středa 30. října 2013

Boj s větrnými mlýny

Boj s větrnými mlýny. I tak se dají nazvat naše nedělní zápasy. Srdnatý výkon pěti válečníků ovšem nakonec skončil porážkou, kterou v konečném důsledku odnáší celý tým a to 15.tou předposlední pozicí v tabulce.

Už tak okleštěnou nedělní sestavu, která měla být ve složení Nekwish – Sykec, Ríša, Pája, Petr a Mira oslabil svojí neomluvenou neúčastí Nekwish. Bohužel se mi dodnes neozval a tak je jen ve hvězdách, zda s ním máme vůbec nadále počítat, nebo jak to bude dál. Nehodlám tuto situaci v současnosti řešit, mám jen jedny nervy. Do brány se tedy postavil Ríša, do obrany Sykec s Pájou a útočná tykadla byli Mira s Petrem. Hráli jsme dva zápasy po sobě bez střídání a podle toho také dopadly výsledky.

V neděli před námi stály dva ambiciózní celky. Deportivo a stejně jako my, nováček U Boba. To, že do obou utkání jsme vstupovali jako tabulkový outsideři ještě podtrhl fakt počtu hráčů na zápase. Přesto jsme šli do vedení po střele Páji, který na dva pokusy dopravil míč střelou ze střední vzdálenosti k levé tyčce. Poté se kormidla zápasu ujal soupeř a my mu ji zkrátka museli přenechat. Šetření sil bylo na místě a taktika na zanďoura bylo jediným východiskem, jak jsme mohli soupeři čelit alespoň trochu ve fyzických dostizích. Nakonec nás soupeř zmáčkl a do poločasu nám nasázel 4 branky. V obraně při našem vysunutí vznikaly logicky okna, nebo docházelo k menším nedorozuměním v obraně s brankářem, což je také tak trochu pochopitelné, pokud Ríša doopravdy nechytá. Dostali jsme opět pár usmolenců, na které jsme dokázali reagovat do poločasu jen jednou. Trefil se opět Pája, po přiťuknutí míče Petrem, který ten den hrál famózní hrušku. Střelu na zadní tyč brankář nezlikvidoval. Druhý poločas byl dosti podobný tomu prvními, do naší sitě padly ještě dvě branky, naopak my vsítili už jen jednu. Mira zakončoval nádhernou rychlou akci, kdy Petr, sklepl po výhozu míč do strany na mě, já z první dával Mirovi míč na druhou stranu a ten lišácky zakončoval. Moc hezké představení. Na víc jsme neměli. Pokud mohu soudit dle dosud odehraných utkání, soupeř byl průměrný. Při neabsenci našich klíčových hráčů bychom jistě odehráli důstojný part s bodovou tečkou. Jsem si téměř jistý. Takto jsme museli hrát podle not soupeře a na více jsme v nedělním složení neměli.
Carpe Diem vs. Deportivo 3:6 (2:4)
Branky: Pája, Pája (Petr), Mira (Pája)

Druhé utkání následovalo po pár minutové pauze. Čekal nás celek U Boba, který jak už bylo zmíněno v preview, minulý víkend vsítil 21 branek ve dvou zápasech. A světe div se, nyní se jim to povedlo opět a my společně s RST byli bohužel v hlavní roli. RST dostalo v zápase 11 branek, my „jen“ devět. Přesto, že minulý víkend naháněl strach, U Boba jistě nebyl celek, který by byl nedobytnou pevností. Hráčů soupeře bylo o poznání více a pohodlně střídali a to zcela jasně rozhodlo celý zápas. Tak dlouho nám svým vytrvalým výkonem česaly pěšinku, až z nás nakonec zápasu byli Kojaci. Za vzdor v prvním poločase patří všem velký dík, druhý poločas byl už jen labutí písní na fyzickou vyčerpanost. V zápase se trefil po pěkné akci s Petrem Mira, poté se Pája po šolichandě s Mirou zapsal rovněž do análů zápasu a posledním naším střelcem byl opět Mira, který usměrnil do prázdné brány tvrdou přihrávku od Páji ke konci zápasu. V naší síti skončilo tedy nakonec devět branek, což je skutečně mnoho. Je však možné za ně někoho konkrétního na hřišti vinit? Není to možné.. 
Carpe Diem vs. U Boba 3:9 (2:3)
Branky: Mira (Petr), Pája (Mira), Mira (Pája)

Nějaké zhodnocení? Děkuji všem, co se dostavili a odehráli obě utkání. Bylo to skutečně obtížné a kdo si to nezkusil, neví o čem mluvím. I přes tak slabý počet hráčů jsme dle mého názoru podali dobrý výkon. V bráně nás mnohdy podržel Ríša. Z jeho skvělých výhozů těžil Petr, který v neděli odehrál výborný part na hrušce. 90 procent míčů letících vzduchem se stalo jeho kořistí. Mira opět střelecky zazářil a stává se leaderem týmu. Nakonec i já jsem se lehce střelecky probudil a přispěl třemi brankami k tomu, aby naše představení nebylo dokonalou ostudou. Sykec tvrdil muziku především vzadu a to důkladně.  Děkuji tedy všem za jejich obětavost, která sice neskončila úspěchem celku, ale zkušenosti nám stoprocentně dala. 

Do konce nás čekají už jen dva víkendy – 3 duely. Příští týden nám bohužel bude chybět Sykec, kterého ovšem nahradí Milan. Otazník visí tedy jen nad Nekwishem. Pokud nám golman dojde, budeme v pěti v poli, což je sice také o držku, ale hrát se s tím dá o něco lépe, než bez střídání.