čtvrtek 8. listopadu 2012

Preview: Špilberk, Ethanol

Nedělní dva zápasy uzavřou podzimní část futsalové soutěže. Poté si od soutěžního futsalu na chvilku odfrkneme, ovšem nadále budou porbíhat tahanice o kulatý nesmysl v bílovické hale coby pravidelné tréninky.

Myslím, že neděle bude velice těžká. Utkáme se nejprve se Špilberkem (7.místo), pro který to bude zárovněň poslední zápas podzimu, takže do něj dají určitě vše (hrají jen jeden zápas). V druhém střetnutí se utkáme se současně druhým celkem tabulky - Ethanolem. Zde nám osud nevyšel příliš vstříc, protože pro nás to bude druhý zápas dne (asi budeme už trochu unavení), kdežto soupeř nastoupí ke svému prvnímu střetnutí. 

Zajímavost: S Ethanolem jsme hráli i minulou sezonu. Měli jsme je ve skupině E na Kamínkách. V podzimní části jsme utrpěli prohru 1:5 a na jaře jsme je porazili 4:3. Tou zajímavostí je to, že recept na překonání obrany jsem (bohužel) vždy našel pouze já. Dal jsem Ethanolu všech 5 branek, co zatím ze sítě lovili. Doufám, bže se to v neděli změní a střelecky se prosadí většina z nás.

Věcí k řešení se zdá být sestava. Vypadá to vyapdá, že se sejdeme asi úplně všichni.To znamená 9 lidí do pole. S podobnou věcí jsme se setkali už první kolo, ale nakonec tato "hrozba" roztála, protože se v poslední chvíli někdo omluvil. Každopádně teď to vypadá, že omluvenka nebude. Sestava by tedy mohla vypadat takto: Nekwish - Ríša, Michaldo, Sykec, Pája - Milan, Tomáš, Prochy, Petr, Mira. V případě pěti útočníků bych to řešil způsobem, jak jsem už navrhl na začátku sezony. Hrají se 4 poločasy a máme 5 lidí. Aby v zaběhlém střídání "jeden za jednoho" nevznikl bordel, jediný hráč z útoku odehraje všechny poločasy a ostatní čtyři odehrají poločasy pouze 3. Na jménech se dohodneme před špílem, nebo to zkrátka vylosujeme. Je to spravedlivé a chlapské. To vše se bude dít pouze v případě, že se skutečně sejdeme v plné palbě.

Na neděli se opět těším a doufám, že to máte tak i vy. Sraz je už v 9:15!! První zápas máme na programu v 9:45!

DNES SE TRÉNINK STOPROCENTNĚ USKUTEČNÍ! (pokud mě nanapíšou RST)