úterý 27. března 2012

Nad Okruhem vysvitlo slunce


Nedělní základní skupina Turnaje nadějí nám vyšla na výbornou. Čtyři s pěti duelů základní skupiny jsme vyhráli a s přehledem si zajistili místo ve vyřazovací fázi. Bohužel tento týden nemám na vypisování detailů moc času, tak mě omluvte a přečtěte si alespoň těch pár řádků, co sesmolím..

Sestava byla posílena o 4 hráče z jiných týmů. Duba, Daníčka, Olina a Mraziče. Z kmenových hráčů CD nastoupilo toto kvarteto – Vláďa, Petr, Michaldo a Pája. Do brány se postavil Nekwish

San Marino – první duel ukázal, kdo že asi bude favoritem skupiny. Papírové předpoklady se potvrdili a v souboji na ostří nože nám soupeř nedal větších šancí. Výsledek 0:3 zhruba odpovídá tomu, co se dělo na hřišti. My jsme se dostali do jedné, či dvou příležitostí, ve kterých jsme mohli bezprostředně ohrozit brankáře, ovšem koncovka byla buď špatně řešená, nebo střela skončila vedle brány. Po celý zápas byl soupeř lepší a tahal za delší konec. Byl běhavější, dravější a zkrátka lepší.
První zápas se nám tedy podle plánu nepovedl, ovšem naše bohaté časy měli teprve přijít.
CD vs. San Marino 0:3

United Kohoutovice – soupeř, kterého jsem se trochu obával. Dlouhodobě ve třetí A třídě bojuje o postup s Dubovým celkem AVM Metal a tak se dalo předpokládat, že nás dostatečně potrápí. Nakonec výsledek 3:0 v náš prospěch zní celkem jasně, ovšem průběh byl mírně kostrbatější. Do vedení jsme se dostali po mojí brance, kdy jsem vybojoval zdánlivě ztracený míč u čáry, vtipně si narazil s Danem a umístil míč k tyčce. Druhý trefa přišla až v druhém poločase, kdy po přečíslení dobře řešil Dub akci přihrávkou a Dan už celkem pohodlně skóroval do poloodkryté klece. Na konečných 3:0 jsme upravil opět já. Po přečíslení, kdy jsme postupoval s Martinem jsem místo přihrávky na něj správně zvolil střelu, protože míč by stopro jinak skončil někde u rohového praporku, jak se znám kdybych nahrával. Bylo to už jen kosmetické upravení skóre, které už dočista cukající se kohoutovickou rybu zařízlo.
V utkání  jsme byli lepším a futsalovějším celkem a po zásluze si připsali první tři body do tabulky.
CD vs. United Kohoutovice 3:0
branky: Pája 2, Dan

Hipopotamos Blansko – nevyzpytatelný soupeř plný těžkotonážníků, kteří mezi sebou ukrývali malé Paklíče a Pačesy. Klub z Blanska připomínal kočkopsa, tedy něco jako my, tým složený z hráčů více týmů. Šťastným střelcem našeho týmu se stal Petr, který zužitkoval Olinovu přihrávku a z 6ti metrů krásným volejem prostřelil vše, co mu stálo v cestě.
Carpe Diem předvedlo o něco horší výkon, než v minulé utkání, o to více nás může těšit plný bodový zisk.
CD vs. Hipopotamos Blansko 1:0
branka: Petr


Riders - Utkání rozhodla jedna jediná akce. Nevím teď kdo to nahrával, snad Nekwish výhozem od brány…k míči se dostal Dub a z první nezištně podstřelil vybíhajícího brankáře. Nenápadná akce, která týmu přinesla další důležité body.
Asi nejkvalitnější utkání celé skupiny. Hrálo se nahoru, dolů téměř bez přestávky. Akce střídala akci a nejen v tomto utkání zachytal výborně Nekwish, když zlikvidoval snad tři vyložené šance soupeře. Netroufnu si říct, kdo byl v utkání lepším týmem, snad bych řekl fiftyfifty, ovšem body jsme opět uloupili my. Výborný počin, který nás už bezpečně posunul ještě před závěrečným špílem do play off. Soupeři jsme tak vrátili porážku z Brno Open 2012.
CD vs. Riders 1:0
branka: Dub

Kohouti – v tomto zápase jsem odehrál pouze 5 minut, ale jakých… Asi moje nejlepší střídání. Hned v úvodu jsem vypracoval šanci Vláďovi, který sám před brankářem nedal. Poté jsem si vynutil faul v dobré vzdálenosti od bránou, střílel Vláďa a nedal. A za třetí jsme krásně rozehráli ťukec s Dubem, který po výstavní narážečce skončil prvním gólem v síti soupeře. Poté jsem vystřídal a byl nucen odejít a znám jen střelce branek. Hattrick dokonal Dub, který se trefil ještě dvakrát a poslední branku dal Olda.
Přesvědčivý výkon a naprosto zasloužený jasný výsledek. Soupeře jsme přehráli ve všech směrech.
CD vs Kohouti 4:0
branky: Dub 3, Olin

Byla to krásná neděle. Určitě jsme to cítili všichni. Krásné chvíle narušilo pouze Olivovo remcání při placení startovného…nebýt toho, řekl bych, že neděle byla dokonalá… :-ú) Ne, dělám si srandu.. Směješ se Oline? Asi ne, že? Zisk 12ti bodů - a luxusní postup z druhého místa - je báječný a posunuje nás tak do play off, hrajícího se už nyní, tuto neděli. Rozpis zápasů jsem uvedl v minulém článku, soupeři pro osmifinálovou skupinu budou hráči z Lelekovic a Onyx.

Chtěl bych poděkovat všem, byl do velmi dobrý týmový výkon. Pokud to někomu právě nešlo, tým ho podržel a naopak jiný hráč zahrál nadprůměrně. Příště to může být opačně, ale pokud zahrajeme na stejné úrovni, jako nyní, jsem si stoprocentně jist, že nejméně čtvrtfinále uděláme. Těším se na neděli…

Žádné komentáře: