úterý 5. března 2013

Preview: Carpe Diem Cup 2013


Snad vše, co o turnaji mohlo být řečeno, to také řečeno bylo. Jen ve zkratce si tedy naposledy shrňme nejdůležitější fakta..

Sraz + začátek:
Sraz pro všechny týmy na turnaj je v 16:10 na místě. S některými z Vás jsem domluven, že dojede už na 16 hodinu a pomůže mě s přípravami a odnesením věcí z auta. Samotný turnaj by měl startovat v 16:30. Před námi je do 16 hodin jiná parta lidí, tak věřím, že se jim to neprodlouží.. Každopádně ještě musí dojít paní školnicí ke setření palubovky a až poté bude připravená k hraní. Pro jistotu počítám s nějakým skluzem, ale jsem pevně přesvědčen, že do třičtvrtě se začne hrát.
Poprosil bych nějakého dobráka z našeho týmu, který by byl tak hodný a v čase od 16hodin do 16:20 byl u vchodu do areálu školy a naváděl lidi k tělocvičně. Bylo by to možné?
Celý turnaj zahajujeme my v utkání s Bílovicemi.

Výzbroj:
Dresy, sálovky se světlou podrážkou, kdo chce tak chrániče – na vlastní (ne)bezpečí. RST nastoupí v černavých dresech, Antabus v dresech černých, Bílovice v bílé kombinaci a my v modré + každý z Vás si vezměte rozlišovák!! V utkání s Antabusem bude rozhodně potřeba.

Sestava:
Z turnaje se omluvil Sykec a Michaldo, který se snad dojde kouknout. Naopak účast přislíbil i Ríša, takže v tuto chvíli jsme v sestavě: Nekwish – Tomáš, Mira, Milan, Prochy, Ríša, Petr, Pája. Sedm lidí do pole + brankář.

Pravidla:
Všem týmům byl dnes odeslán email s pravidly, které vysely na stránkách dost dlouho a také byly několikrát poupraveny. Oproti poslední verzi bylo po včerejšku doplněno pravidlo o rozehrání golmana (rukou) po autu od vlastní brány – gološ na něj má 5 vteřin. Dále bylo doplněno pravidlo o vzdálenosti zdi od místa přímého kopu a poslední úprava je ujednocení stran domácí / hosté v zápisech o utkáních a na hřišti. Pravidla si můžete prohlédnout pod hlavní statí tohoto článku a také pod propozicemi k turnaji v pravé liště stránek.
Dále jsem napsal týmům, že nejasnosti se budou řešit na místě před turnajem, takže pokud máte také něco k doplnění, nebo co není moc jasné, tak o tom hlavně dejte vědět.
Rozpis utkání je v propozicích.

Závěr:
Doufám, že se turnaj vydaří, bude pěkné počasí a neproprší nám to. V sobotu se budu se těšit na Vás i na soupeře, jen mějte prosím všichni na paměti, že jde o přátelské pobavení se. Nechci řešit nějaké ošklivé zranění, nebo nedejbože bitku. Spoléhám také na náš tým, který mě doufám s organizací turnaje pomůže.

Nechť Carpe Diem v sobotu roztáhne svá mocná křídla!  

DOPLŇUJÍCÍ PRAVIDLA:


Hraje se systémem 3 hráči v poli + brankář. Střídá se hokejově.

Hraje se 10 minut hrubého času – bez stopování časů, kdy míč je mimo hřiště. Odpočet bude na světelné tabuli, takže si může každý čas kontrolovat.

Na úvod střetnutí rozehrává vždy tým, který je v zápise uveden jako domácí celek (uveden na 1.místě). Domácí celek je vždy na straně s časomírou. (vysvětlím na místě)

Brankář smí chytat rukama jen ve vymezeném vápně, které si ukážeme před turnajem. Vzhledem k rozměrům haly není vápno klasické, ale menší.
V případě, že brankář zahraje rukou mimo vápno, kope se nepřímý kop.

V případě faulu se kope přímý kop. Faul ve vápně jest penaltou.

Při přímém kopu musí stát soupeř minimálně 5 kroků (4 metry) od míče.

Při rozehrání autu a rohu musí stát míč na čáře, nebo lehce za ní (max.10cm). Míč nesmí stát ve hřišti. Protihráč musí být od míče vzdálen minimálně 2 metry. Branka neplatí, pokud je vstřelena přímo z autu – bez teče.

Branka platí přes celé hřiště. Do hry se může zapojit i brankář a to po celém hřišti. (risk, že dostane banána přes celé).

Brankář může dát gól pouze ze hry (např.chytne míč při střele a dál hraje) a to nohou, nikoliv přímo po rozehrání od brány (výhoz – výkop) – po míči v zámezí.

Na výhoz od brány má brankář 5 vteřin, po obdržení míče přihrávkou zpět, může hrát dále libovolně dlouho tak, jako by to byl hráč v poli. Nezáleží na tom, kolik měl doteků.

Při zasažení stropu, nebo basketbalových košů míčem, se rozehrává aut z nejbližšího možného místa.

Na úvod zápasu a po vstřelení branky se vždy rozehrává vždy ze středu hřiště.

V případě nejasností má poslední slovo pořadatel turnaje. Zdůrazňuji! Slovo nejbližší duchu fair play!
*