středa 2. března 2011

Sykec před podpisem smlouvy

Jen pár hodin po pomyslném podepsání smluv s Petrem se pomalu rýsuje i další velký příchod do klubu. Michal „Sykec“ Sýkora se v nejbližších dnes stane druhou neméně důležitou posilou pro jarní část soutěže.
.
Na rozdíl od Petra, který byl v době nákupu volným hráčem na trhu, u Sykece je to mnohem komplikovanější. Jeho bývalý zaměstnavatel, někdejší slavný futsalový klub Stará Pekárna se nechce vzdát práv na tohoto špílmachra. SP si diktují nejrůznější nesmyslné podmínky, za jakých by bylo ochotno propustit Michala do řad moderního světového velkoklubu Carpe Diem. Aby toho však nebylo málo, také Michal přišel s nepřiměřeně přemrštěnými osobními platovými podmínkami. Jeho 118tisíc korun měsíčně je nehorázná suma, na což klub nemohl přistoupit. Po vleklém vyjednávání, při kterém byl Michal dokonce navštívit v Německu svého osobního agenta, jsme se nakonec dohodli na stejné sumě, jako u Petra, tedy 75 tisíc korun za měsíc. V podpisu smlouvy tedy v tuto chvíli brání jen bývalý Michalův chlebodárce. Pevně věřím, že vše dobře dopadne a že uzavření smluv je na spadnutí..
.
Sykec odehrál na turnaji Brno Open 2011 pouhé dva zápasy. I přes tak malý počet špílů dokázal svým nesporným uměním přimět budoucí kolegy z Carpe Diem, aby pronesli své ano při otázce na jeho účinkování v tom našem nejkrásnějším dresu.
.
Michal se v sezoně bude honosit dresem s číslem 8, ve kterém hrával dříve Olin. Jsem přesvědčen, že dres bude v těch nejlepších rukách a nosit ho bude důstojný nástupce. (vypořádání s Olinem za dres posléze)
.
Krátké vyjádření Michala k jeho angažmá v klubu Carpe Diem:
" Jsem velice potěšen a rád přijímám nabídku"
.
I v případě Michala se těším na kvalitní spolupráci. Věřím, že se mu v klubu bude líbit, protože ho přivedl jeho dlouholetý kamarád Nekwish a tak bude mít od začátku silnou podporu. Na hřišti jistě budou tvořit nerozlučnou dvojici, stejně jako je tomu v osobním životě. Chip a Dále by mohli závidět. Tato dvojice známá širokou veřejností pod zkratkou Š.G. – Štatl Gruppe (podle shodného tetování na předloktí) je ve spojení pevná jako skála a futsalovému klubu tak vyrostl další stabilní opěrný bod stojící na bezmezném kamarádství. Náš tým totiž žije především z kamarádství…
.
A to je pravda!

Žádné komentáře: