pátek 16. srpna 2013

ŠOK! Předvolební skandál je tu!

Dalo se očekávat, že předvolební čas nebude nijak klidným obdobím. Většinou téměř odnikud vytanou na povrch věci dávno zapomenuté, nebo mnohdy dokonce takové, které se nikdy nestaly. První obětí předvolebního mlýnku na maso se stal vytáhlý elegán Petr.


Do začátku voleb zbývají poslední dva dny. Urny se nadobro otevřou pondělkem 19.srpna 2013 a to od 14:00 a samotné volby budou trvat 4 pracovní dny, do čtvrtka 24.srpna 2013 – konec rovněž ve 14:00. Dále, po čtvrteční čtrnácté hodině si můžete házet hlasy do urny už jen své prapraprababičky.

Je zde stále možnost, až do nastávající neděle do 23:59:59 podat přihlášku u generálního manažera klubu CD Páji. Po uvedeném čase již není možno se právoplatně přihlásit do volby. Dočkáme se překvapení a stihne podat přihlášku ještě někdo další? Do této chvíle jsou právoplatně přihlášené dvě strany.


Strana liberalistů a názvem MAsaKRO  je zastoupena na kandidátce všem dobře známou postavou Petrem B., jeho oponentem bude ovšem obávaný malý velký muž Židenic Tomáš M., ten vede do boje s konservativní stranou VVP – Vendelín v plenkách


Zdá se, že předvolební boj dvou nejsilnějších stran se rozhořel na plné obrátky. Dnes jsme se staly svědky první nečisté hry. Nervozita každým dnem stoupá a to se pomalu začíná projevovat i na předvolebním souboji. Na oficiálních stránkách voleb se dnes brzy ráno objevil komentář, který pod jménem PETR stáhl svoji kandidaturu. Ihned po oficiálním popření této události samotným Petrem byla přivolána protikorupční skupina, která se jala vyšetřování této politováníhodné události. Krátce po 13 hodině přišly první výsledky vyšetřování. Před jejich zveřejněním se však pusťme do malého předvolebního spekulování, kdo že by mohl mít zájem Petra poškodit.


Ta nejpravděpodobnější varianta musela napadnout okamžitě každého z nás. Petr je schizofrenik. Pravá ruka neví, co dělá levá o čemž jsme se mohli už nejednou přesvědčit na vlastní oči a kůži. :-)

Druhou variantou, také celkem podbízivou bylo to, že do nečistého boje se pustil Petrův protikandidát Tomáš. Všechny indicie tomu nasvědčovali. Ctižádostivý Tomáš nesnesl vedle sebe konkurenci a do křesla zástupce kapitána chtěl vklouznout bez boje. 


Další možností je Prochy. Vtipálek, který občas nezná mezí a občas mu z roztomilých prásaren místo pusy stává vulva a místo vousů ohanbí. Vážně si myslím, že je to psychicky nemocný člověk, který však dokáže kvalitně bavit okolí a proto ještě není v Černovicích. :-) Svoji nemoc zdárně mnoho let schovává za uhlazenou vizáž kravatového muže. Mohl mít na svědomí i tento vtip, který by mohl Petrovi uškodit? Nikdo by se asi nedivil, přesně takové vtipy jsou jeho šálek čaje. Zde je vyjádření samotného Prochyho - cituji…“ Já jsem to nebyl, byl to někdo z USA“.


Čtvrtou variantou jsou všichni ostatní z klubu. Vylučme Ríšu a Nekwishe, kteří zapomněli, že klub nějaké stránky mají. Okruh podezřelých se tedy utáhl na Miru, Páju, Milana, Michalda a Sykece. Mohl by to být někdo z nich? Má na poškození Petra někdo zájem? Napadá se snad pouze já, že bych chtěl být neomezený kapitán a rozhodl jsem se, že volby skrečuji. To bych se však nemazal s tímto megačlánkem. Takže já to nebyl a dlouho jsem si také myslel, že to byl někdo z USA. :-)


Poslední variantou je, že to byl někdo zvenčí. Někdo, koho buď okrajově známe a udělal si srandu s fatálními následky (teď už to můžeme říct), nebo někdo úplně neznámý. Kdo by však mohl mít zájem na našem klubu? Na jeho chodu? Nějaký zhrzený bývalý hráč? Nebo Zuzka od Petra, která nepobrala to, že by Petr měl tak důležitou funkci? Kdo? Řekněte mi proboha kdo?


Vraťme se tedy nyní na začátek, nebo spíše k oné osudové 13té hodině a rozřešení této nevšední, ovšem očekávané události. Volební záplavy s sebou vždy přinesou nepříjemné naplaveniny. Krátce po 13té hodině mi můj displej na mobilu oznamuje zprávu, že protikoprupční skupina rozluštila záhadu falše na stránkách pomocí dekódování IP adres všech příspěvků. Postupně jsem se dozvídal informace, které vyvraceli výše uvedené možné obžalované. Nejprve byly vyloučeni dle očekávání Ríša s Nekwishem. K nim se přidal Milan s Michaldem. Mira trval trochu déle, ale ani on nebyl autorem hnusného podvrhu. Nakonec jsem se mohl radovat i já sám a ihned po mě Prochy. Těžké dekódovat bylo Tomáše. Nad Tomášem vyšetřovatelé strávili skutečně mnoho času, ale po důkladném šetření vyplynulo na povrch, že ani Tomáš to nebyl. Překvapivě. Kdo nám tedy zbývá? Petr???? Zbývá nám Petr???? ANO! Jediným, kdo nám tu chybí je samotný Petr. Zpráva psaná dnes ráno, která málem anulovala Petrovu kandidaturu skutečně odešla z Petrova počítače! Experti zjistili, že IP adresa dnešního příspěvku je ve shodě s IP adresou příspěvků Petra z května tohoto roku! Co z toho tedy plyne? Naskytly se tři varianty.. Buď je Petr skutečně schizofrenik, nebo zprávu psala Zuzka, která nechtěla, aby se Petr funkce ujal, a nebo do třetice to musel být někdo třetí – zkrátka někdo z Petrových blízkých, kamarádů, milenek. Zkrátka někdo z vlastních řad, ze strany MAsaKRO.


Petr mi po telefonickém rozhovoru popřel, že by se kdy léčil na klinice se schizofrenií a já mu věřím. Tato varianta je tedy lichá. Stejně tak Petr odmítl fakt, že by zprávu napsala Zuzka. Petr promine, ale sám mi řekl, že Zuzka nemůže dlouhodobě na klávesnici nalézt písmeno T a ve větě  „ Chtěl bych stáhnout svoji kandidaturu..“ se jich vyskytuje rovnou tři. Takže i Zuzka je ze hry! Ve hře je však poslední, ta nejhorší varianta! Zrada ve vlastních řadách! Ano, je tomu tak.. Vyšetřování expertů potvrdilo, že komentář příchozí do dnešní diskuze pochází z Petrova počítače, ovšem z počítače služebního! Čas příspěvku odpovídá času, kdy Petr nebyl v práci, tudíž příspěvek musel napsat někdo z řad strany MAsaKRO za Petrové nepřítomnosti a samozřejmě za Petrové nevědomosti. To se záhy i potvrdilo. Petr neváhal a po původci – škůdci se začal pídit. Netrvalo dlouho a zrádce byl vypátrán. Skutečně se potvrdilo, že autorem příspěvku byl Petrův (po dnešku již ne) kamarád z práce. Co ho vedlo k tomuto nepředloženému činu zůstává zatím utajené. Každopádně je to pro Petra jistě velice npříjemná situace. Musí řešit nepokoje ve své vlastní straně pár dnů před volbami. Situace zcela koresponduje s nedávnou situací v ODS, kdy rovněž lidé, označující média jako „zrádce“ ODS dokonale potopili. Dá se tato situace přirovnat k situaci Petra? To nechám čistě na Vaší fantazii. Každopádně se zde nabízí otázka, zda Petr dokáže být kvalitním zástupcem kapitána, když si nedokáže sjednat pořádek ve svých vlastních řadách? I to je na uvážení před pondělním bojem.. :-)

Co je ovšem jasné je to, že preference Petra po tomto skandálu ve vlastních řadách rozhodně nestouply, ba co více..dokonce mírně klesly.. Důkazem toho může být reakce sázkových kanceláří.. Dokáže Petr tlak ustát??


Dosud byly v sázkových kancelářích vyrovnané kurzy (1,8 / 1,8), po dnešním fopá však nastal obrat. Zdá se, že Petr skandálem ve řadách své strany MAsaKRO mírně pošramotil své dobrý vyhlídky a favoritem se v tuto chvíli stal Tomáš s kurzem 1,6 :1. Petr si v tuto chvíli stojí s kurzem 2,1 :1. Do začátku voleb však zbývají ještě dva celé dny v nichž se může stát cokoliv. Špína na kohokoliv se dá vyhrabat z pískoviště i špejlí od nanuka. Bude zajímavé sledovat, čeho se ještě v následujících hodinách dočkáme. Mám takové tušení, že u jednoho skandálu nezůstane. 


Na diskuzi je prostor k vyjádření obou kandidátů, zdali mají chuť. Přispívat samozřejmě mohou i všichni ostatní do věci zainteresovaní.


Vše psané v tomto článku je psané s nadhledem, humorem a doufám, že to takto i všichni berete. Prochy, nemyslím si, že seš nemocnej a vím, že Zuzka ví, kde má Téčko.. Zkrátka mě už asi chybí zápasové články a tak jsem se vyřádil teď a tady.. Pokud jsem někoho urazil, tak se za to neomlouvám a patří mu to! :-)