čtvrtek 22. září 2011

Slovan je farmou Carpe Diem

Pánové, dnes bych si vzal na paškál jedno uvedení na pravou míru. Nedávno jsme o tom přemýšleli s Nekwishem a došli k jasnému názoru. Začneme věci nazývat pravými jmény!
Už od založení klubu je Carpe Diem tenkou nití propojeno s futsalovým klubem Slovan Brno, ač chceme, nebo ne. Je tomu tak? Mnozí z nás máme kořeny právě v tomto klubu, i přesto, že v dresu Slovanu nebyli vidno dlouhé roky. Já konkrétně na soutěžní úrovni od roku 2001. Co tím chce básník říct? Možná je to jen můj subjektivní pocit, ale díky tomu, že Lukáš, Mrazič, Dan nebo Olin se z Carpe vytratili a zamířili právě do Slovanu, dochází k malé kontroverzi a určité formě rivality. Soudím tak, i dle diskuzí na stránkách, kdy se ve srandě peskují navzájem Vláďa s Danem, nehledě na věčný slovní souboj mě s Olinem.
O co tedy v tomto článku jde? O nazývání věcí pravými jmény, ano. Proč zmínění čtyři (vlastně s Culišem pět) odešli do Slovanu? Odpověď bude možná pro mnohé šokující.. Z Carpe Diem byli odejiti pro svoji slabší výkonnost!! Po vzoru z NHL byli posláni takzvaně na farmu, aby dosáhli výkonnosti potřebné k pravidelnému hraní v prvním Á týmu. Slovan je tedy takovou farmou Carpe Diem!
To tedy znamená, že ten kdo "odešel" do Slovanu, byl vedením Carpe Diem vlastně poslán do rezervního týmu na získání zkušeností, herní praxe a pohody a především s cílem zvýšení výkonnosti pro Á tým. Ode dneška tedy budeme tým Slovanu nazývat FARMOU Carpe Diem. Pokud řeknu slovo "farma", každý by měl vědět o co se jedná..
.
Kdž nad tím tak přemýšlím, tak z bývalých Slovanistů zůstal u Á týmu Carpe Diem pouze Ríša a já. Ostatní neprokázali potřebnou výkonnost a byli posláni zpět..

Jak tedy šel čas s našimi "farmáři"?
.
Lukáš:
Povolán z farmy: 16.3.2008
Poslán zpět na farmu: 26.10.2008
.
Culiš:
Povolán z farmy: 25.3.2009
Poslán zpět na farmu: 19.7.2009.
.
Olin:
Povolán z farmy: 16.3.2008
Poslán zpět na farmu: 1.8.2010
.
Mrazič:
Povolán z farmy: 22.10.2008
Poslán zpět na farmu: 7.7.2011
.
Dan:
Poslán na farmu: 27.7.2011
.
Osud zmíněných je jen v jejich rukou. Bude potřeba obrovský píle a úsilý pro případný návrat do A týmu.

Žádné komentáře: