čtvrtek 7. srpna 2014

Krátké představení soupeřů ve skupině

Malé představení soupeřů ve skupině. Celky jsem uspořádal postupně tak, jak dopadly v minulém ročníku z hlediska umístění v tabulce, nehledě na odehranou třídu a zisk bodů. Tím si lehce můžete vydedukovat, kdo by měl být v příštím ročníku favoritem, nebo od koho se naopak velké zázraky neočekávají a může jen překvapit.

POCLAIN – jediný účastník ve skupině, který spadl z 1.třídy. Strach z konečného umístění a výsledků v sezonně však příliš nejde. Zisk pouhých 4 bodů při 0 výhrách, 4 remízách a 26 prohrách. Ve dvojce to ovšem může být úplně jiné kafé.

SAŇAŘI B – dle mého názoru favorit naší skupiny v příštím ročníku soutěže. Loni hráli 2C třídu, kde obsadili 2.místo za 60 získaných bodů. Zřejmě odmítli postup.

SCHALKE B – je otázkou, co znamená přípona Béčko. Pokud se bude jednat o stejné Schalke, které hrálo minulou sezonu, půjde o spolufavorita skupiny. Minulá sezona: 2D třída, 3.místo, 62 bodů.

U BOBA – trojku favoritů skupiny uzavírá klub U Boba. Myslím, že minulou sezonu jsme se my i RST přesvědčili, že je to kvalitní, ofenzívně laděný celek, který se snaží soupeře přestřílet, ať stav skončí 9:2, nebo 14:5.

JEZDCI – Carpe Diem s Jezdci ještě nikdy nevyhrálo, jen jednou se nám podařilo remizovat, bylo to na naší druhé sezoně 2009/2010. Minulou sezonu jsme oba zápasy prohráli po zkušeném výkonu soupeře. Občas se tento celek složený vesměs veterány mihl loni na špici tabulky, ovšem nakonec si uhráli ve skupině 2D, 6.místo se ziskem 49 bodů.

AGROMELI D – Minulou sezonu Agromeli E. Dostáváme se k soupeřů, se kterými jsme odehráli solidní partie, ovšem chyběli nám k vítězství, nebo uválčení remízy větší koule. S Agromeli jsme odehráli dvě vyrovnaná utkání. Je to spolupořadatel skupiny jako minulý rok. Loňské umístění: 2D třída, 7.místo, 44 bodů.

STONES B – Podobná situace jako u Agromeli E, a druhý spolupořadatel skupiny. Na podzim jsme dostali branku na 1:2 v poslední minutě, na jaře jsme vybouchli, protože jsme hráli proti zástupu hráčů soupeře bez střídání. Minulá sezona: 2D třída, 8.místo, 43 bodů.

RED DEVILS – s tímto soupeře jsme se de 2.třídě střetli už v minulosti, ovšem na výsledky si nevzpomenu, musel bych lovit ve statistikách. Minulá sezona: 2C třída, 10.místo, 41 bodů.

DEPORTIVO – Po podzimu loňské sezony klub na sestup, ovšem spanilá jízda jarní části ho vytáhlo ze sestupových vod. Minulá sezona: 2D třída, 11.místo, 35 bodů.

NASAN C – Pro mě celkem nepříjemný soupeř. Na podzim jsme dokázali remizovat, na jaře jsme kapitulovali. Umístění loni: 2D třída, 12.místo, 34 bodů.

ATTACK – Na poslední chvíli zabral a to ho vystřelilo ze sestupových vod loňské 2D třídy. Mladí kluci, proti kterým se mi osobně hrálo kupodivu celkem dobře. Loni: 2D třída, 13.místo, 30 bodů.

HOLÁSKY – Na podzim remíza 4:4, na jaře remíza 6:6. V obou případech šlo o šílené, ofenzívně otevřené zápasy, kde mohlo být vyšší skóre na obou stranách. Na zápasy s Holásky se těším, jistě půjde o atraktivní podívanou. Minulá sezona: 2D třída, 14.místo, 25 bodů.

KAMPA – Jeden z mála celků, které se od loňské sezony ve skupině liší. Kampa přibyla z 2B třídy, kde se potácela stejně jako Holásky, Carpe Diem, nebo RST na chvostu tabulky. Nakonec z toho bylo 15.místo se ziskem 24 bodů.

CARPE DIEM – O bod méně, ovšem ve skupině 2D jsme získali my. Do příští sezony tak zcela jistě vstoupíme v očích ostatních jako otloukánek třídy. Budu velice rád, pokud tohoto přirovnání nedostojíme a budeme příjemným překvapením sezony. Nemáme co ztratit a nikdo od nás nic neočekává, snad je my sami od sebe. Pár týmů by nás mohlo podcenit, budeme zcela jistě od mnohých považováni za lehký cíl, což může být naše výhoda. Minulá sezona: 2D třída, 15. Místo, 23 bod – RST: 2D třída, 16.místo, 11 bodů.

EXCALIBUR – Ještě o něco hůře skončil ve skupině 2A klub Excalibur. Sice skončili stejně jako my na 15.místě, ale se ziskem pouhých 19 bodů. Z tohoto účastníka skupiny by se jistě těšil Petr Balhárek, který po sezoně odešel, má v něm totiž bývalého kolegu z práce. S tímto celkem jsme se střetli už kdysi dávno v minulosti a tuším, že se nám proti němu celkem dařilo. Loni: 2A třída, 15.místo, 19 bodů.

GOONERS – sice je napsán až jako poslední, ovšem jen proto, že se jedná o jediného nováčka v soutěži postupujícího ze 3.třídy. Postup si urputně a zaslouženě vybojovali asi stejně, jako my naše udržení se ve 2 třídě. S Gooners jsme se střetli v zimní lize loni, nebo předloni. Dokázali jsme je porazit. Loni: 3D třída, 4.místo, 36 bodů.

Celekem 16 klubů. 10 stejných jako minulou sezonu, 6 nových klubů.

Vyhnu se tomu, že bych říkal, jak je skupina těžká, či naopak lehká. Nikdo neví, jaké změny v klubech proběhli, stejně jako nikdo neví, že u nás došlo k fúzi dvou velkoklubů sídlících v jednom městě.. Každý rok se stane nějaké tabulkové překvapení, ať kladné, nebo záporné. Naše pomyslná startovní pozice dle toho, jak jsou výše napsané kluby sestaveny – umístění v sezoně 20132014 –  ze 14.místa. Myslím, že pokud skončíme na 14.místě, nebo dokonce pod touto hranicí, bude se moci projekt sloučení CD s RST právem označit za neúspěšný, stejně tak celá sezona. Pevně věřím, že sloučení je krok správným směrem a my budeme hrát v následujícím ročníku důstojnou roli bez starostí se sestupovými bažinami.