úterý 20. května 2014

Cesta za záchranou

O záchranu ve 2 třídě budou s největší pravděpodobností bojovat tři celky, mezi nimiž jsme i my. Ze tří klubů se na konci sezony bude všem radovat pouze ten nejlepší z nich, ostatním zbydou oči pro pláč. Udělal jsem malou rekognoskaci terénu, který by mohl vést k záchraně našeho celku ve 2.třídě a současně porovnal šance dalšího dua, které nás pronásleduje. Jedná se celky Holásek a Attacku.

Na úvod je potřebné podotknout, že do konce sezony zbývá odehrát oficiálně 6 utkání. Malou výhodu před Attackem mají celky CD (zbývá odehrát 7 utkání) a Holásek (zbývá odehrát 8 utkání) kteří odehrají v neděli svoje odložená. Nejprve s námi a poté s RST. 

Pořadí na chvostu tabulky je následovné:
13. Carpe Diem             23           19 b
14. Attack                     24           18 b
15. Holásky                   22           17 b
16. RST                        23           11 b

Začnu od konce. RST by na záchranu mohlo pomýšlet pouze tehdy, pokud by se stal zázrak. Ale i zázraky se někdy dějí a prvním krokem k němu by byla výhra v odloženém utkání s Holásky, což je není nereálné. Tím by se dostali na 14 bodů a tak by na startu boje o záchranu v posledních 6ti kolech měli sice nejhorší pozici, ale ztráta na zbytek pole nebyl tak markantní. Co se týče losu na posledních 6 kol, tak nejde o žádnou hitparádu.
Dohrávka: Holásky
Zbývá odehrát: Kobas, Attack, U Boba, Deportivo, Across, Schalke.

Holáskům sice patří 15.pozice, ale ze čtyř celků ze dna má relativně nejlepší pozici, jelikož má v zásobě dvě utkání k dobru. S námi a RST. Zisk bodů se tedy dá očekávat a pokud by se jim dohrávky povedly, tak se proženou i kolem nás a to pěkným 4 bodovým náskokem, který může být v konečném důsledku rozhodující. Poslední zápas sezony mají naplánovaný s Attackem.
Dohrávky: Carpe Diem, RST.
Zbývá odehrát: Deportivo, U Boba, Stones B, Žabinští Vlci B, Kobas, Attack.

Attack má co se týče tabulky zřejmě nejhorší pozici, samozřejmě po RST. Nemají v rukávu žádnou dohrávku. Co jim ovšem hraje do karet náramně je los v posledních zápasech. V nich narazí na všechny 3 zachraňující se celky a tak jejich setrvání v soutěži mají velké části ve svých rukách. Nehrají s žádným klubem ze špice, krom Sokolnic.
Zbývá odehrát:  RST, Carpe Diem, Nasan C, Agromeli E, Sokolnice, Holásky.

Carpe Diem odehraje v neděli velice důležité utkání s Holásky. Půjde zde fakticky o 6 bodů a pokud zápas zvládneme, budeme mít nejlepší výchozí pozici ze všech do zbývajících 6ti utkání. Pokud se nám zvítězit nepodaří, tak vzhledem k závěrečnému losu, který nám není příliš nakloněn, to bude do konce sezony velice těžké a udržení se v soutěži by znamenalo podat opakovaně nadstandartní výkony. Je dobré, že s Holásky i s Attackem máme zápasy stále ještě před sebou a záleží tedy jen na nás, jak se se situací dokážeme porvat a hecnout se.
Dohrávka: Holásky.
Zbývá odehrát: Kobas, Attack, U Boba, Deportivo, Across, Schalke.