čtvrtek 15. listopadu 2012

Zhodonocení podzimní části soutěže


Rád bych zde krátce zhodnotil a tím ukončil definitivně podzimní část soutěže 2012/2013. Kdo by to byl čekal na začátku sezony (možná jen Prochy), že se do soupeřů zakousneme takovou silou, že na konci podzimní části soutěže budeme jasným leaderem tabulky s pohodlným náskokem sedmi bodů. V úvahu se musí brát i to, že před sezonou jsme byli z poloviny nový tým, do sestavy přibylo hned kvarteto nových hráčů, kteří ovšem v průběhu sezony do týmu zapadli, jak prdel na kakáč. Po průměrných třech sezonách, kde jsme prostřídali druhou a třetí třídu se dá říct, že slunce pro náš tým opět vyšlo a my se zaslouženě hřejeme na výslunní.

Čtyři nové tváře – Mira, Prochy, Tomáš a Milan. Od prvních okamžiků se těším z jejich přítomnosti v klubu. Každý do hry přinesl svůj prvek, svoje pojetí hry, které jak jevidno týmu vyhovuje a přináší výsledky. Mira se pasoval do role střelce a koncového hráče, který číhá na každou příležitost. Že se mu to daří je důkazem jeho krásných 13 branek, což je u našich střelců posledních let nevídaná záležitost. Prochy podle předpokladů se ujal role tvůrce hry, což plní bezezbytku a hraje přesně to, co bych od něj očekával. V mých očích do týmu přinesl krom nespočet slovních popíchnutí, klid, který tým potřeboval. Přesná přihrávka, fotbalové myšlení, nápad – výborné vybavení. Před sezonou jsme měli velké štěstí, že se nám ozval na inzerát vyvěšený na stránkách BAF Tomáš. Jeho služby klubu v podzimní části jsou neocenitelné. Tento štírek hru tvoří, zakončuje, zkrátka je to ten agilní hráč, který nám v sestavě nefiguroval od dob Kuby. Dokáže rozhýbat hru, nabízí se – celkem nedostatkové zboží na trhu našich dovedností. Posledním z nově příchozích je Milan. I tento přírůstek do rodiny Carpe Diem je bezesporu přínosem. Milan dokáže dobře podržet míč a často překvapí dokonalou kličkou. Jsem velice rád, že máme v týmu hráče i jeho typu.
Po podzimní části musím přiznat, že tak dobrý „draft“ se nám asi ještě nepovedl. Čtyři futsalisté, který klub pozvedli na vyšší úroveň, což je neoddiskutovatelné.

Zbytek mančaftu se rád nechal strhnout novou čerstvou podzimní vlnou, kterou nováčci do týmu přinesli. Asi každý cítí velký rozdíl mezi minulou a touto sezonou, hrajeme jeden za druhého a to přináší stále nové chutné ovoce. Nekwish, krom jeho neúčasti, podává stabilní výborné výkony, Petr se sice na půl sezony zranil, ale předtím hrál forvarda skvěle, Michaldo se už nadobro přetransformoval na defendera a musím uznat, že mu to na této pozici skutečně jde, Ríša je zkušený pilíř zadních řad, Sykec se dle mého názoru skutečně zlepšil a například v posledním dvojutkání podzimu byl nejlepším obráncem týmu, což je skvělé a velký příslib do jara.
Tým je dle mého názoru vytvořen z tolika individualit, kde každý umí něco, každý hraje nějak – jiným způsobem, že to dohromady dokonale funguje a tvoříme kompaktní celek.

Všechny výkony tak, jak jsem je popsal, jsou však důsledkem pozitivní energie, která týmem elegantně proudí. Bez dobré nálady, chutí se porvat s osudem a touhou vyhrávat se nic dokázat nedá, což dokládá i minulá sezona. Vše, co jsme postrádali v minulosti máme nyní ve svých dlaních a snad i pevně podržíme do jarní části.
Vše bych shrnul do jedné věty, která asi vystihne všechny řádky výše napsané. Tým v této sezoně hraje srdcem a je to sakra znát.

První polovinu sezony hodnotím tedy velice kladně. Jsme favorité 3A třídy a společně s týmem Frutti di Mare z 3C třídy jsme jediní neporažení ve všech třetích třídách. Udělali jsme si na podzim jméno, které má zvuk a snad i mezi soupeři nahání trochu strach. Nikdy není na škodu, vstupuje li soupeř do utkání s respektem.

Vyhodnotil jsem statistiky podzimní části v několika sekcích. Můžete si prohlédnout konečnou tabulku po podzimu, v níž máme sedmibodový náskok na druhý Ethanol. Dále tabulku střelců 3A třídy, které s 16ti zásahy vévodím. Byl bych potěšen, kdyby se můj brankostroj na jaře nezasekl a já dokázal poprvé v historii uhájit tuto skvělou pozici (v 1. naší sezoně 08/09 jsem skončil na 2.místě). Na paty mě ovšem šlape se 13ti zásahy Mira, což je secsakramentsky silný protivník a další dva borci z okolních týmů. Tabulce golmanů 3A třídy velí naše duo – Nekwish a Ríša. Máte možnost nakouknout i do tabulky Fair Play, kde se zaznamenávají žluté a červené karty.
Z klubových statistik zde uveřejňuji konečnou podzimní tabulku kanadského bodování jednotlivců, střelců a asistentů. Nekwish s Ríšou se můžou pokochat, jak si vedli v bráně a k pokoukání je i minitabulka klubová, co se týče vstřelených a obdržených branek. Průměr před 4,5 vstřelené branky jsme měli naposledy v první „postupové“sezoně. Nyní jsme naladěni stejně, nebo i lépe.

Závěrem by se hodilo poděkování, které myslím naprosto vážně. Děkuji všem, podzim byl odehrán ve velkém stylu od všech hráčů. Nadprůměrný výsledek může těšit každého z Vás, protože každý měl na něm svůj podíl. Futsal je kolektivní hra a na prvním místě je tedy výsledek celku. Osobní statistiky jsou až druhořadé a pokud se někomu v nich nevedlo podle jeho představ, tak nemusí klopit hlavu. Vůbec o nic nejde. Vyjadřuji víru, že jarní část odehrajeme podobně, jako tu podzimní. Ani né kvůli tabulkovému výsledku, který je spíše takovým bonusem, ale hlavně kvůli tomu, aby nám futsal nadále přinášel radost a my se z něj těšili, což je asi hlavním cílem, proč lidé sport dělají.

Přeji Vám pěkné Vánoce.