čtvrtek 4. června 2015

Zbytečná ztráta

Z odehraného víkendu jsme mohli vytěžit více, to myslím uzná každý, kdo se nedělní taškařice účastnil. Jeden získaný bod nás sice nechal nad hladinou sestupu, ovšem v posledních 4 kolech zažijeme zřejmě dokonalé peklo, hrajeme s celky na prvním, druhém a čtvrtém místě.Čtverku týmů uzavírá klub Red Devils, na kterém by se teoreticky ještě dalo něco vyrejžovat, ovšem osud by nám musel být příznivě nakloněn, což se moc často nestává. V kombinaci s absurdními chybami, kterých se dopouštíme se jedná o kombinaci zaručující jediné.. Doplnit si můžete sami. Nebudeme však stahovat kalhoty ještě půl kilometru před brodem, čekají nás poslední 4 duely letošní sezony, na které se musíme připravit a vstoupit do nich s vůlí porvat se o posledních 12 bodů, které by zajistili důstojný konec sezony. Nebude to jednoduché, ale i zázrak se tu a tam stane..

Nedělní sestava: Nekwish - Michal, Milan, Pája, (druhý zápas Ríša), Vojta, Mira, Vaša, Tomáš.

Do sestavy se po několikatýdenní pauze vrátil Vaša a samozřejmě Tomáš, o kterém byla řeč v minulé článku. Oba svým bodovým ziskem přispěli alespoň ke kýženému bodu, což je potřeba brát jako pozitivní.

Zápas s Kampou začal divoce, Kampa se nás snažila zlomit hned v začátku a tlačila, seč jim síly stačili. Do první vyložené šance jsme se ovšem dostali my a samostatný nájezd byl vyřešen mizerně. Věřím, že kdybychom ji dali, utkání by se odvíjelo jinak. Následovala však pohroma, tři slepené branky v síti po našich chybách.. Pro příklad uveďme vyběhnutí úprkem ve třech lidech do útoku (to by samo o sobě jako nesmysl nevypadalo a neznělo), ovšem ztráta míče posledního vybíhajícího hráče na půlce po "žáčkovské" nahrávce na nohu soupeře (když naši už jsou dávno za horama u branky soupeře), nebo v dalším případě kličce jakožto poslední v poli. No zkrátka nebudu to dlouho popisovat, vlastními chybami, kterých bylo v tomto utkání ještě více, než v mnoha jiných dříve, jsme se sami připravili o možnost si zahrát s Kampou vyrovnaný zápas. Výhru jsou soupeři doslova vnutili a kdyby ji nechtěli, tak to vypadalo, že bychom snad odešli ze hřiště, aby byl zápas kontumován a výhru si tak jako tak připsali. Konečný výsledek 2:7 vypadá skutečně hrozivě, ovšem zcela odráží v tomto případě technické dovednosti našich hráčů, což šlo vlastně ruku v ruce s (ne)fotbalovým myšlením, kterého se nám často také neodstává. Tím myslím přemýšlení o bránění hráčů, vracení se se svým, nebo naopak vymyšlení třeba narážečky v útoku, střely.. No což už, byl to výprask, na který jsme mohli dát zapomenout hned v následujícím zápase.. Mohli.

Carpe Diem vs. Kampa 2:7 (0:4)
branky: Mirek ( ? ), Tomáš ( ? )

Druhý zápas s Poclainem nemám chuť sáhodlouze popisovat. Jednalo se o vyrovnaný zápas, kde se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Oba soupeři se však drželi na dostřel jedné branky, ale troufám si říct, že jsme měli stát na straně vítězů..za předvedený výkon. Naše triviální hrubka v závěru rozhodla o zisku jednoho bodu. což se dá považovat v naší situaci a vzhledem k průběhu utkání za velkou ztrátu. 

Carpe Diem vs. Poclain 5:5 (3:2)
branky : Ríša ( ? ), Ríša ( ? ), Tomáš ( ? ), Vojta ( ? ), Vaša ( ? ).

Prosím tímto asistenty branek, ať se nahlásí. Sice jsem si to zapisoval do mobilu, ale nějak záhadně se mi to tam neuložilo.. Děkuji.

Tabulka je zde..

Žádné komentáře: