pátek 5. září 2014

Preview: 1.a 2.kolo - Jezdci a Excalibur, systém střídání

Máme tu začátek nové sezony a s ním i první preview. V prvním a druhém kole se střetneme s celky Jezdci a Excalibur.
Jezdce jsme měli ve skupině už kdysi v minulosti a rovněž v minulé sezoně. Bohužel se nám ještě tento zkušený celek nepodařilo nikdy porazit. Nejblíže jsme k tomu byli v naší vůbec první sezony, kdy jsme s nimi uhráli remízu. Uvodíme, jak to bude nyní..
S Excaliburem jsme se rovněž v minulosti střetli. Měli jsme je ve skupině tuším v naší třetí sezoně. Tam se nám na ně poměrně dařilo a oba zápasy vyzněli výsledkově v náš prospěch. Oba týmy jistě prošly mnoha obměnami a tak se opakování historie určitě neočekává.. Alespoň herně, výsledkově by mě to samozřejmě potěšilo..

Vstup do sezony je důležitý, to jistě všichni dobře víme, musíme za to vzít, ať od úvodu sezony zaumjeme dobrou pozici v tabulce a dáme zapomenout na sezonu minulou. Pojďme do zápasů s optimismem a touhou vyhrát. Oba soupeři jsou k poražení..

Sestava je sama o sobě dosti zajímavá. Stalo se to, co se dalo očekávat. Na předezonní tréninky a turnaj dorazila hrstka statečných, na první zápasy sezony se hlásí nepoměrně věttší porce hráčů.. ;-). Klasika, kterou jsem očekával. Tuto věc se musíme pokusit nějak vyřešit k uspokojení všech. V tuto chvíli jsou nahlášeni na zápas:
Nekwish - brankář
Honza
Sykec
Prochy
Mira
Vojta
Laďa
Kuba
Pája
Lukáš

Nedali vědět:
Ríša
Milan
Johny
Michal - vyřazen do konce září ze zdravotních důvodů

Co s tím? My jsme to minulou sezonu řešili tak, že pokud se sešlo 8 hráčů, tak se udělali dvojice, které se po celý zápas střídali. Jen ti dva, ve dvojici. Zde máme nyní hráčů 9 a ještě je možné, že se objeví někdo další. Proto se nabízí řešení, že někteří budou střídat ve trojici. Jiné řešení tak, aby si zahráli všichni mě nenapadá. Předpokladem pro to, aby si všichni pořádně zahráli je to, že se bude střídat často - po 2 minutách a kdo bude na hřišti, bude lítat sem a tam jako bumerang. Nemá smysl si jít na plochu na dvě minuty stoupnou, tím si jít spíš na pažit odpočinout a poté hudrovat, že je na hřišti krátce a není unavenej. Musíme do toho dát více, než minulou sezonu a přehrát soupeře tím, že máme nevyčerpatelný fyzický fond při tolika lidech na střídání..

V neděli na zápas Vojta vezmě všem nové dresy. Sraz na první zápasy sezony je v 8:30 na místě, ještě jsme spolu vlastně pořádně nehráli, tak by bylo na místě se nějak rozdělit do obrany, útoku a říct si, kdo za kohu střídá atd. Každopádně počítám s tím, že budeme hrát totální fotbal. Abych nezapoměl, sraz je na SVÁŽNÉ!