neděle 31. srpna 2014

Na Kampa Cupu jsme nezklamali

Včera jsme se zúčastnili v rámci předsezonní přípravy turnaje Kampa Cup 2014. Atmosféra na stadionu jakoby se dala krájet. Všeobecná nervozita spojená s očekáváním všech přítomných byla zapříčiněna prvním startem klubu Carpe Diem v novodobé historii. Oči mnohých konkurenčních celků byli upřeny právě na nás a na to, jak se uvedeme na tomto turnaji. Média si pokládaly otázku, dokáže nové Carpe Diem uspět v konkurenci silných celků, které na turnaj přijeli? Odpověď jsme dali ráznou, Carpe Diem se rozhodně neztratilo a nabylo potřebné sebevědomí před startem soutěže, které je již za pár dnů.

Sestav byla dlouho nejistá. Mnoho omluvenek mělo za následek, že jsme museli sáhnout od rezerv, lépe řečeno do plejády bývalých hráčů klubu. Z bývalého RST klub včera posílil Vaša, z klubu Carpe Diem Olin. Do brány se postavil Honza, který podal v bráně fantastický výkon. Obranou dvojici tvořenou Olinem doplnil Pája. V útoku se vystřídal už zmíněný Vaša, Vojta a Laďa, kterému dodatečně blahopřeji ke včerejším narozeninám.

V úvodu turnaje naší skupiny C jsme narazili na velmi silného soupeře, pasovaného na jednoho z favoritů celého turnaje – Kalasar. Po statečném boji s mladými borci – sportovci, jsme kapitulovali těsným výsledkem 1:2. Z utkání jsme si odnesli přesto dobrý pocit, protože šance byli i na naší straně a míč jsme měli minimálně stejně dlouho na kopačkách, jako soupeř. Kalasar odehrál to, co potřeboval, z minima šancí téměř vše proměnil a zřejmě zaslouženě slavil výhru.
Carpe Diem vs. Kalasar 1:2

Do druhého utkání jsme nastoupili s nadějí zisku bodů, protože to byl právě tým Rangers, se kterým jsme si byli zahrát nedávno na našem letošním prvním tréninku a hra byla tehdy vyrovnaná. Tentokrát jsme však my určovali obraz hry v utkání a dokázali proměnit nabídnuté šance. Z hlediska skóre pohodový zápas v lehčím tempu, než v zápase s Kalasarem.
Carpe Diem vs. Rangers 3:0

Důležité třetí utkání, které vlastně rozhodlo o našem postupu bylo s celkem Nashville. Opět zápas v plážovém tempu, což mě vyhovovalo, lépe začal soupeř. Po vymotání obrany (no dobře – mě) jsme inkasovali jako první. Do konce vyrovnaného zápasu jsme dokázali srovnat krok a tak remízový stav se stal i tím konečným.
Carpe Diem vs. Nashville 1:1

Poslední utkání jsme odehráli s klubem Řecká obec, po výsledcích s outsiderem skupiny, který dosud vše prohrál. A ani zápas s námi nevybočil z řady. Po profesorsky zvládnutém utkání jsme zvítězili v poměru 3:0.
Carpe Diem vs. Řecká obec 3:0

O postupu do osmifinále nebylo pochyb. Dokonce jsme se v pětičlenné  skupině umístili na parádním druhém místě, za suverénním Kalasarem. Získali jsme 7 bodů za pěkného skóre 8:3.

O postup do čtvrtfinále jsme si to rozdali s celkem Alcatraz, třetím celkem skupiny A. Už jeho výsledky ze skupiny naznačovaly, že nepůjde o lehký zápas. Alcatraz tuším nikdy neinkasoval více, než jednu branku. Co jsem se dozvěděl, tak se jednalo vlastně o tým manažera celého turnaje, který místo své Kampy, která by se na turnaj početně neslezla, poskládal mančaft z borců z práce. Načež si dali jméno Alcatraz.. No, teď už ale k utkání. Zápas jsme začali znamenitě, po pěkné akci jsme otevřeli skóre. Bohužel jsme vedení neudrželi dlouho a Alcatraz vyrovnal. Nechci naříkat, ale myslím, že utkání jsme měli zvládnout lépe a postup by byl zasloužený. Alcatraz nadále vytěžil branku po naší chybě v obraně a třetí zásah do naší sítě přišel při hře bez brankaře po nedorozumění v obraně. Mezihry mezi těmito smolnými okamžiky jsme vyplnili my a to neúprosným presem soupeře, kterého jsme ždímali jako houbu na tabuli. Nedá se nic dělat, zápas jsme prohráli a museli jsme podat soupeři ruku ke gratulaci k postupu.
Carpe Diem vs. Alcatraz 1:3

Naše pouť tedy skončila v osmifinále. Co je velmi nutné říct je to, že turnaj splnil to, proč jsme se na něj přihlásili. Byla to dobrá příprava na sezonu, ve které jsme nijak nezklamali, nevybouchli.

Střelce branek u turnajů většinou neuvádím, protože je nepočítám, počítám pouze soutěžní. Výsledky turnaje ještě Kampa neuveřejnila, posléze Vám je doplním.

Díky všem zúčastněným za dobrou reprezentaci jména Carpe Diem.