pondělí 2. června 2014

Důležité tři body s Attackem

Carpe Diem se i po tomto víkendu prozatím drží nad hladinou. Osud nám přál v případě paralelně se hrajících utkání Holásek a posunul nás 2 body nad sestupové vody. Holásky totiž oba své zápasy prohrály.

Nechci být škarohlíd, ale dva body je skutečně málo. Je to rozdíl pouhé jedné výhry a vše může být naruby. Do konce sezony zbývají 4 kola – 4 těžké zápasy, ve kterých se rozhodne o všem. Už teď je však jisté, že drama se bude odehrávat skutečně až do posledního kola.

V neděli jsem chtěl 6 bodů. Máme body 3 a díky bohu za ně. Ovšem ty první tři, které jsme neukořistili, viseli rovněž nízko nad zemí. Bohužel se nám je utrhnout nepodařilo. Vesměs díky vlastní hlouposti.
Sestava: Nekwish – Milan, Pája, Ríša – Tomáš, Petr, Prochy, Mira.

Do utkání s Kobasem jsem vstoupili více než dobře. Nekwishův dlouhý výhoz přes celé hřiště pěkně zpracoval Pája, stojíc sám před golmanem. Po klice do strany a střele otevřel skóre. Kobas po chvíli vyrovnal akcí ze středu hřiště. Naše vedení strhlo na naši stranu duo Pája a Mira. Pája si vymotal dva hráče a posunul Mirovi míč před prázdnou bránu. Ten pomocí hýždí dopravil míč za čáru. Věřím, že na míči zůstala rýha barvy hořké čokolády, tak vehementně se Mira na balonu prdelním skluzem projel.. Bohužel, vedení opět netrvalo dlouho, Kobas vyrovnává a přidává další dvě branky. Poločas tak vyzněl v náš neprospěch 2:4. Úvod poločasu druhého střelecky opět vyšel lépe Kobasu a po chvíli odskočil už na rozdíl tří branek. Prakticky po rozehrání ve středovém kruhu vymyslel bleskovou akci Prochy, který Páju vyslal do nečekaného brejku a ten tváří v tvář golmanovi soupeře nezklamal. Míč umístil k protilehlé tyči. Následoval střelecký průjem opět na straně Kobas, kdy po střelách nestřelách navýšili skóre na 3:6. Pája lačný hattricku netrefil penaltu, míč vylétl po odrazu od vnitřní tyče po brankové čáře ven. Těžkou soudit, zda by korekce v při tomto výsledku měla zásadnější charakter pro náš tým. Na straně Kobasu naskočilo nakonec skóre ještě o dvě branky, u nás o jednu. Po přiťuknutí Páji se střelecky prosadil Petr, který usadil prudkou střelou míč z dobrých 15ti metrů k protilehlé tyčce. Následoval hvizd rozhodčího a konec utkání.
Výsledek je podle mě až příliš krutý a neodpovídáúplně  hře, jakou jsme předváděli. Herně jsme byli Kobasu rozhodně vyrovnaným soupeřem, ovšem sráželi nás naše chyby. Laxnost v obraných zákrocích, osobních soubojích, příliš faulů (branka z trestňáku po 6ti faulech), laciné branky, kdy se míč po trávníku sunul jako slimák a přesto skončil v síti. No zkrátka, za prohru si můžeme sami a zápas jsme prohráli spíše sami se sebou, než s dobrým soupeřem. Je to velká škoda, tři body v této fázi soutěže by byli pravou živou vodou do zbytku sezony.
Carpe Diem vs. Kobas 4:8 (2:4)
branky: Pája (Nekwish), Mira (Pája), Pája (Prochy), Petr (Pája).

Druhé utkání s Attackem se už dalo skutečně označit, jako existenční. Zápas s celkem, který byl v tu dobu o bod před námi, byl přímým bojem týmů hrajících o záchranu. Správně nabuzení (hlavně Prochy) jsme vstoupili do utkání lépe, než soupeř. Po chvíli se opět Pájovi podařilo otevřít skóre, Milan Pájovi přiťukl míč k čáře, ten se prohnal kolem prvního z obránců a i přes snahu druhého střele zabránit docílil branky prudkou střelou k protilehlé tyči. Výborný vstup do utkání korunoval po chvíli Mira, kterému nahrával Tomáš. Bohužel netuším, jak branka padla, protože jsem právě zvracel řízky. Bleskovku si u rohového praporku střihli Prochy s Mirou. Mira přiťukává míč Prochymu a ten z prudkého úhlu prostřeluje gólmana potřetí. Po rychlém vedení jsme opět, jak už to tak bývá, trochu polevili. Hra se začala vyrovnávat. Branka v naší sítí ovšem s vyrovnávající se hrou nemělo žádnou souvislost. Petr napálil odražený míč šajtlí tak nešťastně, že ten kulatý nesmysl nabral rotaci takových rozměrů, že Nekwish v bráně si s tímto nedokázal poradil a míč nártem minul. Ten projel našemu brankáři po pošetilém odskoku zřejmě pod nohou, nebo těsně vedle ní. Vedení 3:1 vydržel až do poločasu. Bylo jasné, že pokus e opět neposereme z toho, že vedeme, utkání vyhrajeme. Byli jsme lepší, než Attack, stačilo jen vše potvrdil v druhé půli a neupustit od hry,, se kterou jsme v prvním poločase vyrukovali. Prvním střelcem ve druhé půli se stal Petr. Střílel Ríš a Petr z dorážky zasunul míč za golmana Attacku. Na 5:1 zvýšil Pája, který opět předvedl skvostnou akci s Prochym. Prochy předává Pájovi míč. Poté jej obloučkem obíhá a tím strhává oba obránce na svoji osobu. Pája akci vyšperkoval fintou ale jízda na skateboardu, kdy naznačil patičku na přebíhajícího Prochyho, ovšem sám se vydal s míčem opačným směrem, tzn.dopředu, střemhlav k bráně. Otevřená obrana, Pájův úprk středem, střela z vápna, branka na 5:1. Zdramatizování přišlo v druhé polovině druhého poločasu. Attacku se podařilo snížit na rozdíl 2 branek. V tu chvíli, přiznávám, jsem měl před očima černý scénář, kdy vedení neudržíme. Určitě všichni víme, co dokážeme. Naštěstí se při hře v 5ti v poli Attack na půlící čáře zasekl, míče se zmocnil Tomáš a do prázdné brány uzavřel skóre zápasu na konečných 6:3.
Carpe Diem vs. Attack 6:3 (3:1)
branky: Pája (Milan), Mira (Tomáš), Prochy (Mira), Petr (Ríša), Pája (Prochy), Tomáš.


Co říci k tabulce.. Podívejte se sami..