pátek 11. června 2010

Krach minulou neděli + zápas jara - Besídka!

Tak se zase po delší době hlásím od mikrofonu. Jste rádi? Věřím, že ano. Po hektických 14ti dnech v práci a nakonec i doma jsem si konečně udělal čas i na sebe a tak vzal jsem si na dnešek dovolenou.
Začneme zkraje, pochopitelně.. Minulý víkend se nám nepovedl, co si budeme nalhávat. Pojebali jsme ho, jak jsme mohli. V sestavě chyběl brazilský eskamotér Michal Copperfield a holanská střela Jakoob Van Der Speed. I přes tyto těžké kule, v podobě ztráty opor, které jsme měli uvázané na nohou, jsme se vrhli vstříc zisku bodů. Jak to dopadlo? Katastrofa! Je vidět, že tyto dva vůdčí typy osobností v týmu více než potřebujeme, jsou pro tým nezbytné..
V prvním zápase na nás vlétl Capalík. Hrálo se v těžkých horkých podmínkách, ale výmluva typu že by nám pot stékající do očí znepříjemňoval život je nepředmětná. Neběhalo se a tak nemělo co z koho crčet. První půle byla z obou stran oťukávací a tak skončila tak, jak se slušelo a patřilo, bezbrankovým smírem 0:0. Jistě jste si všimli, že v devíti z deseti utkání, které máme rozehrané na remízu nedokážeme převrhnout kotel vítězství na naši stranu. Něco nám chybí, ale nevím co.. Je to větší vůle po vítězství? Malé platy? Nevím, a nechápu to. Prostě druhou polovinu hrajeme jako tu první, bez zápalu s myšlenkami, že to nějak dopadne.. Capalík je však jiný tým, a tak i na pomilionté jsme nedokázali slušně rozehraný zápas dovést do vítězného cíle. Capalík nám v druhé půli nasázel tři branky a bylo vymalováno. Často si v zápase říkám, že se soupeřem hrajeme naprosto vyrovnanou partii, nejsme horším týmem, jen nám prostě něco chybí, co by nás postrčilo k vítězství. A tím budou asi nejspíš kule. Ano, náš tým nemá kule! Úkol na neděli, v kabině před zápasem si všichni stoupneme do kroužku, chytneme se kolem ramen tak, jako repre na ME96, předtím si popustíme trenky a každej ostřížím zrakem zkontroluje hráče po své levé ruce, jestli má kule.. Jediným omluveným je Michal N.- ten už svoje kulky ukázal v celé své kráse na obrázku, který doprovázel článek cca před dvěma měsíci. Takže tak!
Carpe Diem vs. Capalík 0:3 (0:0)
.
V druhém zápase se nám postavil silný tým Poclain B. V týmu bylo dosti hráčů z A týmu, což bylo docela blbé a nefér. Poclain by se měl zamyslet, co je fair - play.. :-) No, co Vám budu vykládat, po těžkém hecování před zápasem, plácání se po holém zadku, líbání se pro štěstí, tedy aspoň někteří to tak cítili, nastal šok. Během prvních tří minut jsme dostali 4 branky a čtyřiceti minutový zápas byl rozhodnutý. Bylo to, jak by na tým spadl mexičan Manuel Uribe cože je nejtěžší muž světa. Naštěstí jsme se z ledové sprchy dokázali částečně oklepat a nepřipustili debakl, ke kterému dle úvodu zápas spěl. Na konci první půle jsem po individulální akci snížil na 1:4. Malá náplast na bolavou duši týmu. Když jsem vybojoval míč na vlastní polovině, vžil jsme se do kůže slavného TurboMöllera a pelášil s míčem přes celé hřiště. Po kontrole brankáře kde že právě stojí jsem vypálil ránu jako z kanónu k tyči. Bezmocný brankář zůstal stát na místě a myslel, si, že míč najednou zmizel, že v areálu musí být kouzelník, který míč prostě a jednoduše odčaroval. Tak blesková byla moje střela, kterou brankář evidentně ani neviděl. No zbytek poločasu se hlavní role ujal Vláďa s Oldou. Dva ninjové, kteří by na sebe nejraději vrhli své těžce nabroušené hvězdice. Hromobití a blesky - to byl konec prvního poločasu. Rozhodčí mě v poločase dokonce přišel