pondělí 5. září 2011

Na úvod dvě porážky..

Na úvod sezony jsme utrpěli direkt v podobě dvou porážek. Nemá cenu z toho dělat nějakou vědu. Zkrátka jsme byli v obou případech horším týmem a tečka.
První zápas s týmem Blue Flames B jsme začali slušně. Dostali jsme se do pár slušných pozic, ale skórovat se nám nepodařilo . V průběhu prvního poločasu nenápadně začal přebírat iniciativu soupeř a bylo zle. Hráčům Carpe ubývaly síly a v samotném závěru první půle jsme inkasovali. Okolo obránce se obtočil soupeř a nedal Nekwishovi šanci. Na vyrovnání jsme tedy měli celý druhý poločas, ovšem špatná fyzické připravenost měl za následek nikoli tlak Carpe, ale naopak BF. Nezmohli jsme se na soustavnější uzamčení soupeře a BF jen díky své neschopnosti, nebo zákrokům Nekwishe nezvýšil skóre. V druhé půli jsme se dostali do dvou, nebo třech slibných příležitostí. Jednu jsem neproměnil já, druhou Vláďa a třetí už ani nevím.. Zkrátka desetičlenné komando Blue Flames si vítězství zasloužil. V utkání byl lepší, ovšem strach z nehratelného soupeře byl naprosto lichý.. Je škoda, že se nám nepodařilo alespoň jednobodově uspět.
Carpe Diem vs Blue Flames B 0:1 (0:1)

Druhé utkání mělo být papírově lehčí. Souhra okolností tomu bylo však zcela naopak. Po prvním špíle jsem musel navštívit toaletu, protože jsem byl natolik vyčerpán soubojem s BF, že jsem myslel, že se pobleju. Nakonec jsem to ukočíroval a žaludeční nevolnost rozdejchal. Souboj s All In rozhodla naše nekoncentrovanost v úvodních minutách zápasu. Během pár minut bylo téměř vymalováno. Po hrubých chybách v obraně jsme za 5 minut prohrávali 0:3. Kombinace slunce, únavy a slabé fyzičky nám nedovolila s výsledkem už cokoliv udělat. Po hřišti jsme se ploužili jako lemry, bez nápadu, s cílem být už v šatně. Nikdo (ani já) neměl sílu k jakémukoliv obratu. Nikdo nedokázal tým strhnout, což bylo vinou jak už bylo řečeno vyčerpáním. Hráli jsme jako chromí mentoši utržení ze řetězu, kteří běhají po zahradě za růžovým míčkem. To, že za námi jsou dva hráči nepokrytí, kteří hrozí protiútokem nám bylo volný. Utkání skončilo výsledkem 1:5, což se dá ještě považovat za úspěch, protože šancí měl All In ještě na dvojnásobek branek. Čestný úspěch jsem zaznamenal já po trestném kopu za mnoho faulů soupeře. To jest ovšem naprosto bezvýznamné, jelikož celkový výsledek týmu stál za starou belu.
Carpe Diem vs. All In 1:5 (1:4)
branka: Pája

Tak jak dál, pánové? V neděli mě přišlo, že jsme úplně za ty dva a půl měsíce zapomněli hrát futsal. Pohled na naši hru musel být tristní, nedodržovali jsme žádnou taktiku a dokonce i pevně stanovená věc, jako je důsledné bránění a obsazování zcela vyhořelo. Prezentovali jsme se jako dokonalý Lempltým, což za 14 dní musíme změnit. Věřím, že načerpáme nové síly a na první víkend rychle zapomeneme.

Do dalšího víkendu máme dva tréninky. Po návrzích jsem se rozhodl věnovat každý trénink 20 minut nacvičování standardních situací. Rohy, auty, přímáky. Jsme v těchto atributech žalostní a my to změníme.. Zbytek tréninku si dáme fotbálek s Antabusem.

Na závěr si dovolím jednu poznámku. Chtěl bych Vám říct, že to co jsme předvedli byla skutečně ostuda. Uvědomte si, že je to NÁŠ tým. Není můj, ale náš. Do jednoho jste jeho důležitou součástí stejně jako já. Neexistuje nějaký ředitel, žádný šéf, na kterého můžete nadávat a svalovat na něj vinu za neúspěchy, tak jak tou bývá třeba v práci.. Za neúspěch může jen a jen každý z nás... a proto pokud kdokoliv přijde s jakýmkoliv nápadem, byť rozehrání rohu, přímáku, bude návrh zvážen a nejspíše i vyslyšen. Každý návrh na zlepšení čehokoliv má cenu. Nechtěl bych, aby jste to brali tak, že hrajete pouze v nějakém cizím týmu.. že si jdete jednou za 14dní z povinnosti zahrát a tím to pro vás hasne.. Chtěl bych, aby jste byli aktivními články klubu, který onen klub skutečně tvoří a co si sami nevytvoříme a nevymyslíme, to ani mít nebudeme, do klína nám nic samo určitě nespadne.. Využijte svůj potenciál ve prospěch klubu ve všech směrech (na hřišti, v zázemí). Navrhněte, jak podle vás hrát, co je potřeba.. Jak týmu prospět a jak ho povznést..

Je nutné se z porážek rychle otřepat a pozitivně myslet od budoucna. Je začátek sezony a ztráta dvou zápasů jde stále lehce smazat. Co se stalo, stalo se.. Vymysleme spolu bojovou taktiku na příště a zameťme konečně se soupeřem.. Při snaze a pomoci všech to zvládneme..

Ve středu je trénink..

Žádné komentáře: