čtvrtek 27. června 2013

Včera jsme si došli pro pohár vítězů 3A třídy


Pohár pro vítěze 3A brněnské třídy 2012/2013

Večra 26.6. se uskutečnila Valná hromada BAF (sraz všech vedoucích brněnských klubů a nejen jich – zúčastnit se mohl tentokrát každý a já vás zval), ku příležitosti oslavy 20let od založení Brněnské Asociace Futsalu (dále jen BAF), která se už dvě desetiletí stará o veškerý jihomoravský futsal. Krom mě – vedoucího klubu se akce zúčastnil také Tomáš a Michaldo, za což jsem rád. 

Součástí programu, kde byl vtipně předsedou Zdeňkem Polákem shrnuté dvacetileté působení asociace, byl i výstup zástupců nejstarších a nejvýznamnějších brněnských futsalových klubů. Od Tanga počínaje, přes Tomson, Žabinské Vlky, a Jezdce konče. Vše bylo doprovázeno videoprojekcí.

Program byl rozložen do sedmi bodů z nichž pro nás nejvýznamnějším bylo předávání pohárů pro vítěze všech brněnských soutěží. Včera, tedy 26.6. jsme si došly pro pohár pro vítěze 3A brněnské třídy pro ročník 2012/2013.

Nelze opomenout na výborné zajištění akce, aby ty, co tam nebyly to taky trochu mrzelo. Pití během akce bylo zdarma a především byl během programu nachystaný raut. Každý se tedy mohl naprat až mu z poklopce lítaly knoflíky. Řízečky s bramborovým salátem, tatarek, topinky, obložené mísy sýrové a salámové, těstoviny, ovoce, masové výpečky, žebírka.. no zkrátka vše, na co si vzpomenete. Je pravda, že mnozí nabídky se výborně najíst hojně využili a ani se jim nedivím. Byla to laskomina vedle laskominy..

Dále jsme se předběžně dozvěděli o plánovaných skupinách pro příští ročník, z nichž se nám jeví dvě 2 třídy ze 4 možných jako výborná alternativa. 2B třída se bude hrát v sobotu a 2D v neděli, obě třídy shodně na Svážné a Okruhu. To by bylo dobré, ne? 2A mě hřišti neoslovila a tak jsem si ji ani nezapamatoval, 2C třída by se měla hrát na Srbské a v Řečkovicích. Za nedlouho by měl Z.Polák rozesílat první info s přihláškami do příští sezony. Sledujte proto stránky, ať máme čas se rozhodnout a na něčem rychle shodnout. U BAF platí pravidlo – kdo dřív příjde, ten dřív mele, takže pokud se nedostaneme do třídy, kterou bychom si přály (budou rychlejší mančafty co se přihlásí dříve), bude to jen naší vinou – naším otálením.

Na závěr bych chtěl BAF popřát alespoň ještě jednou dvě úspěšná desetiletí v čele se Zdeňkem Polákem, který brněnský futsal vede tím správným směrem. Jsem přesvědčen.