středa 23. prosince 2009

Nejzářivější perly z Brněnského Fotbálku

Nevím, jestli jste si všichni všimli, ale na oficiálních stránkách brněnského futsalu vždy po odehraném víkendu se pravidelně obevuje zpravodaj BRNĚNSKÝ FOTBÁLEK, který shrnuje ve zkratce veškeré dění uplynulého víkendu na brněnských futsalových kolbištích..
.
Vybral sem to nejlepší za ulynulé dva měsíce, co jsem se ve Fotbálku dočetl. Doporučuji Vám si vše s pečlivostí přečíst, jedná se o velice hůmornou literaturu, kde hráči různých klubů nejdou pro ostřejší slovo daleko. Dále se přesvědčíme, že i když někdy na rozhodčího brbláme, stále na tom nejsme tak špatně, jak se zdá.. Nevěříte? Čtěte.. :-)
.
Nejzajímavější komické úryvky BF:
.

4.11. – 1.a.třída

V této skupině se na hřišti na Kraví hoře snad díky namrznutí mozků či jiných geopatogenních zón děly věci, nad kterými zůstává rozum stát. Hned brzy ráno v prvním zápasu hráč Křižák z Dynama nadával soupeři, že je „teplejší“ než ostatní (buz...nt), což mohl v zimě a chladu spíše ocenit a pak Hemerka z Toky blafoval při udávání čísla svého dresu a nahlásil rozhodčímu Bednářovi úmyslně zcela jiné číslice. Po odhalení se kupodivu neomluvil za přeřeknutí, ale sdělil rozhodčímu, že byl vždycky pi.. a následně se divil za udělenou červenou kartu. Dalších šest zápasů proběhlo zcela v klidu a rozhodčí Bednář s Otradovský se těšili na poslední zápas a pak čaj v teple rodinného kruhu. Avšak hráči Rewinu jim poslední vyrovnaný duel s Madridem pěkně osladili. Nejprve brankář Rewinu Maršálek uklouzl v brankovišti a pokoušel se to uhrát na faul od soupeře a když to rozhodčí nezbaštili, tak je poslal do nepatřičných míst a urážel často neužívaným buz...ntem, zmr..m a dokonce cikánem. Po vyloučení Maršálka byl podobným virusem nakažen i hráč Švábenský a nejdříve uhodil soupeře míčem, aby pak po udělení červené karty spustil opět výrazy bu…nte, ču..ku a další novinku „žide“! Disciplinární komise pak pozorně studovala, zda se nejedná dokonce o rasistické urážky. Nakonec se ještě předvedl hráč Inwald z Madridu, který jen vrážel do soupeře v přerušené hře a zdržoval hru. Jeho červená karta s dvouzápasovým trestem je jen slabým odvarem toho, co převedli hráči Rewinu a jejich vyfasovaných trestů.

.

V sobotní 2.A třídě v Komárově bylo zřejmě také více chladno a mozek zamrznul Nečasovi z Hustopečí, které vedou tabulku, avšak s pátým Bastrem B se jim nedařilo a tak jen plichtili 2:2. Nečas nesouhlasil s některými výroky rozhodčích a nakonec je nazval ču…, deb… a krypli. Jeho urážky pak byly ještě dlouho slyšet i po odchodu z hřiště a tak následoval přísnější trest se stopkou na osm zápasů.

.

12.11.

Další hororové kolo se odehrálo v Krajském přeboru, ačkoli se uskutečnila jen jeho jedna polovina ve dvou halách, v Dubňanech a Jedovnicích. Ani nevím, kde to bylo horší, ale v Dubňanech se začínalo utkáním Oranjes Dubňany - SOŠ OOM Brno a byli zde nasazeni rozhodčí z Hodonínska, kteří patří údajně mezi absolutní špičku v jejich okresní soutěži a navíc mají zkušenosti z velkého fotbalu. A ty se jim zřejmě hodily, když Brňáci vedli na začátku druhého poločasu 3:1. V té chvíli začali oba dva rozhodčí pískat zcela nesmyslně a jednoznačně ve prospěch Oranjes. Hostům začali úzkostlivě počítat vteřiny při rozehrávání rohů, autů i při vyhazování míče gólmanem do hry. Na druhou stranu nepočítali buď vůbec nebo velmi a velmi pomalu. Fauly domácích se nepískaly vůbec a za běžný faul, který nebyl ani na žlutou kartu, byl brněnský Pospíšil vyloučen. Oranjes pak vyrovnali na 3:3 a to, co by jiné kluby (a my víme které!) vytočilo do nepříčetné agresivity, hráči SOŠ OOM ustáli s myšlenkou, že bod je lepší než nic. Ale to nejlepší (nejhorší?) je teprve čekalo. Asi 2 minuty před koncem daly Dubňany vítěznou branku tak, že si střelec gólu Roubík zpracoval míč vysoko nad hlavou zcela evidentní rukou, kterou viděli všichni i delegát utkání. Jenom oba rozhodčí dělali jako že se nic nestalo a gól uznali. SOŠka se na to sbalila a bez diskuzí, urážek či jiného osočování odešla do šaten s rozhodnutím zápas nedohrát a to se také stalo. Chcete znát pointu? Takže rozhodčí dostali známku JEDNA, což je po nule ta nejhorší futsalová známka a do našich soutěží se už nepodívají, snad jen jako diváci, aby viděli jak se píská futsal a fair play. Oba dva pak po velice důrazném upozornění od delegáta dopískali celý turnaj s průměrným hodnocením. A hosté? Ti vyfasovali kontumaci 0:5 a pokutu 1000 korun.

