pátek 16. dubna 2010

Preview před prvním zápasem jara

V neděli bude oficiálně zahájena jarní část sezony 2009 / 2010. Náš soupeř pro 16.kolo se jmenuje Deportivo. Nedokážu slovy vyjádřit, jak moc se těším.. Od úterka leštím kopačky a dokonce i něco jiného.. Ano, chrániče!
.
V pár řádcích bych rád osvětlil tohoto soupeře, kterého jsme dobrým výkonem dokázali na podzim porazit 3:1. Nebyla to však až taková procházka růžovým sadem, jak už se u nás stalo zvykem, dokázali jsme si zápas v druhé půli svojí nedisciplinovaností řádně zkomplikovat.
.
Jen ve zkratce pro oživení.. V podzimním zápase jsme se brzy dostali do vedení 1:0, během prvního poločasu jsme výborně plnili stanovenou defenzivní taktiku a soupeř kousal naprázdno. Na konci první půle jsme po kiksu brankáře Melouna přidali branku druhou a vše nasvědčovalo klidnému průběhu druhého dějství. Od hvizdu zahajujícího druhou půli však v našich dresech stál úplně jiný tým. Nedokázali jsme udržet temperament na uzdičce a bezhlavě se vrhali do útoků nehledě na obranu. Po chvíli přišel zákonitě trest v podobě snížení na 1:2, soupeř byl na koni a my se místo opékání špekáčků na grilu vedle střídačky museli věnovat urputnému bránění výsledku. Nakonec se nám to povedlo a v závěru upravili na konečných 3:1.
O soupeři můžu říci, že hrál tuším s jedním borcem na střídání, což se dosti projevovalo na jejich fyzičce. Nevím nevím jak by to dopadlo, kdyby byli čerstvější.. Ve svých řadách mají schopného hráče měřícího 2 metry a 76 centimetrů, jenž byl tahounem mužstva. Sám však na vše nestačil..
.
Statisticky je na tom Deportivo nelichotivě. Ale snad proto se budou chtít jistě s nepřízní tabulkového osudu poprat už v úvodním kole jara. Patří jim 14.pozice, jsou nejlepším ze sestupujících. Deportivo nastřílelo na chlup stejně branek jako my, tedy 35. O poznání více jich však inkasovali..
.
Chtěl bych se vyvarovat toho, že bych někoho favorizoval. To už tu bylo mnohokrát a také mnohokrát jsme v poslední době zklamali. Půjde o otevřený boj, který může vyhrát každý. Kdo ví, co se přes zimní přestávku v jejich týmu přihodilo.. Klíďo mohli posílit a proti nám zahraje úplně jiný tým. Proto si myslím, že spekulace o favoritovi jsou tentokrát liché. Každopádně připomínám, že půjde o vysoce důležitý duel, který by nám mohl výrazně pomoci jak v tabulce, tak psychicky v dalších zápasech. Ziskem tří bodů bychom se již definitivně připoutaly řemenem ke středovému balíčku týmů. Nyní jsme na 11. pozici. Rád bych zde zopakoval velmi příjemný fakt, že na 6.pozici nám schází pouhopouhých 6 bodů!
.
Chtěl bych všechny vyzvat k mobilizaci sil a podání vystavujícího výkonu. Bude to peklo, proto nezapomeňte azbestové dresy..
V neděli je sraz v 11:00 na Mutěnické! (pro méně bystré je to to hřiště bez sítí)
.
report z podzimního duelu:

Žádné komentáře: