. Zdálo se, že je po zápase.. Navíc v úvodu druhé půle soupeř přidává třetí kousek. Carpe Diem se však nevzdal a neprodal svou kůži tak lacino, jak se mohlo zdát. Na řadu musela přijít jediná možná strategie, nenechat soupeř hrát, rychle přistupovat a míče získávat co nejdříve, jak jen to půjde. Tuto taktiku se nám dařilo plnit tak na 50 procent. Na vině tomu byla naše slabší fyzická připravenost zapříčiněná rostoucími pupky pantátů na hřišti. Tato fáze hry přesto nějaké ovoce přinesla. V průběhu druhé půle jsme se k soupeři přiblížili až na kontaktní branku. Na 1:3 snižoval Mirek a na 2:3 krásně patičkou Petr. Ke konci střetnutí jsme mocně sahali po vyrovnání, ale dvě stoprocentní šance se nám už vstřelit nepovedlo. Bylo to vyrovnané utkání s rovnocenným soupeřem. Nebýt zbytečné branky v úvodu, utkání se mohlo vyvíjet jinak a my nemuseli celý špíl dotahovat. Přesto si tým zaslouží pochvalu, že zápas úplně nezabalil a bojoval až do konce. Sice zápas neskončil vytouženou remízou, která by zápasu určitě slušela více, ale zahráli jsme rovnocennou partii s celkem 2 třídy, který hraje o postup do třídy první.

Carpe Diem vs. Nasan C 2:3 (0:2)
branky: Mira, Petr.

V druhém utkání jsme se střetli s Bombarďáky ze Slatiny. Pod tímto nicneříkajícím názvem se nakonec vyloupl vítěz minulého ročníku – Oknoservis. Jen pro úplnost.. 2012 – vítěz, 2011 – 3.místo, 2010 – 2.místo. Celkové umístění v turnaji v posledních ročnících myslím mluví za vše. I do tohoto utkání jsme vstoupili špatně. Po haluzově rozehraném autu jsme opět po půl minutě prohrávali 0:1. Soupeř byl fotbalovější, sehranější a bylo vidět, že mnozí hráči u toho futsalu také přemýšlí. D poločasu jsme inkasovali další dvě branky, na druhou stranu jsme jednu vstřelili. Autorem byl Milan. Ve druhé půlce se nám podařilo stejně jako v zápase s Nasanem snížit na 1 branku rozdílu, autorem branky byl Sykec po vtipném rozehrání přímáku. V tuto chvíli jsme začal věřit v zázrak a alespoň v bod. Záhy jsme se ovšem opět museli sklonit před soupeřem, když nám utekl o dvě branky. Na samém konci Slatiňané upravili na konečné skóre 2:5. Je nutno přiznat, že soupeř byl tentokrát skutečně lepší a výhru si zasloužil. Svoji dominanci dokázal i v předutkání s Nasanem C, který porazil 4:1. Bombarďáci Slatiny jsou favority skupiny a zřejmě i celého turnaje.

Carpe Diem vs. Bombarďáci Slatiny 2:5 (1:3)
branky: Milan, Sykec

Netřeba z výsledku prvního víkendu dělat vědu. Narazili jsme na dva kvalitní týmy se kterými jsme si poradili tak, jak jsme v momentálním rozpoložení mohli. Nula bodů v tabulce sice není pěkné pokoukáníčko, ale stejné soupeře budou mít i ostatní týmy ve skupině a zaklopýtnout mohou i oni. Příští týden máme Antabus a následně R.I.P.

Tabulka není v tuto chvíli ještě aktualizovaná, takže ji vyvěsím hned jak se tak stane.