pátek 4. října 2013

Němec - Berger ... to už jsem někde slyšel..

Carpe Diem má možnost ve svém středu uvítat hned dvě nové tváře a rozrůst se tak už na 12 hráčů. Tímto počtem by se klub posunul z velkých futsalových klubů, kde se nyní nacházíme mezi ty skutečně gigantické.

Oba borci mají v plánu měnit dres v zimní pauze a tak na jejich případný příchod bychom si počkali až do zimních měsíců, ovšem účinkování na některém ze zimních turnajů by zřejmě už bylo samozřejmostí. V zimní pauze by také došlo k vyřízení potřebné administrativy a zakoupení dresů atd.

Je tedy na snadě začít uvažovat, zda se všichni shodneme o posílení klubu hned o dva hráče. Moje stanovisko je vcelku kladné. Stačí se podívat na účast letošních podzimních tréninků, kdy se minule sešli 4 lidé, včera s odřenýma kulkama pět. Druhá strana mince je, že by tu byla možnost se setkat v počtu 11ti hráčů do pole při zápase. Zde by museli být stanovená jasná pravidla, protože takto se skutečně hrát soutěžní zápasy nedají. Co si o posílení hráči myslíte?

A o koho se tedy jedná? Jde o dvě slavná jména fotbalové historie. Nevlastní bratři dvou bývalých reprezentantů České Republiky – Jiřího Němce a Patrika Bergera.

Bratr legendárního Jirky Němce a potencionální první zimní posila se jmenuje Radek Němec. Do klubu byl doporučen naším rychlonohým útočníkem Prochym, který se ve svých volných chvílích věnuje scoutingu. Oba borce rovněž pojí dávné kamarádství z dětských let. Spolu s Radkem by do týmu přišla zkušenost, jelikož se jedná o kvalitního obránce, narozeného v roce 1980. Opět by se tak navýšil věkový průměr klubu. :-)  S Radkem se osobně znám i já, ovšem je to už fousaté přátelství, pokud se to tak dá nazvat. Spíše se známe od vidění a z pár společných fotbalů na plácku kolem našich 15ti let života, než že bychom spolu pili kořalu za kořalou. Každopádně i na základě mých vzpomínek můžu říci, že Radek by byl platnou posilou pro náš klub. Navíc se za ně zaručil Prochy, který současně souhlasil, že pokud by Radek nedosáhl v jarní části kanadského bodování hodnot 6+10, můžeme mu dát 5ti minutovou deku. A to je fér! Radek je v současnosti vlastněn klubem Řečkovice.

Druhou potencionální zimní posilou se může stát brašule někdejšího hezounka a bombéra reprezentace Patrika Bergera, Pavel Berger. Do týmu byl navrhnutý tentokrát naším Petrem, jelikož jsou to spolupracovníci v nám již dobře známé organizaci MAsaKRO.  I zde je se jedná o příchod zkušenosti, ovšem nikde, ani na matrice nelze dohledat, kdy je Pavel narozen. Dle Petra to bude někdy v letech 1977 až 1980. Vše jsou ovšem jen domněnky, světlo do by do toho musel přinést až sám Pavel.  Hráč je v současnosti „majetkem“ druhotřídového klubu Excalibur, se kterým jsme před pár sezonami měli také čest se setkat v soutěži. Jeho odchod z Excaliburu je na spadnutí, jelikož se nepohodl s některými členky oddílu a cituji  Petra „prý se na to může vysrat“. Pavel je nuceně přeškolený obránce z útočníka. Jedná se zřejmě o dalšího univerzála typu Prochyho, nebo El Fenomena. I Petr donesl svoji kůži na trh a zapřísahal se, že pokud by Pavel neudělal na jaře stejný bodový zisk jako Radek (6+10), můžeme mu tupým ostří brusle uřezat malíček na levé ruce.

Nebylo by nic lepšího, než oba borce uvítat na trénincích, které právě probíhají. Na tréninky nás bohužel chodí letos málo a proto se mi to zdá jako velice vhodné řešení. Seznámení se herně s hráči před jejich případným příchodem.

Nerad bych však něco rozhodoval bez Vás a proto bych byl rád, kdyby jste se k problematice příchodu dvou nových tváří vyjádřili i vy.