Druhý děsivý díl tohoto krajského kola se odehrál v Jedovnicích, kde vedoucí Žabinští Vlci a devátý Slovan B byli na návštěvě u týmů FC Krásensko a FC Kloboučky. Vlci v prvním utkání porazili Kloboučky 5:2 a v dalších utkáních se radovali už jen domácí, kteří brněnské týmy porazili, takže Slovan B se mírně propadl na 9.místo. Krásensko je už šesté a Kloboučky začínají bojoval z předposlední linie o lepší umístění. Avšak i zde se rozhodčí postarali o nevídanou podívanou, kterou také musel dost důrazně řešit delegát utkání. Vše probíhalo podle stejného scénáře jako v Dubňanech a Žabinští Vlci vedli těsně před koncem zápasu nad domácím Krásenskem 3:1. Fauly a kontakty, které se do té doby nepískaly, se najednou vršily na brněnské straně v akumulované fauly a druhá strana zůstávala nepotrestána. Minutu před koncem byl stav 2:3 v neprospěch domácích a rozhodčí pískl žabinskému útočníkovi rozhazování rukama při bránění hráče. Kopal se desetimetrový kop a je to 3:3. Také Žabinští Vlci si říkali, že i bod by byl nakonec dobrej, ale chyba lávky. Domácí obránce si 30 vteřin před konce zápasu sedl na míč a nechtěl ho nikomu dát. Vlk Černý kolem něj bezradně kroužil a ukazoval rozhodčímu, že soupeř úmyslně zdržuje. Rozhodčí se tvářili, jakože se jich to netýká a tak Vlk Černý míč mezi nohama soupeře vykopl, přičemž hráč upadl na zem. A hned tu byl další akumulovaný faul, kop proměněný na 4:3 a dále už jen hádky, urážky, červené karty a pak konec utkání. Co k tomu dodat? Utkání začalo jako férový souboj dvou kvalitních týmů ze špice tabulky a konec je neslavný, pro hosty s velkou pachutí křivdy. Všichni věříme, že veškeré problémy v uvedených zápasech byly způsobeny neznalostí, nezkušeností či momentální indispozicí rozhodčích a že v tom nebyl úmysl poškodit soupeře či jiné zákulisní iniciativy. Krajský přebor pokračuje o víkendu druhou polovinou 9. a 10. kola ve Vyškově a Brně-Bohunicích.

.

9.12.

Na 2.místo se dvěma výhrami dostal Senior. Nejprve porazil 3:0 Nasan a pak v nervózním zápase Boss Lino 7:4. Zde se udála věc zcela se vymykající zdravému rozumu. Úplně na konci utkání ve 40 minutě po obdržení sedmé branky zakopl brankář Boss Lina Frídl míč a dostal za to žlutou kartu. Po odpískání konce zápasu pak vyběhl k rozhodčímu Slaninovi a častoval nejsprostějšími urážkami jeho i celou jeho rodinu a vyhrožoval mu, že ho rozseká. Dostal za to červenou kartu a zdálo se, že je všemu konec. Ale pan Frídl se pak rozhodl rozhodčím omluvit, avšak po omluvě se diskuze zvrhla v opětovné urážky rozhodčích a brankář Boss Lina musel být vyveden z kabiny rozhodčích. V každém případě si díky trestu už divizní futsal v letošní sezóně nezahraje!

.
:-)))

Žádné komentáře: