pondělí 4. dubna 2011

Prognózy před jarní částí

Šance a prognózy před jarní částí soutěže, moje oblíbené téma. Co si budeme povídat, pokud si nalijeme čistého vína, naše situace není nikterak růžová. Potácíme se jednu příčku nad sestupovými pozicemi, kterou držíme díky kontumaci proti BB Pressu. Za námi už číhá nebezpečný Pentatron, aby nám uzmul i tento minimální náskok. Hlavním úkolem jara se tedy stává udržení se v 7. nejvyšší soutěži republiky. (nevím, jestli by v tomto případě nevyznělo lépe, 2.nejnižší). Stanovme si tento cíl již teď. Nemá cenu pomýšlet na střed tabulky, či dokonce pohárovou Evropu, k té jsme vzdáleni na sto honů. Musíme vytrvale sbírat bod po bodíku a nemít přehnané cíle. . Jak tedy podle mých studií dopadneme na jaře? Nebo alespoň jak odhaduju? Shrňme si tedy, co zatím víme..


Podzim: 15 bodů , 4 výhry + 1 výhra kontumačně , 10 proher , 0 remíz , skóre: 20:41 (z těch 20ti je 5 kontumačně) .


Ano pánové, tristní bilance. Vyhráli jsem jen 4 utkání a ze 14ti skutečně hraných se nám podařilo vsítit branku pouze 15krát. Nemá cenu stále opakovat příčiny, o těch moc dobře víme. Zaměřme se na to, jakým směrem se bude náš tým ubírat dále.. .


Myslím si, že jarní část bude pro náš tým úspěšnější. Mám pro své tvrzení hned dva pádné důvody. Posily v podobě Petra a Sykece, kteří doplnili kádr během zimní přestávky. Slibuji si od nich vyztužení našich řad, přínos nového impulzu do hry a v neposlední řadě také konec zápasů s jedním, či žádným na střídání. To by se na jaře už nemělo opakovat. Mnohokrát jsme si v podzimní části stěžovali na nedostatek sil z důvodu nestřídání, tomu je teď doufám Amen. Druhou pozitivní věcí je návrat ztraceného syna, Martina. Ten před nedávnem ohlásil svůj návrat na umělé pažity. Jeho přínos do týmu bude jistě neoddiskutovatelný, za Martinovu hru mluví jasně jeho klubové statistiky a samozřejmě kolty..


Do jarní části se žádné negativní aspekty nepřimotaly, tudíž si troufnu trvdit, že jaro by mělo být příznivější, než podzim. Snad jen, že jsme netrénovali.. :-)


Sestava pro jarní část sezony 2010/2011 tedy zní takto:


Nekwish – Ríša, Kuba, Boris, Dan, Sykec – Vláďa, Michaldo, Martin, Petr, Pája. .


Někdo může namítnou, že je nás moc. Není! A za tím si stojím! Pokud každý bude makat na sto procent a na hřišti nechá duši, bude rád, že může střídat a že je nás dostatek. .


Můj tip pro jaro tedy zní: 22 bodů , 7 výher , 7 proher , 1 remíza, v jarní části nastřílíme o polovinu branek více, než na podzim, tedy 30. .


Tak jdeme to toho, borci!

Žádné komentáře: