středa 8. července 2009

KOZINA Cup - osmifinále

Minulý víkend jsme se zčastnili už podruhé letního fotbalového turnaje v Oleksovicích - Kozina Cupu. Počasí nám přálo a tak to byl pěkný víkend se vším všudy.. I se spáleným obličejem..
.
V sobotu ráno z Brna odjížděli tři auta. Moje s Luckou, Lobem a Mončou. Ríšovo s Michalem, Olinem, Lukášem a Martinem H. a nakonec i Borisovo, který den předem si vyslověně přál, že chce být prostě v autě sám.. A tak se u Ríši tísnilo 5 lidí.. Odjezd byl naplánován na 8 hodinu ranní a tak se i stalo..
.
Do dějiště turanje jsme dorazili něco kolem třičtvrtě na 9. přičemž náš první zápas se měl odehrát v 9:20. Takže sme všecko v pohodě stíhali, ne jako minule, kdy bezstarostný Olin dorazil 5 minut před zápasem. Nechápu, kde se v tom člověku bere taková suverenita.. Po příjezdu jsme obdrželi láhev bílého vína a balík vod, které během turnaje přišly opravdu vhod.
.
První zápas nás čekal celek Nová Ves u Pohořelic. Nováček na turnaji. Nevěděli jsme, co od něj čekat.. Od začátku turnaje byla jasně daná taktika.. Hrát zanďoura.. Protože při naší žalostné fyzičce a neschopnosti hrát s míčem, co sáče jak hopskulka, se nic jiného hrát nedalo.. Utkání začalo a my poznali, že o jednoduchého soupeře se jednat nebude. Štěstí však stálo na naší straně. Po nenápadné akci se míče zmocnil Olin, potáhl ho a přesnou kolmou přihrávkou nachzí mě běžícího k bráně. Já z první levou nohou zametám míč za brankáře. Asi po 2 minutách hry jsme nečekaně vedli.. Moje slova o tom, že se neb¨bude jedna o slabocha potvrdilo zbylých 18 minut utkání, kdy byl míč povětšinou na kopačkách soupeře. Do větších akcí, natož gólových příležitostí jsme se nedostávali.. Nakonec kvalitně takticky odehrané utkání skončilo výsledkem 1:0 a my mohli slavit první tři body v turnaji. Bohužel byli i poslední.. To však nikterak nesnižuje kvalitu utkání nadcházejících, která gradovala. Po tomto střetnutí se dost špatně cítil Luboš a začal rozmýšlet, jestli bude hrát dále, nebo ne..
Carpe Diem vs. Nová Ves u Pohořelic 1:0, branka: Pája
.
Druhý zápas nás čekal celek z Přímětic. Už minulý rok jsme měli ve skupině Přimětický klub, ale ten letošní se jmenoval Tango.. Nakonec jsem od pořadatele stejně zjistil, že se jedná a tentýž celek, jako vloni. Naše vzájemné střetnutí tehdy skončilo 0:0. Letos jsme chtěli soupeře pokořit. Bohužel nepodařilo se. Mladí naběhaní borci byli nad naše síly.. Sice jsme dost dlouho drželi zanďourovej stav 0:0, ale ke konci jsme dvakrát kapitulovali a odnesli si tak prohru 0:2. V týmu zavládla malá nespokojenost s týmovou řeckou taktikou, která naplno vypukla až po zápase s Dřevotvarem. Toto utkání bylo bohužel konečnou pro Luboše, který celý zelenomodrý a s přepadlýma očima ukončil aktivní působení na turnaji. Škoda.
Carpe Diem vs Tango Přímětice 0:2
.
Mezitím se odehrály i další utkání ve skupině, kdy Dřevotvar porazil Novou Ves a také Příměticve. Tím se pasoval do role favorita skupiny, tak jak se dalo předpokládat.. Nás však zajímal další duel a to Přímetic s Novou Vsí. Pokud by totiř Přímětice vyhráli, stalo by se něco, co se jen tak nevidí.. Měli bychom postup v kapse velice brzo.. STALO SE TAK! Nová Ves prohrála i svoje třetí střetnutí 0:1 a bylo vymalováno. Nestává se tak často, aby celek - my, který má ve skupině odehrát 4 utkání postupoval už po odehraných dvou, tak jak se to podařilo nám. Navíc s jednou prohrou a jednou výhrou..
.
Další zápas nás čekal těžký Dřevotvar Znojmo. Předpokládalo se, že vyhoříme, ale kupodivu se tak nestalo. Zahráli jsme dobré utkání, které nakonec skončilo naší prohrou, ale o ostudu se nejednalo ani v nejmenším.. Lukáš zazanamenal v utkání branku, po dorážce přímáku a korigoval tak stav utkání na končných 1:2. V tomto střetnutí jsme už mohli hrát s klidem, protože postup byl jistý a vyšší mety, nežli osmifinále jsme si pokládali pouze ve svých snech. Co se týče předvedené hry v utkání, tak ta také nebyla na špatné úrovni, zápas od zápasu jsme se lepšili.. Moji psychiku dosti poznamenala pozápasová hádka Michala s Olinem, která mě uvrhla po zbytek dne pod tíživou deku.. Slova z úvodu utkání o gradování naší turnajové formy vyvrchilil s následujícím soupeřem..
Carpe Diem vs Dřevotvar Znojmo 1:2, branka: Lukáš
.
Dle pravidel o odehraných utkáních jsme se ještě v rámci rovnosti odehraných utkání ve skupině střetli se soupeřem z vedlejší skupiny, tzv. oproti nám do kříže. My byli na 3.mistě, soupeř na 2. místě. Protivníkem se nám stala Benfica Mikulov, kterou jsme měli i před rokem ve skupině a kterou jsme porazili 2:1!! Zlepšený výkon a především pohyb znamenal, že jsme i letos Benfice byli více než vyrovnaným soupeřem.. Šance na vstřelení branky byly tentokrát na obou stranách a troufám si říct nejlepším výkonu dne jsme si odesli nakonec zaslouženou remízu 1:1. Branku vstřelil Michal, po pěkné akci Lukáše. Ani v tomto utkání už prakticky o nic nešlo, nikdo však netušil, že se jedná o budoucího vítěze turnaje. Pořadí ve skupině se pro nás i po tomto zápase nemohlo změnit, třetí místo bylo dáno, stejně tak soupeř pro osmifinále. Byl to vítěz skupiny B.
Carpe Diem vs Benfica Mikulov 1:1, branka: Michal
.
Ve skupině B svedli o první flek velký souboj druhý brněnský celek Sanit Diana a domácí Kozina Oleksovice. Nakonec se podle předpokladů lépe prosadila Kozina a tím se stal naším sokem v dalším boji. Tohoto soupeře jsme si moc přál.. Říkal jsme si, jaké by bylo terno vyřadit domácí už v osmifinále. A musím říct, že jsme od toho měli opravdu strašně blizoučko. Mě osobně přišlo, že hra Koziny nebyla taková, jako ostatních celků, se kterými jsme se střetli. Přili mě hratelní, nebyli to takový běháči, spíše rozvážný tým, který bezhlavě neútočil. A to nám vyhovovalo.. Nečekaně jsme jako první udeřili my, po nahrávce Lukáše Olin prudkou střelou levou nohou prostřelil brankáře. Velká radost!! Stav 1:0 byl úžasný a kdo by před zápasem řekl, že budem vést proti Kozině, řekl bych mu ať jde do prdele.. Z vedení jsme se bohužel neradovali dlouho a tento okamžik se zdá stal osudným pro celé osmifinále. Po rozehrání rohového kopu mě utekl borec a přesným kladivem přibližně z 8mi metrů uskladil míč do regálu u levé tyče. Bohužel, stalo se. Hráče jsme měl stále na dohled a najdnou byl přede mnou.. Každopádně to trefil pěkně.. Stav 1:1 posadil do sedla opět Koziňáky a ti začaly tlačit jako o dvě čísla menší bota. Do jedné šance jsme se ještě dostal já, ale po těžkém zpracování jsem míč nedokázal usměrnit do sítě. Nakonec se stalo to, co by si nepříl žádný celek na světě. Dostat branku dvě minutky před koncem. Po skrumáži před bránou, kdy jeden z jejich útočníků umě kouzil s míčem zádama k bráně, vyšla rána po jeho otočení do levé tyče. Míč se odrazil k volnému dobíhajícímu borcovi a ten do prázdné sítě skoroval na 2:1. I přes veškerou snahu se gólu nepodařilo zabránit.. Před bránou ležel na zemi Boris, Olin, Martina Michal. Všichni nevěřícně kroutili hlavou.. Byl to smolý okmažik.. Utkání skončilo 1:2 v náš neprospěch..
osmifinále: Carpe Diem vs. Kozina Oleksovice 1:2, branka: Olin
.
Po turnaji jsme se osprchovali a odjeli do Znojma na večeři. Tedy krom Ríši a Martina, kteří nás bohužel opustili a tím se připravili o úspěšnou večerní zábavu.. Už minulý rok jsme ve Znojmě našli pěknou hospůdku, kde dobře vařili a tak jsme ji opět poctili svoji návštěvou. Příjemné posezení…
Na cestě zpět jsme se stavili v Albertovi, kde jsme nakoupili plno vody, jelikož opilcovi rána bývají krušné.. Na pozábavovou opici jsme se tedy poctivě připravili..
.
Na zábavu jsme dorazili něco kolem půl 9. Hudba už hrála jak divá a my jsme pomalu začli rozjíždět mašinérii alkoholu.. Co je nutno říct je to, že točené pivo stálo opravdu za hovno, Hostan je humus a tak jsme byli odkázaní na lahváče Starobrna a samozřejmě na naši oblíbenou zelenou.. Kdo nepil pivko, pil vínečko.. Byl to pěkný večer, u kterého se snad každý bavil. Panáků padlo nepočítaně.. Na parketu jsme roztáčeli break-dance okořeněný lesknoucími se svaly do půl těla svlečených CarpeDiemáků. Prostě zábava. Hudba hrála parádně až na jeden zásadní nedostatek. V repertoáru kapely chyběla projekce skupiny Tři Sestry! Což by měl být základní kámen všech zábavových skupin. Jinak ale hráli pěkně.. Během celého večera byly slyšet různé chorály domácích Koziňáků a také píseckých Wanasto. Nemohli jsme tedy zůstat pozadu a i my jsme přišli s pěkným pokřikem.. O půl 3 v noci jsme to zabalili a šli spát na hřiště, kde se konal turnaj..
.
Ráno už se nic zásadního nedělo až na fórky kolem zázračného Borisova stanu.. Něco kole 10 dopolední jsme odjeli do svých domovů..
.
Celý turnaj vyhrál náš soupeř nesoupeř ze základní skupiny Benfica Mikulov (viz.foto), druhý se umístil tým Rebels Okříšky a třetí skončili domácí Kozina Oleksovice. ctvrté místo zbylo na Dřevotvar Znojmo.
.
K výkonu: Na turnaji jsme podali solidní výkon. Osmifinále je krásné a možná i nečekané. Podařilo se nám remizovat s následným vítězem - Benficou 1:1 a našimi soupeři byli také další dva semifinalisté, takže jsme sehrály tři vyrovananá utkání s celkem třemi ze čtyř semifinalistů.. Nemáme se za co stydět..
.
Slovo závěrem: Byl to pěkný turnaj, dobrá organizace, hezká večerní zábava. Dokonce ani k rozhodčím jsme neměli větších výhrad, jako minulej rok. Sice nám pískal stejněj rozhodčí jako vloni, ale letos se mu to docela povedlo. Nejen na zábavě, ale i během turnaje jsme si myslím mírně nakolonili na svoji stranu domácí Koziňáky. Říkal jsem si, že po článku z minulého roku :-) to nebude možné, ale poznali jsme, že vše brali stejně jako my, s nadsázkou a především s hůmorem.. Jo, a abych nezapomněl, turnaj okořenila i událost, která se jen tak nevidí.. Někdo vystřelil míč a ten letěl a letěl až doletěl.. Rána měla za následek rozbité přední okno auta stojícího přímo vedle toho mého.. :-)

Gratulujeme vítězům, domácím i všem poraženým..
(foto Benfiky jsem si vypůjčil od Koziňáků - děkuji, naše fotky dodám až mě je dá Monča)

Žádné komentáře: