čtvrtek 26. ledna 2012

Pán prstenů: Návrat krále

Tento týden se mi do článku skutečně nechtělo, což je asi patrné z toho, kdy ho zde vyvěšuji. Ani ne tak kvůli výsledku, ale zkrátka jsem neměl chuť do práce. Nakonec se mě podařilo splácat pár řádků..
Sestava: Nekwish – Boris, Ríša, Dan – Petr, Vláďa, Mrazič, Pája.

V prvním střetnutí se nám postavil soupeř největší - klub Restart, pocházející z Mordoru, které se Pán prstenů před pár lety zmocnil. Země, oplývající děsivou minulostí, nyní  v čele s absolutistickým vůdcem a samozvaným králem, Davidem Frodo Plchem. Dříve milý a pohledný hoch a nyní tento zkažený a ohavný hobbit, kterému kryje záda i samotný stařec Gandalf  se ukázal být neřešitelným problémem. Opět nám utekl začátek souboje a klub Carpe Diem hrál první poločas jako banda čuráčků. Po prvním poločase, kdy jsme v držení míče soupeře převýšili zhruba 75 na 25 jsme třikrát inkasovali a vesměs po brejcích. David Pytlík, chcete li Pán prstenů vždy zavelel zvednutým ukazováčkem, otočil prstenem a míč se ocitl v naší síti. Bohužel se nedalo nic dělat. Ta síla byla obrovská a naše neochota se pohnout ještě větší. Poločas jsme tedy prohráli 0:3. Začátkem poločasu druhého jsme inkasovali počtvrté a toto velké vedení začalo zavánět debaklem. Nakonec se prosadila i naše eskadra. Do konce poločasu druhého jsme však dokázali jen snížit na 3:4. Nejprve se prosadil Dan z metrové vzdálenosti, když doklepával výtečnou hlavičku Vládi. Na 2:4 je branka záhadou, nebo spíše její autor, kterého tímto vyzývám k přihlášení. Od studnice informací Olina jsem se jen dozvěděl, že to byla nedomrdlá střela k tyči. Už se to ví, byl to Vláďa. Na 3:4 jsem snížil já. Od poloviny jsem se projel na koloběžce a poté umístil projektil k tyčce. Na víc, nezbyl čas. Frodo Plch nás zkrátka vyučil jako malé kluky a nedivil bych se, kdyby se přiznal, že naše snížení na rozdíl jedné branky byl záměrem, aby nás porážka ještě více bolela. Co si vzpomínám na Davidovo působení v Carpe Diem, vždy se vyžíval v těch největších špatnostech a mnohdy jsem cítil, jako by se tlačil na moji pozici krále. Každopádně prohra 3:4 byla zcela zasloužená. Náš výkon v první půli, kdy jsme nebyli schopni ze dvou metrů trefit bránu a s vidinou, že zápas se vyhraje sám, by směle stačil na střed 4.brněnské třídy. Kladný stav druhého poločasu byl zapříčiněn naší mírně zvýšenou aktivitou, ale aby bylo porovnání, tak to naše „zabrání“ by stačilo zhruba na špici 4.třídy, což je celkem pohřební hitparáda.  
Carpe Diem vs. Restart 3:4 (0:3)
branky: Petr, Vláďa, Pája

Ve druhém střetnutí nás čekal beznadějně poslední celek skupiny – Totenrum. Kdybychom už ani tento zápas nevyhráli, pověsil bych kopačky okamžitě na hřebík, kterej bych si zatloukl do nosu. Na 1:0 dával Petr, když doklepával na brankové čáře kohosi střelu. Vedení 2:0 jsem zařídil skromě já, když jsem se po kličce prosadil levačkou. Moji střelu ještě někdo z obránců tečoval a vystavil jí tak nechytatelné parametry. Poté došlo ke snížení. Parádní střela k tyči neznámého čutora znamenala snížení. Do poločasu se nám však nakonec podařilo uklidnit a navýšit na pohodlných 3:1. Po pěkné akci se pod nohami golmana Totenrumu prosadil opět Petr. V zápase jsme byli lepším týmem, ale ruku na srdce, s km jiným bychom měli být lepší, než s posledními. Konečné zklidnění situace zařídil doklepem ze vzduchu Vláďa, když se k němu odrazila ztečovaná střela. Kosmeticky výsledek upravil někdo ze soupeřů, nevím kdo a ani jak. Utkání skončilo 4:2 pro Carpe Diem.
Carpe Diem vs. Totenrum 4:2 (3:1)
branky: Petr 2, Pája, Vláďa.

Co říct závěrem? Chybí mi u týmu bojovnost. Kde jsou ty časy prvních dvou zápasů, kdy jsme se dokázali hecnout. Teď na sebe čumíme a vůbec neběháme. Uvidíme tuto neděli, do sestavy se vrací Michaldo, kterého můžeme vzhledem k proběhu turnaje označit za naše štístko, i když to zní úchylácky. Hrál pouze první víkend, který vyšel, poté oba další chyběl a náš výkon stál za starou pochcanou bačkoru. Uvidíme nyní, zda dokáže tým pozitivně ovlivnit..

Co se týče tabulky, tak nás může velice mrzet ztráta s Antabusem a Restartem. Týmy na 4. - 7. místě jsou bodově velice vyrovnané a případný zisk bodů v zápasech, kde se to očekávalo nás rázem mohlo katapultovat úplně jinam, než jsme nyní. Je to škoda a může nás to mrzet. Nutno říct, že s oběma zmiňovanými soupeři jsme prohráli zaslouženě.

V neděli je sraz v 10:30, začínáme v 11:00!

Žádné komentáře: