čtvrtek 12. ledna 2012

Derby s Antabusem

Naše nedělní derby s Antabusem se dá směle přirovnat k tomu, za co je bráno ve španělsku slavné El Clásico Barcelony s Realem, derby pražských S, či v anglii zápas Manchesterských City s United.

V neděli nás čeká oslava futsalu. Vyhrát však může jen jeden a letos to vypadá na vůbec nejvyrovnanější zápas vzájemných soubojů. V minulých ročnících se dalo spekulovat, že sestava Carpe Diem byla o něco málo kvalitnější a tím jsme se mohli stavět do role mírného favorita., kterou jsme i potvrdili. Kdeže však loňské sněhy jsou a letos to vypadá na boj rovného s rovným. Za následek to má jednak fakt, že Carpe má lehce jinou sestavu, ale za druhé, co bych bral v úvahu jako nejpádnější fakt, je zkvalitnění kádru a tím i herního projevu našeho soupeře. Můžeme se tedy těšit na zajímavé střetnutí, kde doufám zvítězí především dlouhodobé přátelství , před jakoukoliv vyhrocenou rivalitou..

Zde Vám pro připomenutí a zajímavost nabízím souhrn našich dvou minulých střetnutí z Brno Open roku 2011 a roku 2010.

BRNO OPEN 2011 - LEDEN

Sestava pro neděli tedy zněla takto: Nekwish – Ríša, Kuba, Pája – Michaldo, Jakub, Alex. Na první pohled sestava, která se tváří jaksi matně a nikomu nedává znát, na kolikátém bodu stupnice síly týmu právě spočívá. Ani já to nevěděl, ale hned v úvodu zápasu ze mě zbytečné obavy rychle opadly.
Zápas to byl pikantní, proti nám se postavil náš spřátelený celek Antabus. Už jsem to několikrát avizoval dopředu. Tento zápas dle mého názoru měl oddělit zrno od plev, co se týče šance na postup ze skupiny. Pokud by se nám nepodařilo bodovat, postupová matematika by pro náš celek klesla do roviny teorie. My se však úkolu zhostili se ctí - bez bázně, za což jsem rád.. Od úvodních minut, kdy jsme ještě měli síly jsme na Poldův terror klan vlétli jako supi na mršinu. Na obou stranách byly i jakési šance ke skórování, oba týmy byly velmi agilní, což je u nás obdivuhodné a netradiční. Asi po 7-8 minutách hry se z empairu na laně spustila paní Moderna, na kterou tak marně čekáme celou podzimní sezonu a pohladila svým proutkem Ríšu s Jakubem. Ríša, zapomenut kdesi v útoku vyštrachal míč (možná po chybě Antabusu) a šalamounsky vybídl ke skórování Jakuba. Byl to jako blesk z nebe. Jsme bez míče, najednou ho má Ríša, nahrávka na Jakuba a ten do prázdné svatyně zasunul svůj mohutný kop. Vedení 1:0 jsme potřebovali jako sulc. Nastala obligátní otázka. Dokážeme výsledek podpořit druhým gólem? Nebo si snad vytrpíme tuhý boj až do konce zápasu? Zdá se to divné, ale tentokrát jsme Antabus nadobro uzemnili druhým, neméně krásným gólem. Tentokrát se po empairu sklouzl pan Thór, který do mé už tak koňské končetiny vložil své bájné kladivo. Nekwish vyhodil míč, Pája pronikl mezi obránci jako slizký úhoř a šup, z posledních sil uklízí neomylně míč ke vzdálenější tyči. Vedení 2:0 v polovině první půle se zdálo být jako z říše snů. Přesně tak nějak jsem si průběh představoval. Antabus totiž na trénincích leckdy dokázal, že se rozhodně nejedná o ořezávátka, ale tým, který svoji těžkou prací nabobtnává a podává stále lepší a lepší výkony. První půle se dohrála v klidu. Na obou stranách pár akcí, co stojí za zmínku bylo, ale oba týmy se v polovině utkání rozešli za daného stavu. Ve druhé polovině aktivita Carpe Diem mírně opadla, tak jak to už bývá. Nedá se však vyloženě říct, že Anatbus převzal taktovku utkání. Byl to vyrovnaný boj s bezzubým zakončením na obou stranách. Když už došlo k významnějšímu okamžiku před bránou, oba brankáři se vyznamenali. Carpe v poklidu udržovalo dvoubrankové vedení a s tím se i uspokojilo. Na závěr utkání se blýskla nová tvář, brazilský ukrajinec Alex. Po dlouhém výhozu Nekwishe (už podruhé) si zlehka doběhl míč, a z prudkého úhlu svojí slabší levou nohou propálil Vítu mezi nohama. Pojištění v podobě třetí branky potvrdilo zasloužené vítězství našeho týmu. Alex předvedl svůj nejtěžší kalibr dovedností a dokázal, že týmu má co nabídnout.
V utkání rozhodla naše momentální lepší střelecká produktivita a snad i větší chuť bojovat a porazit odvěkého rivala. Derby jsme zvládli a můžeme vzpříma hledět vstříc dalšímu zápasu.

Carpe Diem vs. Antabus 3:0 (2:0)

branky: Jakub, Pája, Alex

.

BRNO OPEN 2010 - LEDEN

Nedělní sestava: Žok - Boris, Olin, Pája - Lukáš, Kuba, Martin M.

Dlouho očekávaný zápas proti Anatbusu přišel na řadu tuto neděli. Nikdo si nepřipouštěl nic jiného, než výhru. Kurzy sázkovek mluvili také jasně v náš prospěch. Měl to být pěkný odrazový můstek k lepším časům v týmu.. Co se však nestalo. Náš celek doslova a do písmene navázal na směšný výkon z minulého týdne. Od úvodu zápasu jsem na hřišti dominovali a vypracovali si kupu brankových příležitostí, však bez brankového efektu. A to musím podotknout, že s přehledem míjíme i prázdné branky jako na běžícím pásu. Festival našich zahozených šancí potrestal Antabus opravdu ojedinělou střelou, která byla navíc nechtěně tečována (nebo spíš byl nastřelen) dalším Antabusákem. Žočkovi v bráně zbyly jenom oči pro pláč. V poločasové přestávce jsem skočil k předsedovi BAF kouknout na kompl, kde se zaznamenávají veškeré údaje o zápase.. Jen tak letmo sem z poločasových statistik vyčetl:

držení míče: Carpe - Antabus 72/28

střely na bránu: Carpe - Antabus 6/1

střely mimo bránu: Carpe - Antabus 10/1

...ano, ano, takový to byla převaha, leč nezužitkovaná. Neuvěřitelné se stalo skutkem. Pod tlakem hrající Antabus se dostává k druhé střele na naši bránu, míč tečuje tentokrát Boris a je zle. Výsledek 0:2 v druhé půli si nikdo nepředstavoval ani v těch nejčernějších snech. Co se dalo dělat.. Naše převaha rostla s úbytkem sil soupeře. Dostávali jsme se do hry před Víťu (gološ Antabusu) čím dál častěji a nakonec byla snaha korunována snížením z kopaček Lukáše. Náš velký tlak nakonec slavil ještě jeden úspěch, vyrovnání na 2:2 přišlo snad pouhým 5 minut před koncem. Střelcem se stal Martin. Posledních 5 minut, stejně jako celý špíl se odehrál pod naší taktovkou a ke konci jsme měli výborné šance na stržení výhry na naší stranu. Koncovka nám však opět selhala a tak Antabus i my jsme brali po bodu. Ovšem pro nás to byl bod s příchutí velké hořkosti..

Carpe Diem vs. Antabus 2:2 (0:1)

branky: Lukáš, Martin

Žádné komentáře: