pátek 24. července 2009

Schůzka krále Carpe Diem s předsedou BAF

Včera, ve čtvrtek 23.7. jsem byl navštívit předsedy brněnského futsalu. Témat, které jsem šel k panu Polákovi řešit bylo požehnaně.
.
Prvním bodem bylo naše přihlášení do soutěže 2. brněnská třída. Ještě před samotným podáním přihlášky předemnou stála obtížná rozhodnutí. Vyplnění přihlášky pro blaho všech prostě bylo nereálné.
Moje vyplněné údaje tedy zněly takto:
Chceme hrát v NEDĚLI a ODPOLEDNE! Dále NECHCEME být pořadatelem skupiny a NECHCEME hrát pohár ČMFS.
.
Těmto mým požadavkům odpovídala pouze jedna jediná skupina a to 2.D třída. Tato, teď už můžu najisto říci NAŠE skupina, se hraje na dvou hřišťatech. NOVOLÍŠEŇSKÁ - MUTĚNICKÁ!
.
Takže když to shrnu..
  • jsem přihlášeni do dalšího ročníku soutěže - naše nová skupina je 2.D
  • hrajeme VŽDY v neděli (měl sem možnost nakouknout do rozpisu termínů zápasů a tam byla značena vždy neděle)
  • měli bychom hrát odpoledne, ale myslím, že né vždy to bude možné.. uvidíme
  • hrajeme střídavě na dvou hřištích NOVOLÍŠEŇSKÁ (Líšeň) a MUTĚNICKÁ (Židenice/Vinohrady)

Druhým bodem debaty byly registračky hráčů a vlastně celkové zaregistrování klubu u ČMFS. Opět to vezmu popořadě..

Na ČMFS do Prahy se musí odeslat v co nejkratším termínu následující věci:
  • vyplněné registrační lístky (noví nezaregistrovaní hráči) + vyplněné přestupní lístky (ty, co jsem dostal od Jary) Na přestupních i registračních lístcích je nutný vlastnoruční podpis žadatele + intimní zpověď + různá osobní data, proto svolám v příštím týdnu schůzi všech členů Carpe.. viz. další článek!!
  • nové průkazové fotografie všech členů klubu (odevzdáte na schůzi)
  • 100 korun za každou registračku - tj. celkem 800 korun (odevzdáte na schůzi)
  • dále se musí napsat průvodní dopis, kde bude vše vysvětleno, co vlastně po ČMFS požadujeme..
Společně s novými registračkami nám bude přiděleno registrační číslo klubu Carpe Diem. Na vyřízení všech registraček má ČMFS 3 týdny. V srpnu je však velký nával a tak jsem byl upozorněn předsedou na možnost, že registračky nedorazí včas před sezonou. V tomto případě bych dostal od předsedy papír, kterým bychom se prokazovali při každém zápase (na něm by bylo, že ještě nám registračky nedošly) a zatím bychom hráli na občanky jako ve 3. třídě.
.
Třetím bodem jednání bylo, že bychom se měli nechat zaregistrovat u Ministerstva vnitra ČR, abychom dosáhli takzvaného statusu : PRÁVNÍ SUBJEKT. Toto je nutné v případě, že bychom se chtěli poohlédnout po nějakém sponzorovi. Protože případného sponzora prý především zajímá, jestli klub, do kterého bude investovat má právní subjektivitu. Pokud ji klub nemá, sponzor do sponzoringu nepůjde, jelikož by si nemohl věnované peníze odepsat z daní.. To jen tak na okraj na vysvětlenou.. O tomto bodu bychom měli popřemýšlet společně.. Druhou stranou věci je fakt, že pokud sponzora vyloženě nechceme, není nutností se u MV registrovat.. Zde si o tom přečtěte: http://www.futsalbrno.cz/index.php?list_folder=21
.
Posledním bodem je tragická zpráva pro Martina H. Nezapomněl jsem na něj a na jeho výtečné zákroky během celé sezony a tak jsem se neostýchal zeptat na nějaké jeho ohodnocení, jakožto nejlepšího brankáře všech třetích tříd. Bohužel, s politováním Ti musím, Martine, sdělit, že pro brankáře se cena neuděluje. Pouze pro nejlepšího hráče třetích tříd, což bys však klidně mohl být i ty.. Myslíme si to všichni, ale přece jen rozhodne asi pouze a jen předseda BAF.
(prosím o vyjádření Martina na diskuzi k tomuto smutnému tématu - vyjádři zklamání, neboj, my Tě podržíme)
.
Slovo závěrem: Chtěl bych na všechny apelovat, aby k řešení registrací také trochu přispěli aktivním a vstřícným přístupem. Přece jenom je toho celkem dost a termíny nám hoří..
.
A teď úplně na závěr jedna zásadní zpráva, nechával jsem si ji jako bonbónek úplně na konec: nová sezóna pro nás začíná už v neděli 6.9., v tento den Carpe Diem vstoupí do nové sezony svým prvním zápasem. Jestli úspěšně, nebo ještě úspěšněji, to se necháme překvapit..

Žádné komentáře: