úterý 29. ledna 2013

Pavel " Bobby Charlton " Procházka


Nedělní ráno pro náš tým uzavřelo základní skupinu Brno Open 2013. Tentokrát jsem byl kvůli nepříjemné bolesti v koleni pouze nezávislým pozorovatelem a musím říct, že tým předvedl velice sympatický výkon a to v obou střetnutích. Dočkali jsme se dokonce nového rekordu v počtu vstřelených branek jedním hráčem v utkání. Hráči s šedesátkou na zádech se podařilo vsítit neuvěřitelných 5 branek! Po tomto úspěchu se Prochy stal historickou ikonou klubu, jakou je třeba Messi pro FC Barcelonu. Jeho fotku lze nyní nalézt téměř v kterémkoliv plátku. Jeho popularita stoupla natolik, že si jej dokonce nachávají mladé teenagerky tetovat na rameno, či na levé ňadro, aby ho měli blíže k srdci.Dokonce jsem jeho fotku viděl na billboardu u zastávky, spot s Prochyho představením se mihl i v televizi Sport 1 a v Americe dokonce to vypadá, že už jsou na světě první návrhy bankovek s Pavlovou podobiznou. Je jistě příjemné být legeda klubu, ovšem pro klub samotný to může mít také opačný efekt. O Prochyho nyní jistě projeví zájem i kluby z vyšších tříd a nebál bych se říci i lig. Je pouze na něm, jak tento tlak sám ustojí, jak se dokáže srovnat s mediální masáží a zda to i nadále zůstane ten skromný kluk, jakého všichni známe. Doufám, že ano..

Sestava: Nekwish – Milan, Ríša, Michaldo, Prochy, Tomáš, Petr, Mira.

Sestavu jsem schválně napsal v celku, protože mě nebylo známo, jak že jste se to rozestavili. Byly tam nějaký čachry mezi Tomášem a Prochym, kdy chvilku hrál v obraně jeden, chvíli pak druhý. Každopádně co je velice příjemné zjištění je to, že Milan odehrál svůj part poprvé v obraně famózně a tak se na tomto postu zřejmě ukotví natrvalo. Za moji maličkost dorazil Michaldo, kterému děkuji.

Dorazil jsem až na druhý poločas prvního zápasu s týmem Adrenalin a to jsem bohužel o něco přišel. Při mém příchodu současně s hvizdem rozhodčího ukončující první poločas bylo na ukazateli skóre božský výsledek 6:0 v náš prospěch. Poločas z říše snů. Branky bohužel popsat nemohu, protože jsem je neviděl. Střelcem byl 4x Prochy, 1x Petr a 1x Ríša. Vesměs se prý jednalo o skvělé vyšachování obrany a potupení soupeře do prázdné brány. Druhý poločas se tedy mohl pouze dohrávat, tak vysoké skóre se snad ani nedá neuhlídat. Soupeř sice zvýšil svoji aktivitu a pomalu přebíral hlaví roli utkání na své kopačky, ale vše stačilo už jen na snížení 6:2, poté opět zaúřadoval Prochy, který tuším po rohu po náběhu pěkné zasunul své střelecké kopí mezi nohy brankáře. Kosmeticky se změnil výsledek v zvěru střetnutí. Adrenalin už jen snížil na konečných 7:3 v náš prospěch. Galakoncert skončil našim nejvyšším vítězstvím v dosavadním průběhu základní skupiny. Prochy doslova explodoval a tým z toho vytěžil 3 body. Zásluhu na pěkném výsledku však nesou všichni, porazili jsme tým druhé třídy a potvrdili, že až tak velcí vocasi nejsme.
Carpe Diem vs. Adrenalin 7:3 (6:0)
branky: Prochy, Petr, Prochy, Prochy, Prochy, Ríša, Prochy.

V posledním zápase skupiny nás čekal soupeř z nejtěžších. Celek krajského přeboru Sokol Bučovice. Zápas lze shrnout do pár vět. Jednalo se o celek, který byl po celou dobu utkání lepší, ovšem my jsme solidně vzdorovali až do konce, což si zaslouží chválu. Zápas jsme nevzdali, nevypustili, bojovali až do konce. Konečný výsledek 0:5 je se mě zdá až příliš přestřelený. I my jsme se dostali do pár slibných šancí, z nichž asi největší byla bomba Petra do tyče, ovšem nula na našem kontě zůstala i po konečném hvizdu rozhodčího. Sportovně musím uznat, že jsme narazili na lepšího soupeře, který si výhru zasloužil.
Carpe Diem vs. Bučovice 0:5 (0:2)

Celkový pohled na tabulku není kdovíjak hrozný. Nakonec jsme se umístili na 6. místě z 9ti, což se mě zdá při obtížnosti skupiny jako dobrý výsledek. V základní skupiny jsme porazili celek z první, druhé i třetí třídy. Jedno je však jisté, po bravurně zvládnutém podzimu soutěže jsme se opět naučili nést i porážky, což je také ve futsale důležité. Věřím však, že na jaře na pocit z porážky opět zapomeneme a půjdeme od zisku bodů k dalšímu zisku. Podle našeho umístění to vypadá, že náš hrací víkend o celkové umístění v turnaji se bude konat o víkendu 16.-17.února. Sice to ještě není stoprocentní, ale vše tomu nasvědčuje. Až budu mít podložené informace, datum potvrdím. Soupeře však už známe. Jsou jimi dva celky z třetí D třídy – Anitals a Gooners a posledním do čtyřčlenné skupiny umístěný na 6.místě jsou Gentlemans. To je tuším tým, který nikde v soutěžích nefiguruje, pouze navštěvuje turnaje.
 
Celkového zhodnocení turnaje se zhostím až po odehrání zápasů o celkové umístění. Pokud ovšem bereme Brno Open jako přípravu na jaro a ne jako turnaj, ve kterém se vzájemně pozabíjíme za vlastní chyby, nebo nepostup ze skupiny, lze jej hodnotit jen kladně. Dal nám cenné zkušenosti a byl dobrou přípravou.

Děkuji Zuzce za nadstandardní služby klubu v oblasti administrativy (zápis z utkání) a marketingu klubu (fotografie). Foto z druhého a čtvrtého víkendu dodám do fotogalerie během tohoto týdne.