středa 23. července 2014

RETRO: Carpe Diem vs. Rebels Okříšky (Kozina Cup 2011)

Dnes mám pro Vás retro nahrávku, nad kterou nejen pamětníkům ukápne slza. Jedná se zřejmě o nejhezčí a nejnapínavější video, které kdy Carpe Diem pořídilo. Mám z něj upřímnou radost. 
Video zaznamenává penaltový rozstřel osmifinále Kozina Cupu 2011 (Oleksovice u Znojma), kde se Carpe Diem, tehdy ještě ve svých oranžových dresech střetlo s loňským vítězem, týmem Rebels Okříšky. Byly to jedny z nejvíce prožitých chvil ve futsalu, kvůli kterým sport hrajem. Nervy a napětí jsou všudypřítomné a především nefalšovaná radost na konci rozstřelu je prostě něco, co nelze opakovat. Bylo to, jako bychopm vyhráli mistrovství světa.. Prostě paráda.. ;)

Myslím, že je nutné si podobná videa opakovat, protože i tento úspěch je nedílnou součástí historie klubu, která se tehdy psala.. Vyřazení obhájce titulu bylo tehdy velikým překvapením.. Kouzlo videa jistě dýchne i na současné hráče.. Malou vadou na kráse videa je, že nebyla zaznamenaná naše první branka, kterou vsítil Nekwish.. ;)

Střelci penalt: 
1. série - Nekwish - proměnil (na záznamu chybí)
2. série - Lukáš Čejka - proměnil
3. série - Olin Belžík - proměnil
4. série - Vláďa Lužina - nedal
5. série - Pája - proměnil
6. série - Dan Suchánek - proměnil

Všiměte si, jak Nekwish ve 4 sérii brilantně chytně penaltu, čímž zachrání náš CD ve hře do páté série..  V šesté rozhodne o našem postupu.. 

Video si musíte přehrát se zvukem, bez něj je video sotva poloviční.. Komentář penalt je v režii Michalda (autor záznamu) a Lucky, mé ženy.

http://www.youtube.com/watch?v=VAKegFr02oI

Video mě nešlo vložit na stránky klasicky, tak asspoň takhle.. ;) Takže zkopírovat a nechat načíst..