čtvrtek 30. října 2014

Statečně hrající Carpe Diem nakonec padlo

Zřejmě dva herně nejpovedenější zápasy jsme odehráli minulou neděli s favorizovanými celky z čela tabulky. I přes snahu se nám však nepodařilo vybojovat ani jediný bod. Jediné, co nám tedy zbylo a z čeho můžeme nadále těžit a na co navázat je dobrý pocit. Doufám, že to není málo a bude to stačit k opakování srdnatého výkonu z před čtyř dní.

Sestava: Nekwish – Prochy, Pája, Milan – Laďa, Mira, Vojta.

Deportivo bylo před zápasem na třetím místě. My na třetím od konce. Favorit zápasu tak byl dán předem. Naplňovat tento předpoklad se však soupeři dařilo pouze prvních 5 minut, od té chvíle jsme byli na hřišti troufnu si říct lepším mužstvem. Ohrožovali jsme bránu, kombinace nevázla, jako jindy a dokonce nám nechyběl ani vždy tolik chybějící pohyb. Byl to zajímavý zápas, kde se bojovalo do poslední kapky krve a akce soupeře střídala akci naše. Zápas rozhodly situace, které nás limitují od začátku sezony. Po vlastních mnohdy hloupých chybách jsme inkasovali třikrát, my se trefili do sítě soupeře jen jednou. Snajpr Milan číhající za keříkem před bránou zužitkoval Laďovu nahrávku od rohového praporku. Rozdíl mezi celky nebyl herní, jak by se dalo podle postavení v tabulce očekávat, ale v produktivitě a v tvorbě chyb. My byli v těchto aspektech zápasu horšími a tak body ani tentokrát nezazvonili, ač nebyli nedosažitelnými.
Carpe Diem vs. Deportivo 1:3 (0:1)
branka: Milan (Laďa)

Do druhého utkání jsme vstupovali už tuplem v roli outsidera. Čekal nás leader tabulky, celek U Boba. I druhý zápas jsme nečekaně dobře zvládli, i když konečný výsledek by mohl vypovídat o něčem jiném. Dlouho jsme odolávali náporu favorita a až nečekaně často jsme se mu dokonce dokázali vyrovnat. V počtu šancí, střel na bránu, nebezpečnosti. Už už to vypadalo, že v poločase bude na světelné tabuli svítit nerozhodný výsledek, když střelecky trápící se celek U Boba jsme vysvobodili sami. Vlastní ukázkovou brankou hlavou do šibenice. Ta padla cca 3 minuty do konce první půle. Za dvě minutky však přišlo zasloužené vyrovnání. Po rozehrání standarty jsme krásně vyrovnali. „Nacvičený“ signál (více slovy, než prakticky) zužitkoval Prochy, asistenci si připsal Pája. Nerozhodným výsledkem skončil i poločas. Druhá půle byla vesměs podobná té první, soupeř měl sice více ze hry, my však odolávali, bránili a snažili se o překvapení. Talku soupeře jsme bohužel dokázali vzdorovat zhruba do poloviny druhé půle, kdy dvěma brankami odskočil. O kontaktní branku se postaral Prochy, který střelou z dálky ještě vykřesal naději. Nahrával mu Mirek. Stav 2:3 v náš neprospěch by se dal brát jako více než solidní výsledek s leaderem tabulky, mnozí dostávají příděly i dvojciferné, to se však dnes nestalo. Bohužel i naše únava o sobě nakonec dala vědět a to v samotném závěru zápasu. Snad v posledních třech minutách jsme inkasovali třikrát a tak konečný výsledek nakonec byla v náš neprospěch a to 2:6. I v tomto utkání si naši hráči zaslouží pochvalu, byl to pěkný zápas.
Carpe Diem vs. U Boba 2:6 (1:1)
Branky: Prochy (Pája), Prochy (Mira)

V tabulce vznikla nepříjemná propast nad posledními třemi celky tabulky, kterých jsme členem. Musíme ještě do konce sezony získat ještě nějaké body, ať nepřezimujeme na nepěkném posledním, či předposledním místě. Nechci být přehnaný optimista, ale věřím, že v posledním třech kolech podzimu získáme 4 body. To je krátkodobý cíl, který bychom si měli stanovit. Souhlasíte?