úterý 21. dubna 2015

První jarní body

Příjemnou změnu na konci utkání jsme mohli pocítit po prvním nedělním zápase s Excaliburem. Carpe Diem si v tomto zápase po zásluze připsalo první jarní výhru. Druhý zápas s Jezdci byl špíl jednoho muže, rychlonohého hráče soupeře, který nám věnoval bůra.

Sestava: Nekwish – Milan, Ríša, John, Michal, Pája – Mira, Vojta, Laďa, Prochy.

Do prvního zápasu s Excaliburem jsme vstoupili s chutí a přáním konečně si futsal alespoň trochu užít. Role spasitele – vysvoboditele se s elegancí zhostila ikona brněnského futsalu Prochy, který  jeslemi zostudil posledního obránce a střelou k tyči skóroval. Druhou branku přidal John, který si míč také sám vybojoval. Do poločasu jsme navýšili náskok už na 3 branky. Trefil se Vojta po nahrávce Vaši, stejná dvojka skórovala i minulou neděli. Ti dva hoši si skutečně sedli. :-) Pohodový výsledek v poločase a kontrola míče na hřišti dávalo tušit, že by to konečně mohlo klapnout. Druhou půli jsme nezačali šťastně, po smolných slepených gólech bylo náhle skóre už jen o branku a bylo na místě se o výsledek strachovat. Soupeř navíc začal hrát s golmanem v poli, což díkybohu nedokázal po mnoho minut využít. Konečné uklidnění přišlo až pár minut před závěrečným hvizdem. Rychlý protiútok Páji s Laďou druhý jmenovaný zakončil střelou pod nohy vracejícího se golmana, ten si se střelou nedokázal poradit a to také určilo konečnou podobu výsledku zápasu. Carpe Diem se dočkalo výhry 4:2.

Carpe Diem vs. Excalibur 4:2 (3:0)
branky: Prochy (Ríša), John, Vojta (Vaša), Laďa (Pája).

Druhý zápas už byl pouze labutí písní zápasu prvního. Soupeř byl lepší, více si rozuměl s míčem a byl po celý zápas nebezpečnější. Je pravdou, že v úvodu střetnutí Jezdcům pomohla paní Štěstěna a to prakticky dvěma našimi vlastními brankami, ovšem vymlouvat se na to nemůžeme.  Tento nepříznivý stav jsme ještě dokázali dorovnat, což je našich análech rovno zázraku. Na 1:2 snižoval po pěkné střele Ríša, nahrával Prochy a vyrovnání přišlo po mém výpadu z vlastní poloviny, kdy jsem se proběhl přes celé hřiště s míčem a pod víko skóroval bodlíčkem. To bylo na dlouhou dobu z naší strany vše. Od té doby padaly branky jen na naší straně a brankostroj se zastavil až na čísle 8. V závěru ještě zkorigoval nepříjemné krvácení alespoň malou náplastí John po trmě vrmě s Laďou. Byl to zápas jednoho muže v dresu Jezdců, většina akcí šla přes něj a asi také věděli, proč.. My už to víme také.. Nedokázali jsme si s oním maníkem poradit..

Carpe Diem vs. Jezdci 3:8 (2:4)
branky: Ríša (Prochy), Pája, John (Laďa).

Co to udělalo v tabulce? Nic zvláštního. Pozitivem je to, že Red Devils toto kolo nebodovalo, stejně tak Gooners. Znamená to, že k místu zaručující záchranu v tuto chvíli ztrácíme pouhé dva body. Soutěž je ovšem ještě hodně dlouhá a ty nejtěžší zápasy nás stále ještě čekají. Důležitým kamenem, který bychom měli položit v cestě za dílčím sezonním úspěchem - záchraně, bude vítězný zápas příští neděli s posledními Holásky. Uvidíme, musíme mít na mysli, že futsal je pouze sport a svět se nezboří, pokud se letos neuspěje, nebo kdykoliv jindy. Musíme si uvědomit, že na víc, než co předvádíme v současnosti zřejmě nemáme a zápasy tak podpořit dobrou náladou, pohodou v týmu, což někdy bývá polovina úspěchu.