úterý 12. března 2013

CD Cup 2013 ovládlo RST, výsledky turnaje..


Máme za sebou úspěšně halovou taškařici nazvanou Carpe Diem Cup 2013. Dlouho očekávaný turnaj, který jsme si jako tým vzali pod patronát ku příležitosti oslavy 5ti let od vzniku našeho bájného klubu Carpe Diem.

Vítězem turnaje se stal celek RST, který ve finále bojoval s houževnatým týmem z Bílovic. Třetí místo po penaltovém rozstřelu získalo pořadatelské Carpe Diem a čtvrté místo připadlo Antabusu.
Připravil jsem si pro Vás malé zhodnocení turnaje a samozřejmě výsledky odehraných zápasů.

Turnaj se dle mého názoru povedl po všech stránkách, nebo alespoň takový z něj mám pocit. Hrálo se v duchu fair play, co jsem si předsevzal jako nejdůležitější složku k úspěšnému zvládnutí turnaje. K vážnějšímu úrazu také nedošlo. S pár drobnými zraněními se muselo počítat. Nemám přesné informace od ostatních týmů, ale po zdravotní stránce jsme to nejspíše odnesli nejvíce my. Prochy si poškodil kotník, Milan má něco s tříslama a dostal míčem do nosu a já v semifinále dostal křeč do lýtka a zbytek turnaje nedohrál, jelikož jsem nemohl nohu natáhnout a došlápnout plnou vahou na zem. Všechny zranění se však dají klasifikovat jako lehčí, nikdo si nohu nezlomil. Turnaj dobře odsýpal a končilo se dokonce o čtvrt hodiny dříve oproti původnímu plánu.
Co mě velice potěšilo bylo to, že k turnaji všechny týmy přistoupili zodpovědně a s elánem. Nebylo vidět žádné utkání, které by se odchodilo.. Všichni bojovali, byť nešlo právě o postup, ale „jen“ o umístění ve skupině. Následné play off ovšem kvalitu zápasů ještě pozvedlo, což bylo velmi příjemné sledovat. Co jest také dobrým faktorem, který podpořil soutěživost bylo to, že se sešli skutečně 4 naprosto vyrovnané mančafty. Zápasy povětšinou končili o branku, nebo dvě, přičemž každý mohl porazit každého. Turnaj neměl předem daného vítěze a dokonce ani favorita.
Čeho si skutečně vážím je, že po turnaji mi Bílovice sdělili, že se jim turnaj moc líbil, byl dobře zvládnutý a rádi by se po dojmech z CD Cupu13 zúčastnili i turnaje v budoucnu, pokud nějaký bude.. Podobně kladné hodnocení jsem obdržel i od RST a z našich řad také. Velice mě to těší. Byla to naše pořadatelská prvotina a myslím, že stydět se jako tým nemusíme. Těší mě toto vyjádření, protože turnaj byl uspořádán pro všechny, aby se pobavili a dosytnosti zahráli. To se i splnilo, dle reakcí. Rovněž děkuji všem, kdo se jakkoliv podílel na realizaci turnaje, jmenovitě Zuzce a Michaldovi, kteří vytvořili kvalitní zázemí v průběhu turnaje. Mokré buchty a pečení šneci vytvořili báječnou kombinaci.

Naše sestava turnaje byla tato: Nekwish – Ríša, Petr, Milan, Mira, Prochy, Tomáš, Pája.

První kolo základní skupiny se neslo v duchu oťukávání soupeřů a pochopení pravidel. Přesto, že s bílovickými v tamní hale trénujeme, pro všechny byla premiéra hraní ve třech lidech v poli + brankář. Na trénincích hrajeme vždy ve 4 + 1, což se mi pro turnaj zdálo moc a přehuštěné. Správné rozhodnutí se mi několikrát potvrdilo. Druhé kolo již bylo vážným testem pro blížící se semifinále. Na pořadí ve skupině skutečně příliš nezáleželo. Snad jen nějaký stratég a koumes mohl kalkulovat s tím, koho by do play off chtěl a tomu přizpůsobil hru. Myslím, že se nikdo takový nenašel a tak semifinálové dvojice utvořili týmy Carpe Diem s RST a Bílovice s Antabusem.

1.kolo
Bílovice vs. Carpe Diem          1:4
RST vs. Antabus                       3:1
Bílovice vs. RST                        2:0
Carpe Diem vs. Antabus         1:1
Bílovice vs. Antabus                 2:0
Carpe Diem vs. RST                4:3

2.kolo
Carpe Diem vs. Bílovice         2:3
Antabus vs. RST                       1:1
RST vs. Bílovice                        3:0
Antabus vs. Carpe Diem         0:0
Antabus vs. Bílovice                 2:3
RST vs. Carpe Diem                1:2


Tabulka po základní části:
1. Bílovice                    12        11:11
2. Carpe Diem            11        13:9
3. RST                           7        11:10
4. Antabus                    3          5:10

Jak již bylo psáno, semifinále dvojice utvořili celky Carpe Diem a RST (2. a 3. místo) a Bílovice s Antabusem (1. a 4. místo). Co na tom, že jsme v základní skupině dvakrát RST porazili, na to se historie ptát nebude, v play off jsme dostali od RST nepříjemný náklep.. V druhém semifinále došlo i na nervy drásající penalty, což bylo příjemným okořeněním. Bílovice s i dokázali poradit s Antabusem. Penaltový rozstřel rozhodl nakonec i boj o třetí místo a to v náš prospěch. Zápasu o první místo právem náležel název Velké finále. Oba celky hráli výborně a byl to skutečně drsný boj, který po přelévání skóre ze strany na stranu nakonec ukořistil celek RST.

Semifinále:
Carpe Diem vs. RST               3:6
Bílovice vs. Antabus                5:5       2:1pk

O 3.místo:
Carpe Diem vs. Antabus        2:2       2:0pk

Finále:
Bílovice vs. RST                       3:4      

Po finálovém utkání následovalo udílení cen, kdy si tu nejcennější – trofej – převzal kapitán klubu RST. Nutno říci, že zaslouženě. RST především v play off předvádělo účelný futsal a pohár právem stojí v jejich klubové vitrínce. Gratulujeme!

Závěrem bych chtěl poděkovat všem týmům za účast a férovou hru, kterou po celý turnaj předváděli. Bylo to pěkné zápolení..                 

(fotky budou dodány, až je obdržím)