pondělí 8. září 2014

První víkend body nepřinesl

Včera jsme vstoupili prvními zápasy nové sezony. Bohužel, už v úvodu musím použít slovo smůla, ta nás totiž provázela oběma zápasy, které jsme nakonec shodně prohrály 3:4. Velkou částí si za výsledky můžeme sami, ovšem osud nám skutečně nepřál jak na pažitu, tak se zřejmě špatně vyspali i ti v černých mundůrech, co chodili kolem lajn.

Starost se sestavou nakonec celkem vyšuměla tím, že ze zápasu se nakonec omluvil Sykec a nedorazil Lukáš. Sestava tedy zněla takto: Nekwish – Vojta, John, Kuba, Pája – Mira, Honza, Prochy, Laďa.

Jezdci máme dlouhodobě špatnou bilanci a nepodařilo se nám ji zvrátit ani tentokrát. Přesto jsme tomu byli velice blízko. Jezdce jsme drželi v poločase pod krkem, ovšem houževnatým a zkušeným veteránům se podařilo ze sevření uniknout. Notně jsme jim to však ulehčili. Do vedení nás poslal Mira, který ze strany krásně pronikl na střed a z blízkosti levou nohou míč zasunul do brány. (prosím asistenta, aby se přihlásil) Soupeře jsme povětšinou přehrávali, měli více ze hry, což se projevilo i na naší druhé brance. Po nahrávce Nekwishe na vlastní polovině si vzal míč Pája, středem prošel až do přijatelné vzdálenosti k bráně soupeře a nechytatelně levačkou míč vypálil k tyčce. Vedení 2:0 a všeobecná spokojenost. Ještě větší důvod ke spokojenosti přinesl třetí gól, který měl na svědomí John. Ten na vápně převzal míč od jednoho z našich, poté byl faulován, ovšem ještě po faulu dokázal z otočky vystřelit. Kdyby to nebyla branka, zřejmě by se kopala penalta. Branka to však byla a znamenala už dá se říci pohodlné vedení 3:0. (asistent branky se prosím přihlásí) V tu chvíli jsem si říkal, tak a je to tady, konečně Jezdce porazíme. Sluší se říci, že v první půli Nekwish bravurně chytil trestný kop za 6 faul. Poločas skončil tedy suprovým výsledkem 3:0. Do druhé půle jsme si řekli, že budeme hrát trochu na čas, vzadu si to dáme vícekrát, protože pokud máme míč my, soupeř branku přece nedá, navíc, když hrál bez střídání. Bylo to jako zlý sen. Z hřiště jsme se v ten okamžik vytratili a naše vedení se rázem začalo snižovat. Jezdci začali hrát s golmanem v poli, což nám dělalo potíže. Možná se ani o tok nechci rozepisovat, ale druhý poločas jsme prohráli 0:4 a bylo po zápase. Co naplat, že jsme orazítkovali tyčku a branky co jsme obdrželi, byly většinou smolné po ztečovaných střelách, nebo po selhání v obraně většinou jednotlivce. Na to se historie ptát nebude. Zápas tak skončil nejhůře, jak mohl. Parádní první půlka, otřesný taktický výkon v půli druhé. Výsledek? Nula bodů.  No nic, jdeme dál..
Carpe Diem vs. Jezdci 3:4 (3:0)
branky: Mira ( ? ), Pája (Nekwish), John ( ? ).

Druhý zápas jsme sehráli s celkem Excalibur. Do utkání již nezasáhl Kuba, který si v zápase s Jezdci poranil lýtko. Tentokrát se po celý zápas jednalo o zajímavý duel, kde jsme byli opět týmem s větším držením míče, ovšem s méně proměněnými brankovými příležitostmi. Vcelku brzy jsme inkasovali první branku, odpověď na ni našem opět Mira. Po opět průniku ze strany míč umístil k protilehlé tyči. (asistent nechť se přihlásí) Do poločasu jsme ještě jednou prohrávali, po mém špatném zpracování se k míči dostal soupeř a svrhl vedení opět na svoji stranu. Takto skončil i poločas. Bylo to jen 1:2, výsledek, který se dá otočit a nic nemusí znamenat. K obratu zavelel Prochy, který si po rozehrání autu se mnou vyměnil míč a levačkou k tyči ze středu hřiště vyrovnal. O chvíli později to byl opět Prochy, kdo úřadoval. Někdo z našeho týmu vystřelil přízemní střelu, golman reagoval pouze vyražením a Prochy míč zametl pod tělem bezmocného golmana tak, kam patří. (autora první střely a tím i asistence se přihlásí) V tu chvíli jsme vedli 3:2 a ani ve snu by mě nenapadlo, že  se bude historie hodinu stará opakovat. Vzápětí jsme dostali dva slepené hloupé góly a výsledek 3:4 vydržel i přes snahu a opětovné nastřelení tyče.
Carpe Diem vs. Excalibur 3:4 (1:2)
branky: Mira ( ? ), Prochy (Pája), Prochy ( ? )

Tabulka je velmi čerstvá a nic zajímavého zatím nenabízí. Spolu s námi prohráli své obě utkání i další tři mančafty a tak jsme prozatím na 13.pozici. Co k utkáním více říct? Nezvládli jsme v prvním utkání taktiku držení míče, asi jsme měli do soupeře bušit co se dá po celý zápas a zlomit ho v náš prospěch hned v úvodu druhého dějství. Neumíme hrát bohužel efektivněji na hru soupeře v pěti a samotná hra v pěti naše stojí také za starou belu. Vše ovšem nejde vidět pouze negativně. Bylo to naše první vystoupení, první půle s Jezdci byla znamenitá a v zápase s Excaliburem jsme hráli v jistých momentech velmi dobře. Chyběla trocha štěstí a vyvarování se zbytečných chyb. Mám za to, že je rozhodně na čem stavět a hned další neděli už budeme jistě bodovat. Čeká nás těžké utkání se Saňaři B a s Holásky.

Prosím asistenty branek, ať se přihlásí na diskuzi, nebo pokud někdo víte, kdo nahrával, tak to tam napište. Díky. 

Pište se do přítmonosti na zítřejší trénink!