upozornit, aby se psychicky vyhrocená situace již neopakovala. Přes silné blesky prý nevidí na hřiště a značně ho oslňují.. Je pravda, že Olda zápas neunášel od začátku. Bylo to zřejmé už při jeho prvním střídání, kdy u lavičky padl téměř do bezvědomí, ksichtem na pažit, s rukama podél těla a jazykem lízal sůl ze země. Je to už takový evergreen, který pomalu ztrácí na šťávě.. Vždy se ale najde někdo, kdo se chytí a přiživí skomírající plamínek, který Olda pozvolna nervózně vyluzuje. Dnes mám neobyčejně dobrou náladu, tak snad nečekám, že se na diskuzi objeví zas dlouhé články o nepravdivosti tohoto článku a o křivdách, které tyto řádky sdělují.. Je to napsaný v nadnesu, chápete? Snad jo.. Ale na diskuzi klíďo píďo něco napište.. Druhá půle byla vyrovnaná. I přes můj hec, abychom ještě něco podnikli směrem k lepšímu výsledku, se už nic podstatného, co by měl ovlivnit výsledek zápasu otočit nestalo. Dostlali jsme ještě dva fíky a jeden dali. Kuriozitkou je, kdo tu branku dal! Při zámku 5 na 4 jsme zmáčkli soupeře. Do akce se zapojil Michal z postu brankáře, který byl mnou pobízen, protože se mu přes půl moc nechtělo. Nelitoval. Po pěkně sehraném zámečku krásně vystřelil a výstavním angličanem upravil skóre. Je to poprvé v historii, co dal náš brankář branku. Tato branka je naprosto čistým obrazem našeho týmu. Naše střelecká nemohoucnost je řešena branou gološe. Ozval se konečný hvizd se skórem 2:6.
Carpe Diem vs. Poclain B 2:6 (1:4)
branky: Pája, Michal N. (Olda)
.
Pojďme si pohovořit o následujícím víkendu a o našem neutěšeném stavu v tabulce. Ještě předtím však chci zmínit zajímavost, kterou mě nedávno sdělil Olda. Udělal si minitabulku jara týmů namočených v sestupu. Musím všem sdělit, že jsme společně s Besídkou nejhorší tým jara, oba jsme nastřádali pouze 7 bodů. Všichni ostatní jsou lepší, i Juve s Flamengem. Stav v tabulce není růžový. Stejně jako mám se nepodařilo bodovat týmu Excalibur. Teď je tedy on ten třetí nešťastník, který by sestupoval. Na Excalibur máme stále dva body. Do konce soutěže zbývají pouhé 4 zápasy. V nich máme o poznání těžší soupeře, převážně z první poloviny tabulky. (Podolí - 2.místo, Líšeň - 3.místo, Botafogo - 10.místo, Besídka - 12.místo), Excalibur si zahraje v posledních 4 špílech s posledním i předposledním týmem, což nám nehraje do karet (Comix - 1.místo, Juve - 16.místo, Flamengo - 15.místo, Fauna - 5.místo). No situace je stále otevřená, každopádně musíme v posledních 4 kolech nějak bodovat, to je jasné, pokud nechceme sestoupit.
.
Malé Preview před nedělí..
V neděli nás čekají dva veledůležité zápasy. Jedinou omluvenku, kterou dosud mám je od Kuby, který bude ready až na poslední víkend. V neděli změříme síly nejprve s Besídkou, což se dá označit, jako zápas jara. Je to špíl, který dá se říci rozhodne o našem jarním osudu, nebo výrazně napoví, kterým směrem v tabulce se dáme. Besídka je spolu s námi nejhorší tým na jaře, jak už jsem psal, proto jsou šance vyrovnané a rozhodne momentální rozpoložení a především srdce!! Po zápase bude přestávka a poté se nám postaví Podolí, se kterým jsme zahráli na podzim pěkné utkání, ve kterém jsme prohráli o jedinou branku.
Takže pánové, recept na neděli je jasný. Aby se dílo povedlo a my bábovku druhé třídu upekli do zlatova, je nutné si do báglu přibalit následující ingredience.. 1ks formičky, 1ks kliky, 2ks náhradních plic a 5litrů vody, protože asi bude pekelně horko!
Těším se na Vás a na neděli!
Sraz v 9:20 na hřišti NOVOLÍŠEŇSKÁ!
tabulka zde:

Žádné komentáře: