středa 6. listopadu 2013

Zázrak se nekoná

Dva podobné zápasy jsme odehráli v neděli na hřišti Svážná. První poločas jsme dokázali soupeři vzdorovat, ve druhém nás soupeř jasně přehrál. Výsledkem  jsou dvě prohry.

Sestava byla opět chudá.  Nekwish – Pája, Ríša – Petr, Mira. Do druhého zápasu stihl dojít i Milan a tak nám mohl vypomoci i on.

Oba zápasy měli jedno společné a to jeden klíčový hráč v dresu soupeře, který prakticky udělal zápas. V dresu Schalke to byl borec v oranžových štulpnách Hladký, v dresu Acrossu hráč s 23 na zádech - Ševčík, shodou okolností Tomášův kámoš. Když se nad tím tak zamyslím, tabulka střelců naší soutěže mluví jasnou řečí. Tři nejlepší střelci soutěže rozhodli duely proti nám. Ať už si vezmeme Žabinské Vlky B, kde nám hráč Hansl v zápase dal 4 góly (dnes na 2.místě střelecké tabulky s 24 brankami), nebo hráč Hladký ze Schalke (3.místo s 22 brankami) – dal nám 3 branky, či hráč Acrossu Ševčík, který nám uštědřil hned 4 trefy, což ho posunulo do čela střelecké tabulky s 28 brankami.  Ono se řekne, zaměřme se na hlavního střelce a pohlídejme si ho, je to logické, ovšem v počtu, v jakém chodíme na zápas je to nereálné.

Zápasy se mě nechce popisovat, není ani moc co. V první půli jsme hráli vcelku slušně, a soupeři co se týče skóre dokázali vzdorovat. Druhý poločas se naše hra rozsypala jako domeček z karet a z brejků jsme často inkasovali. Mrzí mě vysoké skóre obdržených branek (7 a 8), naopak je alespoň trochu povzbuzující, že dokážeme i v tak malém počtu proti celkům z horní poloviny tabulky vsítit 3, potažmo 4 branky, což by za normálních okolností mnohdy stačilo minimálně na bod.

Carpe Diem vs. Schalke 2:7 (2:2)
branky: Ríša (Mira), Pája (Nekwish)

Carpe Diem vs, Across 4:8 (2:4)
branky: Petr (Pája), Pája (Petr), Ríša (Petr), Petr (Pája)


Paradoxem je, že to, kde nás v současnosti nejvíce tlačí bota, a to slabá účast na zápasech, prospěla po herní stránce mě. Herně jsem se konečně chytl a branky po mizérii první poloviny podzimu také nějaké přidávám. Budu se opakovat když řeknu, že bych byl o mnoho radši, kdybychom byli v tabulce o pár míst nahoře výměnou za to, že se mi začalo střelecky více dařit. Nedělei se bodově povedla i Petrovi, který protrhl smůlu a konečně po dlouhé době skóroval. Hold, podzim je ve svém závěru a s tabulkou už zázraky dělat nepůjde, čeká nás poslední duel s RST, který rozhodne, zda přezimujeme na pozici předposlední, nebo poslední. Každopádně přes zimu je o čem přemýšlet.