čtvrtek 5. ledna 2012

Preview - 1.víkend Brno Open 2012

Za pár dnů, přesněji za 3 nás čeká první ostrý zápas v roce 2012. Jak ho zvládneme? Bude na tom záležet mnoho okolností. Jednou z nich bude určitě delší pauza, kdy mnoho z nás nic nedělalo, včetně mě. Ze včerejšího tréninku jsem si odnesl nakopnutý lýtkový sval a vůbec celkově se cítím, jako by mě přejelo stádo volů. Nechci vidět neděli..

Každopádně nás čekají dva důležité zápasy, které už nyní napoví, jak si budeme letos stát v tabulce turnaje. Nebál bych se říct, že se jedná o vůbec nejdůležitější víkend a má pro své tvrzení důvod. Ve druhém a třetím víkendu hrajeme zápasy s celky výkonnostně srovnatelnějšími, přičemž pokud nechceme hrát až ty nejposlednější housle skupiny, tak se v nich předpokládá nějaký bodový zisk. Poslední neděli hrajeme s týmy výkonnostně dosti na námi a zisk bodů je položen do roviny teorie. Rozhodovat o našem „úspěchu či neúspěchu“ v letošním ročníku Brno Open tedy bude, jak zobáček vah nasměrujeme, záviset především v tomto, prvním víkendu. Pokud oba zápasy prohrajeme, jsem z postupové matematiky téměř vyloučeni, i kdybychom získali 12 bodů z víkendu č.2 a 3. V posledním se se ziskem příliš nepočítá, jak jsem naznačil. Pokud ovšem nyní v neděli jakkoliv zabodujeme, budeme ve hře o postup a šance na solidní umístění bude reálné.

Jen pro názornou ukázku, tento víkend hrajeme s týmy z 2.tříd, druhý víkend s týmy 3.tříd, stejně tak i víkend č.3, a v posledním hrajeme s týmem z třídy 1. a s neregistrovaným celkem – favoritem skupiny.

A kolik bodů bylo potřeba k postupu ze skupin v minulých ročnících? Bylo to 12 ve skupině A, 15 ve skupině B, 17 ve skupině C a 16 ve skupině D. Jak sami můžete vidět s 12ti body se dá postoupit jen při naprosto unikátní konstelaci hvězd, s odřenýma prsama, na což se spoléhat neleze.

Turnaj Brno Open jsme hráli v naší historii zatím třikrát, v letech 2009, 2010 a 2011. Hned v našem úvodním vystoupení se nám podařilo postoupit ze skupiny (4.místo) a to se ziskem 13ti bodů. V sezoně 2009 jsme skončili v tabulce na 6.místě se ziskem 10ti bodů a vloni jsme skončili pod postupovou čarou, na pátém místě se ziskem 9ti bodů.

Cíl bych v tomto ročníku ani tak nestanovoval. Chtěl bych, aby náš tým hrál futsal, ze kterého nebudeme naštvaní a abychom letošek na turnaji nemuseli prohlásit za fiasko. V nejrůžovějších snech je obrys postupu, hranicí dělící průměr od neúspěchu považuji 6.místo a zisk minimálně 8mi bodů.

A nyní už něco málo k neděli. Sestava se nám vyrýsovala celkem jasně. Vypadá to, že v prvním víkendu nebudeme potřebovat pomoct od našich kamarádů, protože se sejdeme v dostatečném počtu tří na střídání. Nekwish – Boris, Michaldo, Ríša – Vláďa, Petr, Pája, Mrazič. Omluvil se Sykec a Ondra dlouhodobě.

V 10:10 nás čeká náš první soupeř, Besídka. S Besídkou jsme se střetli dvakrát v soutěžním ročníku 2009/2010. V obou případech jsme prohráli, ale nebyly to nějaké hrozivé prohry, zkrátka byli o něco lepší a my se tehdy potáceli ve srabu, jak vlastně pořád. Ve svém středu měli dva umě hrající skřety, kteří tvořili hru. Zbytek týmu byl průměr. Přece jen od našeho střetnutí uběhly bez mála dva roky a sestavy na obou stranách jsou jiné. U nás naprosto jiná. Opět bude záležet na začátku zápasu, jako vždy. Než se vystavíme, musíme udeřit.

Ve druhém navazujícím utkání narazíme na tým Holásky. Dříve Dynamit. I s tímto soupeřem jsme měli čest změřit síly a to v první sezoně 2008/2009. Tady jsme naopak oba zápasy vyhráli. O sestavách hovořit nemusím.

Oba tyto týmy sice hrají druhou třídu, ale chtěl bych Vás upozornit, že se z naší strany nesmí jednat o přehnaný respekt. Holásky i Besídka ještě minulou sezonu hráli 3.třídu a navíc oba týmy hrají nyní spodní polovinu tabulky svých tříd. Rozhodně si nemyslím, že to budou těžší zápasy, než jsme letos sehráli s All Inem, Blue Flames B, či Žabinskými Vlky C.

Změna oproti soutěži je v hracím čase.l Hraje se 2 x 15 minut, oproti 2x 20ti minutám v soutěži.. Čekací lhůta není. Veškeré ostatní pravidla jsou stejná jako v soutěži.

Tak to by bylo tak zhruba vše. V neděli si dáme sraz v 9:30 na místě – kopule na Rybnické v Novém Lískovci.

Žádné komentáře: