pondělí 3. května 2010

Herní krize pokračuje

Další nezdar.. Musím konstatovat, že poslední dobou se Carpe Diem zmítá v krizi, jakou ve své historii asi nepamatuje. Vezmeme li v úvahu i zimní turnaje, držíme šňůru osmi zápasů bez výhry, což je alarmující!! Neúspěchem v posledních kolech na nás uvrhl stín sestupu z 2.třídy.! Od posledního sestupujícího nás nyní dělí už pouhé tři body, což je téměř nicotný rozdíl.
Co pádu do hlubiny předcházelo?
.
V neděli jsme se sešli opět téměř v plné sestavě osmi mužů + brankář. Naším soupeřem pro první zápas dne měl být leader tabulky Comix, který svými brankovými přísuny strašil nejednoho soupeře. Defenzivní taktika byla jasně stanovena. Od úvodních minut jsme se zatáhli do obranného pytle před bránou a zhruba polovinu poločasu drželi vyrovnaný stav. Hrálo se s malými výjimkami především před naší bránou a soupeř jen dokazoval, proč je vládcem 2.D třídy. Nakonec se v obraně tu a tam objevila prasklina, kterou soupeř nelítostně trestal. První dějství skončilo po zásluze vedením Comixu 2:0. Obraz hry druhého poločasu se téměř nezměnil. Comix neúnavně bušil do našich vrat beranidlem a Carpe Diem jen těžko odolávalo. Při nepodařené akci soupeře se nám stále častěji otevírala vrátka na brejky. Dostali jsme se do pár dobrých příležitostí dva na jednoho, tři na dva, nebo dokonce i jeden na brankáře. Vše skončilo bez úspěchu. Comix bez větších problémů si zápas pohlídal a vstřelil nám ještě tři branky. V závěru se střelecky prosadil Pája, když se zjevil po Vláďové nahrávce sám před bránou a výsledek upravil krásnou brankou po proměněném kopu za 6tý faul soupeře Martin. Konečný výsledek 2:5 se nakonec zdá být celkem solidní, máme li na mysli, že Comix poslední dva zápasy odehrál vítězstvími 15:3 a 12:1.Budeme li upřímní, na Comix jsme prostě neměli. Herně a vlastně nijak. V týmu mají pár výborných technicky vybavených hráčů, na které prostě a jednoduše nestačíme. Bylo na čase jít dál a připravit se na důležitý druhý zápas dne, s posledním Juve.
Carpe Diem vs. Comix 2:5 (0:2)
branky: Pája (Vláďa), Martin
.
Zápas s Juve měl být naším odrazovým můstkem k lepším výsledkům a zítřkům. Soupeř byl ve chvíli našeho zápasu na posledním místě tabulky. Zápas jsme začali ve velkém stylu. Po pěkné akci, které předcházel dobrý výhoz brankáře Michala na Michalda se rozvila akce jako z učebnice. Michal výhoz sklepl na mě, já jsme míč potáhl, nahrál zpět Michlovi a ten zkušeně usměrnil míč do sítě. Nic v tu chvíli nenasvědčovalo tomu, že nevýrazně hrající Juve nakonec oloupí Carpe o všechny body. První poločas skončil naší výhrou 1:0. Už se to stalo stokrát předtím, a opět se to stalo i nyní. Prachbídný náskok nám na udržení vítězství nepostačil. Po nenápadné akci z kraje druhé půle se k míči dostal útočník soupeře a z dobrých 12ti metrů z úhlu vystřelil přízemní střelu. Michal si míč do sítě vrazil sám, když zřejmě později reagoval, než bylo třeba. Každopádně to byla zbytečná branka, která tým příliš nenadchla, bych řekl.. Za chvíli se stal druhý důležitý okamžik zápasu. Olda fauloval, dostal žlutou katru a po chvíli za řeči si vysloužil i kartu druhou. Následovalo vyloučení. Aby toho nebylo málo, Olda neztichl a tak byl vykázán mimo areál. Dvě minuty jsme se tedy bránili přesile, když jsme hráli v oslabení, ve třech mužích. Tlak soupeře jsme s vypětím všech sil přečkali. Čekalo nás posledních zhruba 8 minut zápasu, ve kterém se mělo rozhodnout o vítězi. Rozhodlo se. Po autu zahraném přímo na gološe Michala si míč zahrál vlastní představení. Chvíli se honil Michalovi mezi nohama poté na zádech při Michalově upadnutí a nakonec si míč srazil za brankovou čáru Michal snad rukou. Nevím přesně jak to bylo, ale zhruba takto. Prostě nešťastná branka se vším všudy. Pět minut před koncem zápasu jsme prohrávali 1:2. Rozhodli jsme se zahrát hru bez brankáře. Ta nám i přes pár dobrých příležitostí, přes kvalitně zahraný zámek nevyšla a my tak prohráli 1:2.
Carpe Diem vs. Juve 1:2 (1:0)
branky: Michaldo (Pája)
.
V čem hledat příčinu? Nechci se stále opakovat, protože příčiny jsou stále stejné. Tři branky ze dvou zápasů je prostě málo! Po zápase konečně zazněly i názory ostatních lidí, co je příčina neúspěchů.. Vždy píšu zde na stránkách co si myslím já, jsem rád, že byl řečen názor i ostatních. Osm hráčů do pole je příliš mnoho. V posledcích třech zápasech podzimu, kdy jsme sebrali soupeřům 9 bodů se hrálo v 6ti lidech. Nyní bez urážky, vzhledem ke kvalitě týmu jako takovém, nemáme na to vyhrávat zápasy v plném počtu osmi lidí. Mnoho z nás se nedostane do hry v takovém množství času, jak by bylo pro dobré zvládnutí zápasu potřeba. A to je neoddiskutovatelný fakt podložený podzimními výsledky. Co s tím, to je otázka pro hlubší zamyšlení a následné prodiskutování někde v klidu, třeba u piva.
Kdybych měl hledat pozitiva z neděle, hledal bych je jen velmi těžko. Co mě celkem potěšilo, i když to kýžený úspěch nepřineslo, byla celkem dobře zvládnutá hra bez brankáře. Dokázali jsme se postavit do potřebných pozic a soupeře zmáčknout. To v minulých kolech nebylo vidno a naše přesilovka byla spíše naším odlabením.
.
V příštím kole, za 14dní, narazíme na Flamengo a Faunu B. V obou zápasech nám bude chybět Olin, který dostal do disciplinárního orgánu stopku na dva špíly. Rovněž nebude Boris, který se dopředu omluvil.
.
V tabulce jsme klesli o dvě pozice na třináctou pozici, za námi je Deportivo s tříbodovou ztrátou.
.
Závěrem bych chtěl říci jen tolik. Musíme zabrat, nebo sezona skončí tak, jak bychom si nikdo nepřáli.. Prosím Vás o sebrání všech sil a vložení jich do příštích zápasů, půjde opravdu o krk..

Žádné komentáře: