úterý 17. ledna 2012

Špatný výkon


V neděli jsme nastoupili k druhému hracímu víkendu letošního ročníku Brno Open 2012. V prvním zápase jsme se měli střetnout s týmem Kampa, ve druhém s týmem Antabus.
Sestava se od minule změnila jen v jediném, místo nemocného Michalda byl povolán Olin. Složení tedy bylo: Nekwish – Boris, Ríša, Olin – Petr, Vláďa, Mrazič, Pája.

S týmem Kampa mělo potíže už v předzápase Antabus, který jí podlehl 0:2. Stejný osud čekal i nás. Po necelých pěti minutách hry jsme prvně inkasovali. Ze slibně se rozvíjejícího útoku se zrodila nečekaná branka na druhé straně. Atakovaní útočníci nedokázali udržet míč v útočném pásmu a prudkou přihrávkou dozadu vysílají do uličky do brejku soupeře. Já, jakožto právě hrající obránce jsem toto nečekal, protože jsem byl v pohybu dopředu, abych vypomohl v našem přečíslení. V podobné situaci byl i Olin a tak jsme nedokázali zastavit štírka z Kampy, který neomylně udeřil. Druhou branku v naší síti si moc nepamatuji. Prý padla po jakési skrumáži. Třetí zásek v naší síti Nekwish lovil po omytí našeho hráče a dobrém zakončení. Poločas dopadl tedy hrozivě 0:3 a měl slabé obrysy debaklu, pokud by podobný trend pokračoval. Úvod druhé půle se naopak povedl nám. Po třech minutách bylo dokonce sníženo na 2:3. Naše první rozvlnění sítě měl na starost Olin po mé přihrávce a to druhé Vláďa, který dokázal přetlačit obránce i brankáře a na pupku dovezl míč do sítě. V tu chvíli jsme byli v laufu a věřili v obrat. Dlouho se nám však nepodařilo s výsledkem nic udělat. Nakonec udeřilo opět na druhé straně. Po ztrátě míče na polovině hřiště došlo k přečíslení a úspěšnému zakončení. Výsledkem 2:4 i zápas skončil.
Carpe Diem vs. Kampa 2:4 (0:3)
branky: Olin, Vláďa

Do zápasu s Antabusem jsme vstupovali mírně unaveni, ovšem Antabus měl v nohách už také zápas a tak hledat příčinu neúspěchu na v tomto je neopodstatněné. Ze začátku se oba týmy oťukávali a na zápas se odehrával spíše ve středu pole, než před bránami. Líný futsal přeťala až vlastní branka Mraziče, který chtěl překazit útok Antabusu a do přihrávky vložil nohu. Míč doputoval přesně k tyčce. Hráči Carpe Diem byli vesměs jako zmoklé slípky, bez pohybu, nápadu, bez chuti. Akci na 0:2 předcházel roh, kdy jsem po rozehrání míč směřoval na přední tyč k Borisovi. Došlo ke ztrátě, rychlému protiútoku a brance. Do poločasu se nám ještě podařilo snížit. Mrazič se postavil k přímému a pěkně zavěsil. Druhý poločas jsme byli odhodláni výsledek otočit. K výsledku 2:2 nám pomohlo přečíslení tři na jednoho, kdy Olda na středu mohl vybírat mezi Mrazičem a mnou po stranách. Vybral Mraziče a udělal dobře. Ten se podruhé v zápase trefil. Zápas byl v tu chvíli vyrovnaný a svrhnout se mohl na obě strany. Nakonec se sud svrhl na stranu Antabusu. Vláďa ztratil po kličce asi 10m před naší bránou míč a Anatbus tak pohodlně upravil na konečný výsledek 2:3. 
Carpe Diem vs. Antabus 2:3 (1:2)
branky: Mrazič 2

Zápasy tohoto kola byl pravým opakem těch z před týdne. Srdnatost a houževnatost nahradila neochota rvát se a alibistické spoléhání se na výpomoc z Béčka. Chybělo nám bohužel všechno a prohry jsme si v obou zápasech zasloužili. Soupeř byl nad naše síly. Mnozí z nás, včetně měl hráli pod svoje možnosti, což rozhodlo. Bylo mi líto Nekwishe, který asi za žádnou z branek nemohl a musel přihlížet tomu hrůznému divadlu, co jsme mu připravili.. A nejen jemu, také sobě. Zlý výsledek nás prakticky odepsal z boje o postup. Ovšem otázkou je, co bychom s takovým herním projevem v osmifinálové skupině dělali. 

Zítra je trénink. Prosím zbylé členy klubu, aby se zapsali.

Žádné komentáře: