pondělí 30. března 2009

Jitrnice jakou svět neviděl..

Takto by se dal ve stručnosti popsat můj výkon na turnaji Nadějí, který se konal tuto neděli na novolískoveckém Okruhu. Spoluhráči mě však jako věrný lid následoval a tak špatných a nepřesvědčivých výkonů bylo povícero..
.
Sestava na turnaj: Roman, Boris, Lukáš, Olin, Michal, Martin, Ríša a Pája.
.
Naše skupina C byla zahájena v 8:00, v novém letním čase. Všem tento fakt byl několikrát připomenut, přesto se našel taký, který dokázal zaspat. Naštěstí se nás na turnaj přihlásilo dosti, aby tato absence byla zacelena. Tím viníkem byl Michal.
.
První zápas nám přisoudil tradičního turnajového soupeře BB Press. Nevím po kolikati zápasech, ale nemožné se stalo skutkem. Po hrozně dlouhé zápasové šňůře se nám povedlo, že jsme v utkání neprohrávali ale vedli! Míč do sítě posunul po Olinově přihrávce Lukáš. Celý první poločas byl dosti vyrovnaný s šancemi na obou stranách. Výborní brankáři však za svá záda v první půli žádný z pokusů nepustili. Rozjeté jsme to měli opravdu dobře. V týmu panovala pohoda a všichni jsme pevně věřili ve vítězství. Druhý poločas začal. BB Press nás zaskočil velmi aktivním úvodem. Chvílemi jsme nevěděli, kam dřív skočit. Bohužel tento tlak vyústil ve vyrovnávací branku. Celý druhý poločas se dále nesl ve vyrovnaném duchu, kde prim hráli především brankáři. Po konečném hvizdu rozhodčího, který zpečetil konečné skóre na 1:1 oddechl, že máme alespoň bod. BB Press byl velmi slušným soupeřem. Později se však ukázalo, že tento mančaft skončil na dně tabulky, takže pohledem zpět mám za to, že jsme je porazit měli. Teď, když hodnotám celý turnaj, se nakonec tento zápas ukázal jako klíčový. Kdybychom ho vyhráli, postoupili by jsme na lepší vzájemný zápas s pozdějšími soupeři Werderem.
.
Po jedno zápasové pauze nás čekal nevyspitatelný soupeř - Werder, o kterém vím pouze informace z jejich webových stránek. Každopádně jsme je viděl v zápase na turnaji Foremo Cup, kterého jsme se zúčastnili a tam vypadali dosti našláple. V úvodu zápasu nás soupeř opět zatlačil, tlak jsme však ustáli, znovu také díky brankáři Romanovi, který podával v celém turnaji famózní výkony. V první půli se vlastně nestalo nic zajímavého, i proto skončil bez branek 0:0. Zato druhý poločas byl zahájen ve stylu velkoklubu válčícího o trofej nejcennější. Michal, který dorazil až na tento druhý zápas byl tak nabuzen, až se rozhodl, že své umění předvede světu v první dvouminutovce druhé půle. Po krásném slalomu Lukáše, který umyl mýdlem dva soupeře nahrál na Michala a ten zavěsil (se štěstím) do prázdné brány. Myslím, že střelu si tam dokonce srazil vracející se s soupeř sám. Na to se však historie ptát nebude, prostě skóroval Michal a Lukáš nahrával. Po malé chvilce na to, se opět rozjela blesková akce, do které byl zapojen Michal a neszjištnou přihrávkou našel osamoceného zívajícího Ríšu u pravé tyče a Ricardo No. One bezpečně poslal míč za záda nešťastného gološe. 2:0 po pá minutách hry druhého poločasu bylo studenou sprchou pro tým Werder. Co čert nechtěl, do brány soupeře se krásně k tyči trefil po další chvíli i Lukin a skóre 3:0 se zdálo být naprosto dostačující pro klidné dohrání zápasu.. To by jsme však nebyli my, Carpe Diem, abychom nezatoužili po nějakém dobrodružství a zápletce. Psala se snad druhá půle druhé půle a Werder, který se nevzal a zapnul ještě vyšší otáčky, nám odpověděl dvěma slepenými góly. Začali jsme se strachoval o výsledek. Z klidného komorního a ospalého koncertu se náhle strhlo poutavé divadlo. Na mé tváři se náhle objevil strach a skleslý pohled, stejný jako jsme mohli vidět na věčně utrápené Gitě v Ordinaci v růžové zahradě. Tipoval jsem, že jsme poserové a že se nám nepodaří udržet výsledek, jak rád jsme však byl, když se z úst rozhodčího rozechvěl drnčivý pískot. Utkání jsme se štěstím tedy nakonec vyhráli 3:2, musím však uznat, že soupeř byl v tomto utkání lepším týmem. Pomohlo nám výrazně Michalovo pár minutové ztopoření výkonu a Lukášova rozhodující branka.
.
I pře né příliš dobrý výkon jsme měli turnaj rozehrán báječně. Dva zápasy 4 body. Postupový klíč tří postupujících ze skupiny a jeho vyplnění se zdálo být tak blízko.
.
Třetí zápas nás čekal favorit skupiny, tým SK Líšeň B, který měl v kádru pozvané hráče z Áčka. Zápas nebudu dlouze popisovat, protože si ho moc nepamatuju. Jen vím, že soupeř byl opět lepším mančaftem. Hráčem utkání bych bezesporu označil opět Romana v bráně. protože nebýt jeho, odnášeli by jsme si ranec nejméně 5ti gólový. Za konečné skóre 0:2 vděčíme právě jemu. V zápase jsme udělali mnoho chyb. Nejsme schopni si přesně nahrát, chybí střelba na bránu, pohyb hráče do volného prostoru. Někdy jsem si myslel, že někteří hráči snad ani nepřišli hrát futsal, v jejich hře byl vidět nezájem a nechuť tým jakkoliv podpořit. Je to škoda..
.
Posledním soupeřem ve skupině se nám stal Olymp. Pro nás v tu chvíli rozhodující zápas jsme opět nezvládli. Opakovali se chyby z předchozího utkání. V tomto zápase jsme si vytvořili pár slibných šancí, ale neproměnili jsme je. Naopak soupeř v nabídnutých šancích nezaváhal a stejně jako v minulém špíle dvakrát skóroval. V tomto zápase já sám musím na obhajobu říci, že jsme se o střely pokoušel, snad třikrát, či čtyřikrát. Bohužel míč v síti neskončil. Teď si vzpomínám na první gól, co jsme v tomto zápase dostali. Opět to bylo po naší chybě, nyní gól zapříčiněn naprostým nedůrazem před bránou. Ke vstřelení gólu nyní stačila malá teč patou soupeře a bylo vymalováno. Přitom toho soupeře kdosi hlídal, ale svým nedůrazem dovolil útočníkovi skórovat. No nebudu zde dále rozebírat jednu věc. Každopádně toto utkání jsme si opět prohráli sami a výsledek 0:2 nás předurčoval ke konci v turnaji.
.
Po nahlédnutí do dosavadních výsledků turnaje nakonec ještě postup ztracen nebyl. Ukázalo se, že by nám musel dvakrát nahrát soupeř svojí prohrou, popř. remízou. Prbní zápas jsme potřebovali, aby Líšen porazila BB Press, tak se i stalo (4:1) a my byli k postupu blíže. Druhý zápas Werder vs Olymp měl skončit jakkoliv, jen ne výhrou Werder. Olymp se v první půli dostal do vedení a vše se zdál býti na dobré cestě. V druhé půli se však karta obrátila a Werder vyrovnal. Spolu s Michalem jsme upřeně sledovali tento zápase ze střídačky a nakonec jsme nevěřili vlastním očím. V poslední minutě zápasu př hře bez brankáře Werder střelou snad z půli hřiště strhl vedení na svoji stranu. Konec!
.
Nepostoupili jsme..
.
Příčiny:
Jednu z hlavních příčin bych viděl velmi, ale velmi slabou docházku na tréninky. Kde se máme sehrát? Nebo něco nacvičit? Někteří při zápasech vůbec nevěděli, co mají hrát a kde mají hrát. Občas mě i Oldovi připadlo, že s náma v týmu hrají úplně poprvé. Tímto vás chci poprosit, o zlepšení docházky na tréninky. Třeba zítra máme trénink v 19:30 se Slovanem na Okruhu. Jsem zvědav, kolik se nás tam sejde..
.
Dalším faktorem špatné hry je gólová impotence střelců Carpe Diem. Martinova a moje neschopnost vstřelit branku je opravdu strašná. Oba cítíme tlak týmu - všech jeho členů.. jako by každý říkal.. kdy už se ty vemena trefí.. ale musím Vám říci, že tento nepřiměřený tlak od Vás je nefér a je zdrcující pro nás oba :-) Raději nás podpořte a před zápasem nás motivujte nějak..
.
Věcí další je vlastně to, co silně souvisí s prvním bodem obžaloby. Nesouhra na hřišti. Kazení lehkých přihrávek. Nesoustředěnost. To je jen ochutnávka z jedovaté kuchyně Carpe..
.
Můj osobní tip.. Myslím, že pokud nejsem tolik silní v poli, což nacvičení a sehrání je na delší dobu (při Vaší docházce na roky), doporučil bych secvičení alespoň standartních situací. Myslím, že pokud bychom měli vybroušené rohové kopy, přímáky, nebo rozehrání autů, dosti branek bychom dali takto.. Především rohy bych nejradši piloval furt. Vše je však opět podmíněno docházkou na tréninky.
.
Takže závěrem..
Zítra v 19:30 je na Okruhu trénink se Slovanem. Zván je každá CarpeDiemák, který má ruce a nohy.
Další plánovanou akcí - futsalovou - se zdá býti až zahájení sezóny 18.4. Do té doby se doufám s mnohými Vámi uvidím ještě v prolínacích se tréninkách.
Akcí - nefutsalovou - kterou ještě musíme dobrousit je chalstpárty plánovaná k úvodu sezóny..
.
Konečná tabulka naší základní skupiny se všemi zápasy:

8:00 SK Líšeň B - Werder 5:0 (3:0)
8:25 Carpe Diem - BB Press 1:1 (1:0)
8:50 Olymp - SK Líšeň B 0:0
9:15 Werder - Carpe Diem 2:3 (0:0)
9:40 BB Press - Olymp 0:1 (0:0)
10:05 SK Líšeň B - Carpe Diem 2:0 (2:0)
10:30 Werder - BB Press 1:0 (1:0)
10:55 Olymp - Carpe Diem 2:0 (2:0)
11:20 SK Líšeň B - BB Press 4:1 (1:0)
11:45 Werder - Olymp 2:1 (0:1)
.
Tabulka skupiny C:
1. SK Líšeň B 4 3 1 0 11:1 10
2. Olymp 4 2 1 1 4:2 7
3. Werder 4 2 0 2 5:9 6
4. Carpe Diem 4 1 1 2 4:7 4
5. BB Press 4 0 1 3 2:7 1

Žádné komentáře: