středa 5. června 2013

Preview: Špilberk, Ethanol



Poslední preview sezony je tu. Sice si už můžeme být jistí prvním místem v naší skupině, ale přesto bych nerad, aby se poslední zápasy sezony braly na lehkou váhu. Doufám, že to z naší strany nehrozí. Současně s tím si přeji, abychom si tyto dva duely se zajímavými soupeři na závěr co nejvíce užili a předvedli podobný, pohodový výkon, jako minulý dvojzápas s Bosonohami a Starým Lískovcem. To byl zkrátka balzám na duši pro nás, tak i balzám na oko skutečného futsalového fajnšmekra.

Sestava vy se měla kosmeticky upravit jen v defenzívě týmu. Místo absentujícího Sykece by se měl do sestavy vrátit Michaldo. Bude zajímavé sledovat, jestli se Michaldovi podaří vyplnit místo Sykece, který v posledních zápasech svými kvalitními výkony vytlačil Michalda ze sestavy. Sestava: Nekwish – Milan, Ríša, Pája, Michaldo – Prochy, Tomáš, Petr, Mira.

Soupeři pro tentokrát rozhodně nebudou žádní nazdárci. Nejprve se utkáme s nejlepším týmem jara – Špilberkem, který je ve skvělé formě. V posledním kole porazil jak RST, tak Ethanol. Dva týmy bojující o druhou postupovou pozici. Špilberk se po nemastném neslaném podzimu neuvěřitelně vzepjal a i on ještě ve skrytu duše pomýšlí na druhou postupovou pozici. Ovšem při sečtení všech okolností, přičemž ta nejdůležitější je, že poslední zápas jara hraje s námi, posouvá jejich sen o druhém místě do mezí teorie.
Současná tabulková pozice Špilberku je 5.místo. Na podzim výsledek vyzněl jasně v náš prospěch v poměru 6:3.

Druhým týmem, který se nám postaví v boji tváří v tvář je Ethanol. Tento celek zcela reálně pomýšlí na postup z druhé pozice a proto se dá očekávat, že do zápasu dají skutečně úplně všechno. Je tedy potřeba ihned neinkasovat podle našeho zvyku a naopak jim co nejdříve vzít vítr z plachet. Na podzim to byl vyrovnaný duel, který jsme nakonec překlopili na svoji stranu. Pozitivem je, že na jaře nemá Ethanol takovou formu, jako na podzim, o čemž svědčí aktuální tabulka jara, kterou si osobně vedu. Tam mu patří až 6.pozice.
Současná tabulková pozice Špilberku je 2.místo. Na podzim jsme Ethanol porazili 6:2.

Očekávám velice zajímavé dva zápasy. Je pro to mnoho důvodů, ale ten jeden mě v tom dokonale utvrzuje. O druhou pozici v naší soutěži je eminentní zájem a ucházejí se o ni hned čtyři mančafty (Ethanol, Bolest, RST, Špilberk), které jsou od sebe v rozmezí jediného bodu! Se dvěma výše zmíněnými aspiranty na postup hrajeme právě my, proto do konečné podoby tabulky jistojistě důrazně promluvíme. Někoho svými zápasy rozveselíme, někoho zarmoutíme, ale takový je futsal. Máme se tedy nač těšit..

Večer jdeme letoší sezonu zapít, ale to už asi všichni víme..

Sraz na zápasy je už v 9:15!