úterý 18. září 2012

Hladoví tygři


Hladoví tygři vypuštění z klece. Jiné přirovnání našeho mančaftu by bylo asi nepřijatelné. Zavětříme kořist, lovíme kořist, usmrtíme kořist, rozporcujeme kořist, pozřeme kořist. Náš Celek Carpe Diem o víkendu opět vyučoval na hřišti Svážná nezkušené školáky, jak že se ten futsal vlastně hraje. Rozjetá mašina přejela své soupeře ve velkém stylu a uštědřila herní debakl jak svému soupeři v prvním utkání, tak svému druhému soupeři, zde se však už jednalo i o radikální debakl výsledkový.

Náš tým zkrátka řádil, dařilo se všem a svým výrazným gólovým příspěvkem do futsalové řezanice přispěl i Mira - též známý pod pseudonymem Mirinda a to hned ve čtyřech případech. Zřejmě se v blízkosti opět nenacházel kryptonyt. Řádil totiž opět superman Pája, jinak si totiž nelez vyložit sprchu tří branek, kterou rozšířil svoji albumovou sbírku už na 7 kousků a nadále vede střelce v celé soutěži. Další tři branky vsítil Petr. Dokonalý výkon však podalo mnoho z nás a o sekanou ze soupeře se postaral celý náš mančaft. Děkuji Vám za to, je to příjemný pocit pro mně a jistě i pro Vás.

Sestava před úvodním duelem doznala pár změn. Problém s 9ti lidmi v poli se nakonec sám vyřešil. Tomáš se ráno omluvil ze zápasu a tak nás mělo být 8 do pole, což je ideál. Při sumírování sestavy kdo kde bude hrát se z prvního zápasu omluvil Ríša a vzápětí i Sykec. Oba však přislíbili svoji maličkost do druhého zápasu hrajícího se za hodinu a  půl. Nakonec jsme tedy v prvním zápase nastoupili takto: Nekwish – Prochy, Michaldo, Pája – Petr, Milan, Mirek.

Zápas s Totenrumem začal naším velkým náporem a stejně tak i skončil. Po celý zápas jsme byli mnohem lepším týmem, který se však dokázal prosadil pouze ve třech případech. Dvakrát v první půli a jednou v půli druhé. Nekwish se musel v bráně zřejmě nudit protože chytal místo míčů otravné mouchy kroužící kolem hovna které soupeř předvedl, ovšem nudit ho jistě nemohla naše hra. Profesorská hra. Po úvodní šanci, kdy jsem po lahůdkové akci, kterou mi připravil zřejmě Petr, trefil spojnici. Druhý pokus však vyšel. Sice ne mě, ale Mirkovi. Dostal jsem míč na stranu k rohovému praporku, tam jsem si zkušeně utřel z obráncem prcku kvalitní šoulandou k čáře a naservíroval míč samotnému Mirovi na zadní tyči. Dám všechno za to, že se Mirek u zadní tyče musel už dlouho bát, tak osamocen tam byl. Nebyl tedy žádný problém otevřít skóre. Do poločasu jsem ještě skóre navýšili. A byl to Petr, který nemilosrdně trestal. Dravý Mirek nejprve knokautoval brankáře do nehybné pozice na zemi a připravil tak ornou půdu pro Petra. Je pravda, že branku jsem pořádně neviděl, ale zdá se mi, že Petr už poté střílel do prázdné branky. Na co si však vzpomínám je řev brankáře, který pištěl jako makak. Stejně mu to bylo k hovnu, kolem kterého se točil celý tento špíl. Vedení dva nula v poločase v souvislosti s naší převahou byl dokonale naředěný a nepřekonatelný vinný střik, který jsme si po konečném hvizdu mohli s chutí dát. Po převaze i ve druhém poločase stojí za zmínku jen třetí branka v síti Totenrumu. A že opět patřila do učebnic základních škol není třeba dlouho povídat. Stylem "pojď sem – kam jdeš" jsem umyl obránce a míč vložil do už tolikrát oslavovaného Petrova katapultu. Ten se v podobných záležitostech nemýlí a tak nás neomylně poslal do tříbrankového vedení. Zazněl hvizd rozhodčího a my s klidem si připsali další tři body do tabulky.
Carpe Diem vs. Totenrum 3:0 (2:0)
Mirek (Pája), Petr (Mirek), Petr (Pája)

Tým Psychotip byl pro nás velkou neznámou. V minulé ročníku skončil na výborném třetím místě ve své 3.třídě a tak se dal očekávat vyrovnaný duel. Opak byl pravdou, Psychotip jsme rozdrtili ve hmoždíři, který Milan přivezl až ze Slovenska. Utkání se stalo exhibicí po dosažení zhruba 5, nebo 6 branky. Odevzdaný soupeř se nám od této chvíle oddal jako háravá fenka nedrženému psíku a my tím vykročili ke hvězdám, které znamenají svět. Ale popořadě. V zápase již nastoupil Ríša i Sykec. Branka na 1:0 padla po Prochyho pumelici, kterou vyrazil gólman soupeře. Na moji dorážku, kterou jsem s námahou vystřelil už nestačil. Byla do protipohybu a ač se nejednalo o nijak svižnou střelu, svoji roli splnila. Co se však nestalo, po ojedinělé akci Nekwish inkasoval. Ale jak, krucinál. Pokazil jsem mu druhé čisté konto tím, že jsem se snažil zabránit přihrávce na zadní tyč. Míč jsem nešťastně tečoval do vlastní sítě, za což se Nekwishovi dodatečně ještě jednou omlouvám. Akce na 2:1 byla však už opět výstavní. Takzvaný Tic-Tac gól zaplněným tribunám naservíroval naturalizovaný brazilec Michaldo s El Fenoménem Pájou. Akce na jeden dotek – narážečka dokonale vyšla a především díky Michaldovi jsem si mohl připsat druhou čárku na účtě. Pokud bychom rychle vstřelili třetí branku, soupeře bychom zdeptali, to bylo jasné. Stalo se. Opět brilantní akce. U rohového praporku jsem soupeři prohodil míč houslemi a mezi druhým obráncem a brankářem prostrčil míč na Ríšu. Ten se už před zívající bránou nemýlil. Čtvrtá branka padla dosti kuriózně, když Michal vyslal střelu z úhlu, která ještě byl brankářem zblokována, ovšem ten míč napálil přímo do Mirka, který se před ním motal jak hovno u splavu. Balón zaplul do sítě a my slavili čtvrtý úspěch. Výsledkem 4:1 skončil i poločas, po kterém nebylo co řešit. Bohužel si nepamatuji dvě neslující branky. Jednu vstřelil opět Mirek po asistenci Ríši, další Petr po asistenci Sykece. Každopádně to usmolenci určitě nebyli, to bych si pamatoval. Branku na už ani nevím kolik vstřelil Mirek po rozehrání nepřímého kopu, když nejprve Prochy trefil zeď a poté odražený míč messenger Mira u tyče bezpečně doručil do sítované schránky. Osmá branka padla po parádním vybídnutí Ríši přihrávkou mě do běhu. Já se v souboji s posledním obráncem projel na tříkolce a nechytatelně zavěsil míč přízení střelou k protilehlé tyči. Účet zápasu na konečných 9:1 uzavřel Prochy., který si branku skutečně přál a tak si ji i vymodlil. Po rozehrání rohu a mém pokusu nepokusu doskákal míč až k Prochymu a ten nepokryt vystřihl fenomenální housle zmatenému brankáři, který celý zápas působil, jako by utekl z cirkusu, který právě staví naproti Baumaxu. Deklasovali jsme tedy soupeře 9:1 v jednoznačném utkání.
Carpe Diem vs. Psychotip 9:1 (4:1)
Pája (Prochy), Pája (Michaldo), Ríša (Pája), Mira(Michaldo), Mira (Ríša), Petr (Sykec), Pája (Ríša), Mirek (Prochy), Prochy (Pája)

Branky možná šly v trochu jiném sledu, ale na to sere pes. Všem děkuji za předvedený výkon a už se moc těším na naše další setkání. Těm, co víkend příliš nevyšel – tím myslím bodově, tak ti nezoufejte, určitě se prosadíte příště. Futsal je kolektivní hra a víkendové výhry jsou výhry nás všech. Je jedno, kdo dá branku..hlavní je, že nás to baví a těší..

Co naše řádění udělalo s tabulkou? Stále ji vedeme s plným počtem bodů a s impozantním skórem 20:4. Příště nás však čeká asi už trochu jiný pistáciový oříšek. Čtvrtí Storks a třetí Bolest.