pondělí 21. dubna 2008

Fotbálek v tréninkovém tempu

V neděli 20.dubna se pár nadšenců z CDB08 konečně sešlo, aby si čutlo fotbálek.
Původně jsme měli v plánu, že si zahrajeme na malém plácku 4 proti 4, protože nás mělo být celkem 8 ( z toho 6 CDB). Od nás se s nadšením dostavili Michal, Luboš, Martin H., Tomáš, já Pája a naše nová perspektivní poslila Erik (pracovně Cartman) - ten však ještě oficiálně neví, že je naší posilou, i když snad něco tuší.. Mám totiž poslední dobou pocit, že mám napíchlej telefon.
Erika jsem ještě neoslovil, protže su hroznej stydlín. Poslední dva účastnci byli kamarádi Tomáše a E.Cartmana.
Proč se nedostavili ostatní vám ihned vysvětlím. Odpověď je jednoduchá, buď sem je nekontaktoval, nebo také v případě neúčasti Olina se odpověď dočtete v minulém článku..
Sešli jsme se na veřejném hřišti Moldavská v Bohunicích, kde je umělotravnatý povrch, ideální k tréninku. Jediným zápornějším bodem je to, že se zde nevyskytují velké branky. Jsou tu jen malý, zřejmě určené ke floorballu.
K našemů úžasu se na povrchu právě odehrával nelítostný souboj našich budoucích soupeřů, kteří si za protihráče vybrali děti školou povinné.
Jejich zápas se pomalu chýlil ke konci a my, nažhaveni a nadšeni z budoucích fotbalových zážitků jsme se vrhli na převlékání a posléze rozcvičování.
Po chvilce se právě odehrávající zápas skončil, děti odešli koukat na večerníček a my jsme tedy vyzvali k souboji zbývající kluky, kteří nám svým výkonem v předchozím špílu trochu naháněli strach. Ten jsme však záhy rozprášili...
Nás bylo 8, jich bylo tušim 7. Zápas začal. Hrálo se 4+1. Ač to tak ze začátku nevypadlo, protože jejich souhra a nadšení z minulého zápasu naznačovlo, že půjde o kvalitního soupeře,opak byl pravdou.Od samého počátku jsme převzali iniciativu na svoji stranu a tak to pokračovalo až do konce zápasu. Byli jsme jasým pánem na hřišti. V průběhu hry jsme dovolili soupeři, aby hrál dokonce o jednoho hráče v poli navíc. I tak jsme vše zvládli bez větších problémů. Zápas měl od začátku předem určeného vítěze a myslím, že není nuto se nadále plácat po ramenou a v mém případě po rozložité mužské hrudi. Zápas nás tedy opět příliš neprověřil, jelikož celých téměř 90 minuty hry probíhalo v naší režii a dalo by se říci v treninkovém tempu.
Proto bych se rád zaměřil více než na hodnocení celého zápasu na výkony jednotlivých hráčů..

Tomáš - Podařilo se mě s ním už jednou hrát a to asi před měsícem. Toto utkání potvrdilo, že by mohl být opravdu platným hráčem našeho týmu. Má hodně nebezpečnou tvrdou střelu. Dokáže dobře a přesně přihrát. Hodnocení však nemůže být objektivní, protože nikdo z týmu ze sebe nevydal maximum vzhledem k lehkosti soupeře. Podal dobrý výkon.

Erik - Mě osobně se s ním hrálo velmi dobře. Myslím, že je to dobrý hráč do kombinace, což nemálokrát potvrdil. Disponuje rychlostí Mach3.

Luboš - Klasicky výborný v obraně. Naše záchranná brzda, která zatáhla za páku vždy, když bylo třeba. Hrál výtečně tělem a pro mě nepochopitelně dobře klamal protihráče tělem. Dobré přihrávky jen podtrhli jeho nadprůměrný výkon. V čem zůstává nadále pozadu je fyzická kondice. Velkou smůlou pro tým zůstává fakt, že po minulém i tomto zápase Luboše bolí koleno, které měl před mnoha lety operované kvůli zpřetrhaným vazům."Nezvývá nám než doufat, že si koleno pomalu začne zvykat na zátěž, kterou nepoznalo nejméně přes osm let"..dodává Luboš.

Matin H. - Opět bezchybný výkon. V neděli však dokázal, že by byl i velice platným hráčem do pole. Má kombinačního ducha, což je velice důležité. V bráně opět předvedl pár neuvěřitlených zákroků, kdy zachraňoval míč z brankové čáry. Myslím, že s takovým brankařem se nemusíme bát vyrukovat ani proti Hellasu Brno.. :-) (svého času nejlepší brněnský klub - nevím jak teď)

Michal - I přes svoji zjevnou nespokojenost v úvodu utkání, odehrál hodně slušný zápas. Nejvíce si na Michalové hře cením, že po několika upozorněních Martina a mě začal konečně střílet a zakončovat akce. I když mnoho střel neskončilo v bráně, je jasné, že pokud by se hrálo na velké brány, byly by to nepochybně góly. Opět si neodpustil pár svých kudrlinek, ale to už k Michalovi patří. Ovšem každopádně podal o mnoho procent týmovější výkon, než v utkání s Antabusem.

Pája - Světlé okamžiky se střídali s těmi horšími. Mojí velkou slabostí je fyzická kondice. A v tomto utkání jsem na sobě zpozoroval další zápor, občas si připadám dost neohrabanej. To má ale zřejmě na vině moje těžší váha. Neodpustil jsem si také pár fint, které mě nevyšli a tak sem se trochu ztrapnil. Ale abych na sebe neházel jen špínu ( i když by se to někomu mohlo líbit) musím říci, že jsem se v nemálo případech postaral o zakončení akce a také k dirigování kombinační hry.
Je však stále co zlepšovat..

Závěr bych si tak nějak všechno nejraději shrnul... Začnu kladnou stranou mince - hráči opět dokázali, že potenciál určitě je. Dokážeme si přihrát, kombinovat, zakončit.
Zápornou stranou je to, že opět jsme měli soupeře nám nehodného.Nebylo potřeba nějakého ústavičného běhání k tomu, aby jsme ukázali svoji skutečnou sílu. Chtělo by to opravdu zdatného soupeře, aby jsme se projevili konečně jako tým, kterej dokáže táhnout za jedno lano.
Chyběl nám systém v obsazování hráčů, nebyl totiž ani potřeba. Upozorňuji však, že v lize potřeba opravdu bude ! Ten se však naučíme opravdu jen s rovnoceným soupeřem, kde obsazování hráčů musí být samozřejmostí.

Jsem však velmi rád, že se alespoň v rámci možností dokážeme někteří sejít a zajít si začutat. Byo to fajn fotbalové odpoledne. Děkuji všem protagonistům...

Žádné komentáře: