čtvrtek 1. srpna 2013

Prozatimní složení naší skupiny

Pomalu, ale jistě se začíná rýsovat naše 2D skupina pro příští sezonu a abych řekl pravdu, nadšený z toho příliš nejsem. Po dlouhých dnech, kdy se kolem naší skupiny nic nedělo nám včera do skupiny přibyl celek Žabinských Vlků B (loni hráli 1.třídu) a stejně tak tým Across (loni vítěz 2D třídy, který zřejmě odmítl postup).

Žabinští Vlci B dokonce nebyli ani na sestupových místech 1.třídy (klidná střed), zřejmě se ale rozhodli, že budou hrát třídu nižší. Před dvěma lety jsme měli ve skupině jejich céčko a pokaždé jsme s nimi prohráli.  Jejich Á celek hraje divizi, což je třetí nejvyšší soutěž v republice a doplnění kádru z divizního celku je samozřejmostí.

Dále nás čeká souboj s Agromeli E. Nově založená odnož dnes již prvoligového celku Agromeli Brno. Stones of Madeira B – náš další soupeř má svoje Áčko v 1.třídě, kde bojovalo o čelo až do konce soutěže.
Ze soupeřů, kterým bychom mohli konkurovat bych zde uvedl Nasan C, se kterým jsme svedli vyrovnanou bitvu na zimní lize, dále Jezdci – tým starších pánů a jeden z nejstarších brněnských celků. Eliška, Sokolnice, Holásky a Sunday jsou celky, které vody 2D třídy brázdily i minulý rok. Dva prve jmenovaní úspěšně – v TOP 5, další dva střídavě oblačno – balancující nad sestupem.

Nováčky pro letošek jsou v naší skupině RST, U Boba (vítěz 3D třídy) a Carpe Diem (vítěz 3A třídy).

Známo je tedy prozatím 13 celků z 16ti. Tři tedy budou doplněny v následujících dnech. Favorité skupiny jsou zdá se jasní, já však věřím, že dokážeme po celou sezonu udržet hlavu nad hladinou a většině celků budeme statečně konkurovat i při tak silně obsazené skupině.

O posledních třech volných místech a jejím vyplnění celky Vás budu informovat.