čtvrtek 9. července 2009

Jednání se Slovanem u kulatého stolu (1.část)

Včera po půl deváté místního času proběhlo jednání u kulatého stolu restaurace Okruh, které mělo mít zásadní vliv na novosezonní složení sestavy. Jak už všichni víme, tak 5 hráčů naší sestavy jsou svými kořeny Slovanisti a odchod některých z nich by se nemusel představenstvu Slovanu příliš zamlouvat. Na Okruhu se sešly špičky obou mužstev, na straně naší jsem to byl já s Michalem, na straně Slovanu Jara a Roman Štrof..
.
Už předem musím říci, že se jednalo o fér schůzi, na které si obě strany přišli na své a dospěli k jasnému resumé. Navíc nebyla nouze ani o pořádné překvapení. Ve věci " odchod Slovanistů do Carpe " se nakonec rozhodlo takto..
.
.
Pája - já můžu úplně s klidem odejít. Registračku mi dají bez problémů. To se dalo i čekat a nepředpokládalo se, že by se mnou měli být nějaké problémy. Takže první věc z krku.
.
Ríša - stejně jako já, i Ríša může bez obav odejít z klubu. Nebudou žádné problémy, až na jednu podmínku, kterou zveřejním ihned po dokončení všech pěti hráčů.
.
Martin M. - už už to vypadalo, že Martina pustí na trvalo k nám. Nakonec se ale ozval Křivoš (hráč Slovanu), který do jednání vnesl zatuchlý vzduch. Výrazně se zasadil o to, aby Martin šel do Carpe Diem pouze na hostování, nikoliv na přestup. Se slovy, že bude záležet na Martinovi, jak se rozhodne až mu skončí hostování, že prodlužovat se dá stále, byly ukončeny hovory o Martinovi. Takže Martin k nám půjde na hostování.
.
Olin - to samé platí i pro Olina. Ze Slovanu k nám půjde na hostování, ale s tím rozdílem, že o to, aby zůstal dále Slovanistou se zasadil on sám svým škemráním. Prostě si nechává otevřená zadní vrátka a Carpe zřejmě bere jen jako takovou výplň dnů, kdy nehraje Slovan. Je to ošklivé, ale kdo Olina zná, nepřijde mu to vůbec divné. Dalo se to očekávat.. Každopádně na podzim by měl nastoupit za nás.. Kam ho povedou další kroky je ve hvězdách, protože u Olina si jisti být rozhodně nemůžeme.
.
Culiš - tento hráč je ono velké překvapení, o kterém jsem psal v úvodů. Culiš zřejmě rozehrál partii pokeru na obě strany. Asi před týdnem mě i Olinovi (nezávisle na sobě) řekl, že v příští sezoně bude hrát za Carpe Diem. Jaké bylo moje překvapení, když jsme se na jednání dozvěděl, že Culiš na druhém břehu potoka prohlásil, že bude hrát za Slovan. Prý to říkal Michalovi Polákovi (obl.). Co je na tom pravdy? Není potřeba tady nad tím spekulovat. Necháme se vyslovit samotného Culiše k celé záležitosti a poté uvidíme. O průběhu a rozuzlení celé věci vás brzy vyrozumím..
.
To znamená, že na naší straně barikády by měli v příští sezoně státi jistě čtyři z pěti lidí, o kterých se jednalo. O pátém se rozhodne neprodleně po mém rozhovoru s ním.
.
Jak jsme se již zmínil v úvodních řádcích, celý přestup má ještě jeden háček.. Transfer celého kvinteta hráčů je podmíněn vrácením Ríšova původního modrého dresu Slovanu. Bez něj se nehneme z místa.

Takže se teď vše bude odvíjet od toho, jestli ho Ríša vrátí nebo ne..
.
Postup:
1. Ríša musí vrátit dres.
2. Odevzdání registraček hráčů představenstvem Slovanu do našich rukou.
3. Vybrání poplatků od hráčů. Za registračku je to tuším 100kč + fotka.
4. Vyplnění nezbytných listin, porada u předsedy BAF
5. Odeslání registraček na ČMFS do Prahy.
6. Příchod registraček z Prahy.
7. Vyplnění nové soupisky, zaplacení startovného.
8. Vítězství ve 2.brněnské třídě.
.
Svůj názor na věc můžete sdělit na DISKUZI.
Tak to je z první části schůze vše. Ve druhé části se probírala zajímavá nabídka Slovanu.. Jaká? O tom si budete moct přečíst a vyjádřit se k ní v následujícím článku, který se objeví hned, jak budu mít chvilku volného času.

Žádné komentáře: