čtvrtek 9. července 2009

Jednání se Slovanem u kulatého stolu (2.část)

Druhá část jednání se Slovanem se točila kolem už dříve avizované nabídky hrát místo Slovanu 1.třídu. Slovan C ve složení, jaké mělo právě skončenou sezonu, již hrát nebude. Což o to, nabídka je to pěkná.. Zvažme však veškeré okolnosti..
.
NABÍDKA:
Za včerejší přítomnosti Michala a mě nám bylo nabídnuto, aby Carpe Diem hrálo pod hlavičkou Slovanu 1.brněnskou soutěž. Podmínky vlastně žádné nejsou. Šlo by o to, že bychom dělali Slovanu "C" tým s tím, že by nám kdykoliv mohl přijít někdo pomoct z "B" týmu, pokud bychom to potřebovali. Třeba Lukáš, nebo jiní hráči béčka. Dále by samozřejmě muselo dojít ke změně názvu mužstva z Carpe Diem Brno na Slovan "C". Dále pohlaváři Slovanu pronesli, že na celek "C" jim zbývají momentálně asi 4 hráči, z nichž nejzvučnější jméno má náš známý brankář Miloš. Co to znamená jsem se už nedozvěděl..ale každého asi napadne, že by asi hráli normálně s náma za céčko.. Dobrou zprávou by bylo to, že Slovan byl minulý ročník pořadatel a tuto sezonu tedy bude platit minimální startovné. Dalším pozitivem je, že by nebyl vůbec žádný problém s registračkami hráčů, kteří jsou u Slovanu vedeni. To jest k nabídce Slovanu.
.
SLOVO KRÁLE:
Zakládal jsem klub Carpe Diem Brno 08 s jasnou vizí, kterou zde opět zopakuji. Na prvním místě je suverenita klubu. Myslím, že spojením se Slovanem Carpe naprosto ztratí svoji tvář a vážnost. Vždy jsem spíše zastával názor se od Slovanu více distancovat, hrát si na vlastním písečku a třeba jednou staneme tváří v tvář proti Slovanu jako rovnocenný soupeř. Bohužel s lidmi, kteří nemají jasno ve své budoucnosti a stále pendlují mezi Slovanem a Carpe tento ideál podrývají a především mnohonásobně prodlužují dobu k uskutečnění tohoto "snu". Chtěl bych mít pocit, že jsme my, nezávislí Carpe Diem, něco dokázali. Takový pocit, jako když jsme v půli června postoupili z 3.a brněnské třídy. Tehdy jsme si mohli říct - "něco jsme dokázali" - a dokázali jsme to my, bez cizí pomoci!! Mám za to, že hrát za Carpe je o hrdosti a o nějakých hodnotách, u někoho i citových, které by sloučením se Slovanem shořely jak papír.. Dalo by se říci, že cítím i jistou zodpovědnost za hráče, které jsem do týmu dovedl a vyslovením se pro sloučení, bych vlastně popřel vše, co jsme doteď dělal.. Veškeré úsilí, které jsme dosud vynaložil by bylo v nenávratnu. Zklamal bych tím nejen hráče, ale také sebe.
.
Otevírám volnou diskuzi na toto téma na fóru Carpe Diem..
Každý z klubu zde prosím napište svůj jasný názor a vyjádření k případnému sloučení klubů Slovan a Carpe Diem a na konci prosím jasnou odpověď ( ANO - jsem pro sloučení, NE - nejsem pro sloučení ).
Díky

Žádné komentáře: