čtvrtek 29. dubna 2010

Taktika pro neděli, preview před Comixem a Juve

Jistě všichni víme, jak těžký zápas nás v neděli čeká. Podzimní zápas s Comixem skončil debaklem 1:11, což je náš vůbec nejhorší výsledek historie klubu. Otázka je, jak zamezit kopii..
Pokusil jsem se vymyslet taktiku, jak na Comix a rád bych Vás s ní seznámil..
.
Comix má v týmu dva výborné hráče, ostatní jsou „jen“ nadprůměrní.. Jménem Solomon Kalou a Roman Mach. První zmíněný je bezkonkurenční král střeleckých statistik s 52 brankami (náš tým jich dal dohromady 42 – pro srovnání), druhý jmenovaný jich nasázel 35. Kdyby se rozpočetl počet odehraných zápasů a vstřelené branky, Kalou má cca 3 branky na zápas. Jelikož někdy jistě týmu chyběl, jeho průměr se pohybuje kolem 5ti branek, což je hrozné a nehorázné!!
Jak na ně?
Zaměřil bych se především na Kaloua a to osobní obranou!! S Oldou jsem o tom špekulovali, že jednoznačně nejvhodnějším hráčem by byl Kuba. Jeho rychlost a nezdolnost by mohla být lékem na čarovné nohy soupeře. Pak ale Oldu osvítilo světlo z hůry a dobře podotkl, že Kalou taky může hrát za zápas cca 30 minut ze 40ti, a pokud by byl na hřišti Kuba stále se Salomonem, tratili by na tom ostatní naši hráči svým vysedáváním na lavičce.
Rozřešení je tedy na snadě a teď Vás s ním konečně seznáním.
Taktický plán:
Totální defenziva, ale když říkám totální, tak totální!! Nebudeme bránit od půlky, ale budeme ještě více staženi, měl by se co nejvíce zahušťovat prostor před bránou cca 10-15 metrů. Takže naprostý beton, kde se budeme snažit zacpat i tu nejmenší díru..
Co se týče osobní obrany Salomona Kalou, tak bych ji přišil Kubovi a Ríšovi. Tato dvojice se bude střídat pouze mezi sebou, nikdo jiný jim do toho nevstoupí. Stále by měli stát a běhat s Kalouem (co nejtěsněji) a co nejvíce mu znepříjemnit pobyt na hřišti. (tím se řeší problém přehršle času Kuby na hřišti, prostě na něj budou dva a budou se střídat). Kuba by měl platit na Kaloua svojí rychlostí a houževnatostí, Ríša svojí tvrdostí a předvídavostí.
Dalšími dvěma obránci střídající se mezi sebou budou Olda a Boris. Olda jako kreativní obránce, Boris jako borič akcí soupeře.
V útoku se bude střídat Michal s Vláďou, oba totiž budou jediní vysunutí útočníci, tzv. hrušky. Jelikož předpokládám, že budeme pod stálým tlakem, většina míčů půjde právě na tyto dva vysunuté útočníky. Jejich úkolem bude míč zpracovat a buď míč rozdat, nebo sami zakončit. Tím chci naznačit i to, že při každém našem ať už odkopu, či autu, či pod tlakem při rozehrávce od vlastní brány by měli být tím nejvytaženějším hrotem, aby bylo možné míč nakopnout na někoho do předu. Když se zmocníme míče u vlastní brány, vždy by měli být prvními, kteří se rozběhnou dopředu a budou čekat přihrávku.
Další dvojící, která se bude střídat je Martin s Pájou. Budou mít především defenzivní úkoly, přičemž čas od času, pokud to půjde doplní na hrotu Michala s Vláďou, aby měli komu míč sklepnout.
.
Tak že je to jasný??
Ještě tedy ve zkratce jednou:
.
Michal: zázračné zákroky
Kuba + Ríša: tuhá defenzíva, osobní obrana Salomona Kalou
Olda: tuhá defenzíva, kreativec
Boris: tuhá defenzíva, bořič
Martin: tuhá defenzíva, hra do předu, pokud k tomu bude možnost
Pája: tuhá defenzíva, hra do předu, pokud k tomu bude možnost
Michal: defenzíva, hruška
Vláďa: defenzíva, hruška
(barevně označené dvojice se budou střídat po celý zápas jen mezi sebou)
.
Pravidla, kterými se musíme řídit:
Nehnat se bezhlavě dopředu, jediným, kdo se bude hnát do předu bude Michal a Vláďa! Soustředit se především na obranu, na malý čtverec, který budeme zuby nehty bránit! Při konzultaci se scautem Slovanu Žočkem se došlo k názoru, že pokud budeme soustředěně a zodpovědně všichni plnit defenzivní úkoly, vždy se za zápas najde pět šest příležitostí, kdy Comix propadne a nám se naskytne možnost jít od brejku. Každopádně v tomto utkání bude na prvním místě jen a jen krutá defenzíva!!!!
.
Ve druhém špíle nás čeká tým Juve. Poslední tým tabulky. Všechny bych chtěl varovat před podceněním, v minulém kole si připsali drahocennou výhru, kterou se jistě pokusí zopakovat. Minulé utkání skončilo 5:0 kontumačně, protože se Juve nedostavilo v dostatečném počtu.
.
Doufám, že se plánu budeme držet a společně uhrajeme solidní výsledky. Váš, José Pája Mourinho!
V neděli sraz v 10:10 na Mutěnické! (jako minule)

Žádné komentáře: