neděle 26. května 2013

WE ARE THE CHAMPIONS

Bomba! Carpe Diem se podařilo získat titul mistra 3A třídy už tři kola před koncem poté, co si bez větších potíží dokázal poradit s hráči Bosonoh. Následující zápas již v euforické náladě, uvolněni, dali dokonale průchod svému umu, tucet branek v síti Starého Lískovce – a nejvyšší výhra v historii klubu, je toho jasným důkazem. Carpe Diem v sobotu skutečně rozdávali radost, jediný, kdo z precizního galapředstavení radost skutečně neměl, byl soupeř.

V sobotu nám měl chybět jediný kousek v sestavě, byl to Michaldo. Sestava tedy byla navlas stejná, jako před týdnem. Nekwish – Milan, Ríša, Sykec, Pája – Mira, Tomáš, Petr, Prochy.  

Postupové karty byly před tímto víkendem rozdány jasně...
Pokud některý ze soupeřů chtěl reálně pomýšlet na první místo v soutěži, nemohl si dovolit sebemenší klopýtnutí až do konce soutěže. Naopak nám postačilo v závěrečných 4 zápasech získat 4 body k jistotě získání trofeje pro vítěze. Jaké bylo moje překvapení, když jsem na stadión Okruh (pro 20 tisíc sedících diváků) přišel a kouknul do zápisu o odehraných utkáních toho dne. Oba zápasy už měl za sebou Ethanol i RST. Oběma soupeřům sebral 3 body jarní leader Špilberk. To nám výrazně nahrávalo a oba týmy prakticky vyřadilo z boje o titul. Posledním, kdo by nám mohl stát v cestě byla Bolest, která hrála svůj první zápas v pauze, mezi naším prvním a druhým špílem.

Dnes nebudu popisovat branky, padlo jich totiž nepočítaně a zkrátka je nadlidský úkol si je jednak vybavit a za druhé – dát je do správného pořadí tak, jak po sobě šly. První zápas jsme odehráli s Bosonohami. Od úvodních minut až do těch závěrečných jsme byli lepším, kvalitnějším a sehranějším týmem. Výsledek po prvním půli 4:0 je přesným odrazem hry, co se na place odehrávalo. Herní převaha, šance především na naší straně, kombinace mnohdy až do kuchyně. Účet utkání načal Petr, dále se trefil Pája, Prochy a Tomáš. Nic tedy nenasvědčovalo tomu, že by se mělo na Okruhu dít ve druhé půli nějaké drama. Zápas se vyvíjel jasně v náš prospěch. Malou kaňku na výsledku udělala první pětiminutovka druhé půle, kdy jsem na chvíli povolili otěže a zaplatili za to dvěma rychlými góly soupeře. Na ty jsme ale záhy dokázali odpovědět brankami Ríši a Milana a nedali tak Bosonohám ani přičichnout k náznaku dobrého výsledku. Na konečných 6:3, upravil soupeř až v úplném závěru a kosmeticky dokončil finální podobu skóre zápasu. Vítězstvím a ziskem 3 bodů jsme už definitivně odřízli RST a Ethanol ze hry o titul.
Carpe Diem vs. Bosonohy 6:3 (4:0)
branky: Petr, Pája (Prochy), Prochy, Tomáš (Pája), Ríša (Tomáš), Milan (Mira).


Pauzu mimo tradiční Kofolu na Okruhu vyplnilo také důležité utkání Bolesti s Psychotipem. Bolest potřebovala bodovat, což se jí nakonec povedlo, ale určitě ne tak, jak by si přála. Bezbranková remíza ještě více zamotala situaci v boji o druhý postupový flek a pro nás znamenala jediné – zisk mistrovského titulu bez ohledu na výsledky ostatních týmů. Zápas se Starým Lískovcem se tedy dá zařadit už do zcela nového šuplíku – zápas ve kterém nastupuje právě korunovaný král soutěže ve kterém už prakticky o nic nejde..

..v povaze hráčů CD je však jasně zapsáno, že chceme vyhrát za každou cenu v každém utkání a tak ani zápas se Starým Lískovcem jsme nevzali na lehkou váhu. Vyplatilo se a konečný výsledek 12:2 přepsal dějiny klubu jakožto nejvyšší výhra v jeho pětileté historii. Byla to pohádka, karneval, vytrysknutí pozitivních emocí ze zisku titulu na povrch a věnování jich nešťastnému soupeři. Nepamatuju si tak do očí  bijící uvolněný výkon, kdy jsem se futsalem bavili od začátku do konce. Jedna akce byla krásnější, než druhá. Nechyběli krásné branky střelami, kombinacemi, dokonce se urodilo i pár krásných sólíček, vše zakončeno v bráně soupeře. Zkrátka a jasně, takto se baví mistr. Při střídání jsem viděl dokonce pár vydavatelů školní sportovní literatury, jak sepisují novou verzi slabikáře, podle kterého se děti na sportovních školách po celé republice budou učit a my v něm chybět nebudeme. Hráči ze St.Lískovce si mnohdy museli připadat, že nepřijeli na zápas, ale na školení o tom, jak se futsal vlastně hraje a co že je to za kulatý nesmysl, co kolem nich létá a za čím ani nestačí otáčet hlavy. Brutální kravavá pitva soupeřova těla skočila na 12ti fících v jeho bráně. Sled branek si skutečně nepamatuju, byla to smršť a ta nejdůstojnější oslava titulu, jakou si kdo umí představit.
Carpe Diem vs. St.Lískovec 12:2 (6:0)
branky: Tomáš 4 (Petr, Petr, Mira, Pája), Pája 3 (Mira, Petr, Prochy), Mira 2 (Prochy, Prochy), Petr 2 (Tomáš, Pája),  Prochy (Pája).

Co říct závěrem.. Jsem vyčerpán. Pozitivně vyčerpán, pozitivně emočně vyčerpán. Byla to paráda! Myslím, že pěkné okamžiky musel včera prožít každý z nás. Radost byla vidět na tvářích všech hráčů klubu. Já, jakožto hlava klubu, mám z tohoto úspěchu ohromnou radost a nezbývá mi nic jiného, než Vám všem za letošek, který ještě nekončí (za 14 dní poslední špíly), upřímně poděkovat a poklonit se Vám. Vytvořili jsme společně úžasný  tým a společně došly k cíli, ve který by před sezonou věřil, v takové suverénní formě, jakou jsme předvedli, jen největší optimista a snílek. Děkuji!

Oslava titulu je naplánována na sobotu 8.6.večer. Dopoledne hrajeme poslední zápasy sezony, večer oslava.