úterý 24. června 2014

Carpe Diem prohrálo i poslední dva zápasy sezony

Ani v posledním víkendu sezony se nám nepodařilo bodovat. Tento výsledek mohl znamenat jedinou jistotu, jistotu sestupu z druhé třídy, což se i stalo.

Před nedělními zápasy jsme byli v obou špílech jasnými outsidery. Náš první soupeř byl druhý celek tabulky Across a hned v zápatí jsme se pokusili marně vzdorovat týmu Schlake, který byl v tu dobu čtvrtý.
Sestava se nakonec scvrkla na pět jmen do pole + Nekwish do brány. Nekwsih – Sykec, Milan, Pája, Petr, Tomáš. Tomáš na poslední dva zápasy převzal kapitánskou pásku a jak bylo vidno, tento tah se ukázal být dobrým, oba zápasy byl tahounem mužstva.

Do utkání s Acrossem jsme vstoupili houževnatou obranou s hraním na brejky. Necchi se v žádném případě vymlouvat, ale opět u nás nestálo v úvodu štěstí. Po krásných brejcích jsme dvakrát po sobě nastřelili tyčku. Byl to ale opět soupeř, kdo poslal míč za záda našeho brankaře jako první. Na vlastně i jako druhý a třetí. Poločas totiž skončil 0:3 v náš neprospěch, ale i přes to mě provázel pocit z dobře odvedené práce celého týmu. Co si budeme namlouvat, soupeř byl lepší a jakýkoliv vzdor a odolávání tlaku soupeře se dal brát jako úspěch. Povedl se nám úvod i druhého poločasu, tentokrát jsme se již však dokázali vyjádřit i gólově. Tomáš nahrává do brejku Pájovi a ten umístěnou ránou obstřelem vymetá pavučinu ze šibenice brány Acrossu. Prakticky v zápětí si role oba hráči vymění, Pája nahrává Tomášovi a ten z prudšího úhlu střílí k protilehlé tyčce. Náhle je oč hrát. Vstřelili jsme kontaktní branku. Naše snaha nakonec přišla vniveč, Across si nakonec pojistil výhru čtvrtou brankou do naší sítě a utkání tak skončilo výsledkem 2:4 pro soupeře.
Carpe Diem vs. Across 2:4 (0:3)
branky: Pája (Tomáš), Tomáš (Pája).

Druhé utkání se Schalke bylo už jen labutí písní. Zápas jsme nezvládli, jak bychom si přáli. U mě to byla především fyzická vyčerpanost, co mě brzdilo nejvíce. V jednoznačném utkání jsme obdrželi 7 branek, vsítili jsme tři. Dvakrát se trefil Tomáš. Poprvé po individuální akci ve středu hřiště, podruhé po odražené střele. Náš střelec třetí branky byl Milan. Ve všech třech případech byl asistentem Petr. Schalke bylo lepším týmem a výsledek zhruba odpovídá předvedené herní kvalitě obou mužstev.
Carpe Diem vs. Schalke 3:7 (0:4)
branky: Tomáš (Petr), Tomáš (Petr), Milan (Petr).

I kdybychom oba zápasy nějak zázračně vyhráli, v konečném důsledku by to z hlediska tabulky nic neznamenalo. Tým Attack totiž v souběžně hraných utkání obě svá utkání zvládl a tak bychom stejně zůstali na sestupových pozicích. Sezonu jsme si prohráli už mnohem dříve, v nezvládnutých klíčových zápasech nejen jara, ale i podzimu. Holásky si rovněž dokázali poradit s Kobasem, což nás odsunulo na konečnou 15.tou pozici. Za námi skončilo jen už mnohem dříve utopené RST.