úterý 20. května 2014

Prší, prší, jen se leje..

Je toho teď poslední dobou trochu moc.. Hrajeme téměř bez pauzy a tak opět jen v krátkosti, co se událo za poslední týden a něco.. Odehráli jsme celkem 4 utkání, z nichž jedno bylo přeloženo z původního nedělního termínu na páteční. Téměř všechny utkání poznamenal déšť.

Nejprve jsme odehráli utkání 20.kola s Nasanem C na hřišti Svážná. Sestavu jsme lepili na poslední chvíli a zněla takto: Nekwish – Milan, Ríša, Sykec,  Pája, Mira, Prochy. Bylo to tak, ne? V zápase jsme byli po pravdě řečeno horší celek. Hru tvořil soupeř a my až v závěru celého zápasu se postarali o malé zdramatizování. Jinak měli celý zápas pod kontrolou soupeři.  Poločas byl ukončen za děsivě vyhlížejícího výsledku 0:5. A s tím se dá už pramálo dělat. Nakonec utkání skončilo přijatelným výsledkem 4:6, kdy se postupně trefil Pája, dvakrát Prochy a účet zápasu uzavřel Sykec. Utkání se hrálo za vydatného deště, ovšem podmínky byly pro oba mančafty stejné, takže vymlouvat se na něco je čistá hovadina.
Carpe Diem vs. Nasan C 4:6 (0:5)
branky: Pája (Nekwish), Prochy, Prochy (Pája), Sykec (Pája).

Druhé utkání s Agromeli E bylo odloženo skrz promáčený terén, tvořící se kaluže a neustávající déšť. Nový termín byl netradičně v pátek v televizním prime time, ve 20:00. Musím uznat, s malým odstupem času, že se jednalo o zápas, kde jsme skutečně bojovali více, než je obvyklé. Takto bychom měli zabrat v zápasech až do konce sezony. Do sestavy se vrátil uzdravený Tomáš. Zápasy byl vyrovnaný a konečná remíza bylo rozumným rozřešením. V prvním poločase se nechutně k tyči trefil po střele ze střední vzdálenosti Pája (prosím nahlásit asistenta). Ve druhém poločase jsme inkasovali po přímém kopu. Zápas poznamenala slovní přestřelka neukázněných hráčů klubu s rozhodčím, za což si Ríša odnesl 4 žlutou kartu v sezoně a stopku do dalšího zápasu. Na obou stranách byly šance na rozhodnutí utkání, ovšem skóre se již neměnilo.
Sestava: Nekwish – Ríša, Pája, Milan, Tomáš, Mira, Petr.
Carpe Diem vs. Agromeli E 1:1 (1:1)
branky: Pája (doplnit)

Předevčírem nás čekal těžký dvojduel se Stones B a prvními Žabinskými Vlky B. Opět vzduchem poletoval lehký deštík. První duel poznamenala okleštěná sestava, kdy zápas odřekli Tomáš, Prochy, Sykec a nastoupit nemohl ani vykartovaný Ríša. Když se tento fakt spojí s pozdnějším příchodem Nekwishe ( ke konci prvního poločasu), máme tu zajímavou, leč nepříjemnou zápletku, aniž bychom o ni stáli. Ještě se sluší podotknout, že Michaldo nastoupil s bolavou achylovkou a Milan s bolavým kotníkem. Do brány se postavil Petr a zbylá čtyřka byla nucena hrát bez střídání. Podle očekávání dopadl i první poločas. Skore 0:4 se  již hrozně špatně otáčí. Navíc na to nebyly síly a ten den nám ani nepřálo štěstí. I přes početní nevýhodu jsme se dostali do nespočet šancí, které jsme trestuhodně zahodili. Nebojím se říct, že zápas se mohl vyvíjet úplně jiným směrem, nebýt naší upilované střelecké mušky. Bohužel, nezbývalo nám, než sklopit hlavu a přijmou vysokou prohru 0:6.
Sestava: Nekwish 2pol. (Petr – 1.pol) – Milan, Pája, Michaldo, Petr, Mira, (Petr – 2.pol)
Carpe Diem vs. Stones B 0:6 (0:4)

Posledním duelem byl zápas s prvními Žabinskými Vlky B. K trapné aféře z úvodu utkání ze strany ŽV B se nebudu vracet, protože popisovat něco, co mi o to nestojí je jen ztráta času. Jediné, co k tomu můžu říct je to, že co se dělo do futsalu nepatří a soupeř by si měl sáhnout od svědomí, jestli všichni hráči mají všech pět pohromadě a pokud se necítí zdraví, tak by si měli najít jiný sport, kde svoji agresivitu mohou do sytosti vybít. Netuším, co může být spouštěčem pro takové chování, ale rozhodně je to přinejmenším k pořádnému zamyšlení. Vlky jsme potrápili a paradoxně nám k tomu pomohla už zmíněná rozmíška. Sice jsme již prohrávali 0:3, ale skore jsme do poločasu dokázali snížit na 2:3 po téměř totožných akcích Páji s Petrem. V obou případech byl skórujícím Petr. V úvodu druhého poločasu jsme dokonce vyrovnali, šťastným střelcem byl Mira, když tečoval tuším že Ríšovu střelu. Tímto jsme vystříleli střelný prach a do konce utkání úřadovali už jen hráči soupeře. Nutno podotknout, že jsme jim to svými chybami notně usnadnili.  Branky jsme obdrželi vesměs ze standartních situací, které jsme řešili špatně a zkušený soupeř nám v tomto uštědřil velkou lekci. Konečné skóre se zastavilo na cifrách 3 a 7. ŽV si protentokrát vybrali slabší víkend, protože hra prvnímu místu podle mnohých přihlížejících neodpovídala. Vlci byli hratelní více než kdy jindy, přesto to na nás stačilo.
Sestava: Nekwish – Ríša, Milan, Pája, Michaldo, Mira, Petr.
Carpe Diem vs. Žabinští Vlci B 3:7 (2:3)
branky: Petr (Pája), Petr (Pája), Mira (Ríša).


Z posledních 4 duelů jsme získali pouhý bod, což není dobré. Nyní nás čekají bezesporu klíčové utkání sezony, na které se musíme co nejlépe připravit. V tabulce se stále držíme zuby nehty nad poslední sestupovou pozicí a to o bod.