neděle 27. července 2014

ZMĚNA: Příští sezonu jen jeden tým!

Na včerejší schůzce vedoucích klubů RST a Carpe Diem byla opětovně zvážena varianta vytvoření Áčka a Béčka a nakonec po dohodě bylo od tohoto upuštěno. Zvážili jsme znovu veškerá pro a proti a zvítězila nakonec cesta menšího odporu, utvořit pouze jeden společný tým. Co nás k tomu vedlo si přečtěte níže.

V případě vytvoření Á a B týmu by v Áčku (RST) figurovalo 7 hráčů do pole, u nás by bylo 6 hráčů do pole. Mě osobně se to zdá příliš málo. Přemýšlel jsem nad tím a je téměř stoprocentně jisté, že bychom potřebovali v každém zápase podporu v průměru dvou – třech hráčů z Áčka, to samé by bylo i v případě opačném - my bychom museli chodit doplňovat RST. Je zcela nepravděpodobné, že nás šest by chodilo pravidelně na všechny zápasy. Je nutné čerpat ze zkušeností, jen při pohledu do minulé sezony se například Prochyho a Sykecova docházka pohybovalo na hranici nebo lehce nad hranicí 50ti procent. Letos to může být někdo jiný, samozřejmě, nikdo nemůže zajistit stoprocentní docházku, někdo se dlouhodoběji zraní, nebo nebude moct chodit z jiného důvodu a jsme nahraní.. Například 50ti procentní docházka dvou, tří lidí v týmu může v nadcházející sezoně znamenat existenční problémy v počtu šesti aktivních lidí na soupisce. RST by nás muselo skutečně neustále doplňovat a doplňování ve větším počtu hráčů by zcela jistě nebylo dlouhodobě příjemné. Vezměte si to i z naší strany, RST se několikrát v sezoně vůbec nesešli, hráli bez střídání, nebo dokonce ve třech. Lehce si spočítáte, kolik lidí od nás by se muselo sehnat.. Veškeré tyto domluvy, kdo kdy může, nemůže, v kolika lidech znamenají jen potíže a těch se chceme letos vyvarovat. Spolupráce mezi oběma celky by musela fungovat precizně, na což se hned tak z fleku spolehnout nemůžeme. 

Po zkušenostech z minulých sezon, kde jsme – oba vedoucí – v několika zápasech skutečně lepili sestavu kanagonem, abychom se vůbec sešli, rozhodli, že nebudou dva celky, ale pouze jeden s více lidmi na palubě. Lépe (po sezonách občasné bídy počtu hráčů na soupisce) řešit pohodlný počet lidí v týmu, než jejich nedostatek, zkrátka vyzkoušet si něco jiného a řešit případně problém opačný,. Budou to jiné "problémy", které se řeší rozhodně snáze, než se trápit s lidmi, jestli skutečně dojdou a jestli na zápase nevypustím duši, když by se hrálo ve 4 lidech.

Na soupisce klubu Carpe Diem se tak objeví 13 hráčů do pole + gološ, tzn. celkem 14 hráčů. Prosím Petra o vyjádření, jestli i v takovém počtu lidí by chtěl být zapsán na soupisce, je totiž nasnadě, že letos bychom se sestavou mít problém neměli. Milerád ho ovšem na soupisku napíšu, může se stát, že tým skosí střevní chřipka. ;)  

Systém, jak řešit velký počet lidí na zápase ještě nebyl vymyšlen, ale s Vojtou se nad tím zamyslíme a sdělíme.

Jasnou jedničkou v bráně bude Nekwish. V sezoně nebudeme muset personálně ani řešit případnou náhradu za Nekwishe, kdyby někdy náhodou nemohl. Zaskočit může Laďa Zubál (gološ v minulé sezoně), nebo Honza Žák (chytal by letos za Áčko, kdyby bylo), do úvahy samozřejmě přichází i náš Ríša.

Vedoucí klubu pro příští sezonu budou dva, pokud Nekwish svolí - ještě jsem s ním o tom nemluvil. Jeden od nás a jeden z bývalého RST. Budou to Nekwish a Vojta. Z povzdálí budu vše sledovat a tiše podporovat snahu obou leaderů, jakožto král klubu v záloze.

V příští sezoně budeme hrát ve skupině F, v Jundrově, kam se původně Áčko hlásilo. Mělo by se jednat o novější areál. Mě osobně Jundrov nevadí a rád se změně podřídím. Snad by s ní nemuseli mít problém ani Prochy, Mira a Ríša, protože je to kousek od Nového Lískovce, kde všichni bydlí. Pro Nekwishe, Milana  Sykec to bude možná také o chlup blíže, než jezdili dosud.

Dresy jsou v řešení a budou oficiálně představeny na předsezónní schůzi na konci srpna, kde bychom se měli sejít všichni z nově utvořeného týmu.

Utvořením jednoho celku vznikly zajímavé, příjemné změny i ve výpočtech startovného. Startovné na sezonu se zkrouhlo o polovic a z našeho rozhodnutí se nebude kupovat dres do zálohy. Je to zbytečnost při 13ti lidech, pokud by Petr dojel, dres by mu byl zajištěn od někoho, kdy by nehrál. Nové částky startovného budou vyvěšený zítra!!!