úterý 17. září 2013

Boží ruka!

Sedm bodů ze čtyř zápasů. To je výborný vstup do letošního ročníku 2D brněnské třídy. Podobný vstup očekával jen skutečný optimista. Já jsem se snažil držet při zemi a tím více mile jsem překvapen. V neděli jsme zahráli dobrá utkání a jen díky velké smůle jsme si neodnesli plný počet bodů. Nakonec máme do sbírky další čtyři. Víkend to byl netradiční, ať už prvním Ríšovým hatrtickem, nbeo Boží rukou Prochyho.

Sestava se od minule změnila jen zlehka. Místo Milana nastoupil Sykec. Ostatních 8 jmen zůstalo při starém, což značí kvalitní soutěžní docházku. Nekwsih – Sykec, Ríša, Michaldo, Pája – Prochy, Tomáš, Petr, Mira.

Do utkání s Holásky jsem vstoupili smolně a už třetí letošní zápas ze tří jsme od úvodu prohrávali. K nedorozumění v obraně došlo mezi Ríšou a Nekwishem. Po nijak zvláště silné střele Michalovi míč jaksi proklouzl mezi prsty a obloučkem se snesl za jeho záda. Skutečně smolný a zbytečný moment, který se dá zařadit do kategorie polovlastňáků. Náš úvod krom právě zmíněného smolného momentu byl senzační. Podařilo se nám soupeře doslova drtit. Rychlá kombinační hra, šance, aktivní si nabíhání.. zkrátka vše, co bychom měli hrát pokaždé nyní bylo samozřejmostí. Bylo otázkou času, kdy udeříme. Role spasitele se ujal Petr, který po nahrávce Michalda uklidil míč ze střední vzdálenosti k tyčce. Netrvalo dlouho a vedení se zaslouženě otočilo v náš prospěch. Ťukec jako za mlada předvedla dvojice Mira s Pájou. Druhý jmenovaný po sérii přihrávek a vyšachování obrany zakončoval opět přízemní střelou k tyčce.. Už na 3:1 zvyšoval Mira. Asistoval mu letos obrozený sbírač kanadských bodů Michaldo. Bohužel si přesně nepamatuju Mirovu branku, ale beztak to byla nějaká šmudla, ne? V týmu vládla dobrá nálada a vedení 3:1 se zdálo být kvalitním vkladem do druhého poločasu ke kterému utkání směřovalo mílovými kroky. Co se však nestalo.. Po jedné akci Holásek se jejich útočník prosmýkl kolem obránce u čáry a nastalá akce 2 na 1 byla zakončena nemilosrdně. Poločas ukončil rozhodčí za stavu 3:2, ovšem za naší celopoločasové převahy. Do druhého poločasu jsem vstupoval s dojmem až jistotou, že pokud vstřelíme branku na 4:2, zápas zvládneme bez nervů. Opak se stal pravdou, po cca 5ti minutách jsme dostali třetí branku a skóre bylo náhle srovnáno. Promrhali jsme slibné dvoubrankové vedení a zápas v tu chvíli mohl dopadnout jakkoliv. Nerad prohrávám, či ztrácím body s týmy na které evidentně herně máme. Prochymu jsem na střídačce řekl „ Prochy běž a dej branku“.. A za dvě minuty Prochy běží, ruce nad hlavou a slaví nádherném fík. Díky Prochy! Michal nahrál Prochymu do běhu do strany a ten z první nádherně trefil míč do protějšího rohu branky. Brankář byl bezmocný. Už už to vypadalo, že se jedná o branku rozhodující když v tom přišel šok. Polití ledovou vodou. Zápas, který jsme měli téměř celý v naší režii dostal skutečně hořkou tečku. V brance v naší síti bylo opět zamotáno duo Ríša s Nekwishem. Tentokrát se však jednalo o čistokrevný vlastenec. Ríšovi se povedlo (tuším že po rohu soupeře, nebo střele z úhlu) jaksi míč tečovat do Nekwishe a ten si doslova donesl míč za čáru, čemuž předcházelo žonglování jako u Berousků. Smůla! Smůla! Smůla! Branka na 4:4 byla tou poslední, která v utkání padla. Ve shrnutí utkání nelze opomenout, že jsme odehráli velmi dobrý zápas. Z naší strany to bylo dívatelné, měli jsme dost šancí, pěkné akce, snaha byla. O to více zamrzí ztráta dvou bodů, které patřili celý zápas nám a soupeř je bez ostychu pár minut před koncem znárodnil.
Carpe Diem vs. Holásky 4:4 (3:1)
Branky: Petr (Michaldo), Pája (Mira), Mira (Michaldo), Prochy (Michaldo).

Pokud jsem se něčeho před nedělí obával, tak to byl spíše druhý zápas, nežli ten první. O Sokolnicích toho moc nevíme a podle postavení z minulého ročníku se mělo jednat o kvalitní celek. Zápas se však nakonec zvrhl v neřízená jatka, kde hlavním řezníkem v krvavé zástěře byl Ríša. Ten se blýskl hattrickem (vždy krásnou střelou). Tuším, že jeho prvním za Carpe Diem. Nepamatuji i všechny branky, protože jsme jich soupeři nasázeli rovných sedm. Na druhé straně zůstal s čistým kontem Nekwish. Z toho si i blbec odvodí, že konečné skóre zápasu bylo 7:0 v náš prospěch. Debakl to byl ukázkový. Soupeře jsme přehráli ve všech směrech a pokud už se do šance dostal, vše uklidnil a zlikvidoval letos brilantní Nekwish. Za naše barvy se ještě trefil 2x Tomáš, Michaldo a Petr. Myslím, že podobný výsledek náš tým potřeboval. Jasné a neupachtěné vítězství. Kaňkou na jasném utkání je boží ruka Prochyho, kterému v jeden okamžik přepnul voperovaném kosmickej vypínač v mozku a míč ve středovém kruhu napálil rukou jako Superbowlu. Vlastně to bylo přesné, jen místo basebalové pálky použil ruku. Úmyslná ruka znamenala červenou kartu a stop v následujícím utkání. Nejprve jsme myslel, že to bude stopka na špíly dva, nakonec to je jen na jeden – s Nasanem C. Zaplať pánbůh.. Myslím, že jako odškodnění týmu by se měl Prochy vzdát nějaké části svého těla..
Carpe Diem vs. Sokolnice 7:0 (5:0)
Branky: Ríša 3 (2x Tomáš, Sykec), Tomáš 2 (Ríša, Sykec), Michaldo (Tomáš), Petr (Tomáš)
(o asistenci se hlásil i Michaldo, tak rozvažte a popřemýšlejte, jestli si někdo nějakou neprávem přivlastnil)

Na každý víkend mám jakýsi plán. Plán, se kterým do víkendu vstupuji a jehož bodový zisk vůči kvalitě soupeř chci docílit. Minulý víkend se mě splnil dle očekávání. Tento víkend opět a jsem tomu skutečně rád. Vím, že to nemůže jít donekonečna, ale pokud bychom podávali výkony podobné těm v neděli, tyk klub má na to hrát klidný střed tabulky.
Příští kolo – 5.a 6. jsem před sezonou viděl jako velice těžké (a stále vidím), čekají nás Agromeli E a Nasan C. Snad ani ten největší optimista by neuvěřil, kdybych mu řekl, že budeme do souboje vstupovat v roli lépe postaveného týmu a to v obou duelech! V aktuální tabulce jsme jak před Agromeli E, tak Nasanem C. Vím, vůbec nic to neznamená, je začátek soupeře a každá ztráta, či výraznější bodový zisk míchá tabulkou jako by nic. Jen jsem to tu chtěl nadhodit jako takovou perličku. V současnosti jsme na 6.místě tabulky, což je senza!

Nyní máme víkend volno. Na soutěžní špíly se sejdeme až v neděli 29.9., tentokrát už skutečně na Svážné. Do té doby proběhnou dva tréninky. Prosím ty, co se ještě nenapsali, aby tak učinili, vypadá to, že nás bude opět jen tak tak, tak ať víme dopředu, kolik nás bude..

Nepříjemností není jen ztráta Prochyho v zápase s Nasanem C, ale nově dlouhodobější ztráta Sykece, který na diskuzi oznámil svůj nenadálý pracovní odjezd do Něměcka. Bez jeho služeb se budeme muset obejít cca měsíc. Je to nemilá ztráta!